slo.guruanimal.ru

Diviak sekáčik je bezpečný len na fotke!

Diviak - divoké prasa. Patrí do párnokopytník, ale v non-prežúvavcov podradu spolu s hrochmi.

Prasa (Sus scrofa)
Prasa (Sus scrofa)

Kanec - jedná sa o veľmi veľké a nebezpečné zviera. Hmotnosť niektorí muži môžu presiahnuť 250 kilogramov. Navonok sú veľmi podsaditý. Rast nie viac ako 1 meter tlstý kmeň končí krátkym a širokým hrdlom, čo je veľká hlava s pretiahnutým ňufákom a veľmi pohyblivé.

Jeho hlava korunovaný s dostatočne širokým uši. Ale tvár - "Ja zlyhalo." Na ňom sú malé oči, veľký guľatý ňufák a tesáky vyčnievajúce z papule, ktoré brániť a kopať do zeme pri hľadaní potravy.

Nohy kance sú veľmi krátke. Ale - sú vynikajúce skokani a bežci. Teleso zahŕňa hrubý kabát šedohnedé odtieň. Chvost končí s kefou, ktorý zakrýva časť svojej jemnosti a intimity.

Živé kanca v lesoch celého euroázijského kontinentu. Dávajú prednosť listnaté lesy, dubové lesy (ich obľúbené jedlo žalude). Avšak, oni môžu tiež byť nájdený v púšti a v záplavových oblastiach, kde rákosie.

Diviak na brehu rieky
Diviak na brehu rieky

Diviaky žijú v stádach. A jediné zrelé-sekáčiky samce a samice pôrodných uchovávané oddelene. Medzi týmito zvieratami komunikovať s nízkym grunt, ale v prípade nebezpečenstva, začnú vydávať prenikavý krik je počuť na veľké vzdialenosti.

Diviaky sú nočné zvieratá. Iba v zime sa môžu pásť počas dňa pri hľadaní potravy. Stádo diviakov môže byť tichým krokom pohybovať lesom, ale v prípade nebezpečenstva - to vyvinúť rýchlosť až 40 km / h, jednoducho prekonávanie prekážok až 2 metre vysoký.

Táto diviaky môžu často byť videný brodí v blate. Ale to nie je "svinský" spôsobom, a túžba, aby sa stala čistejšia. Tak zvieratá zbaviť mnohých škodcov. Bahno postupne vysychá na kožu diviaka a očistí ju, poterevshis na kmeňoch stromov. Spolu so vysuší blata a zmizne Dokoutchaev ošípané parazity, a v strome štítku zostávajú ostré kanec zápach.

Ravens kliešte hľadať telo kanca, len bahenný kúpeľ
Ravens kliešte hľadať telo kanca, len bahenný kúpeľ

Diviaky sú všežravé. Môžu jesť rastliny, korene, cibule a podzemky, huby a plody rôznych rastlín. Zo všetkého najviac sa im páči, žalude, orechy a gaštany. V zimnom jedálničku sa skladá zo suchej trávy a vetvičiek, kôry. Okrem toho nie sú ošípané averziu a živočíšnej potravy: červy, slimáky, vtáčie vajcia, húsenice, jašterice, a malé zvieratá. Nikdy kanec vstupenky a minulý jeseň.

Ich jedlo často ťažil zo zeme. Roj ju svojou veľmi silnú a mobilné ňufáku, diviaky možno vŕtať až 30 cm pri hľadaní potravy. A chuť k jedlu, je potrebné poznamenať, majú obrovský. -Li dostatok potravy, nebudú tam zastaviť, budovanie tuku v zúrivom tempe.

období rozmnožovania je v novembri a januári. Pustý a vyrastené ošípané prichádzajú v stádach, a prvá vec, ktorú robia - vyhnať mladých pretekárov. Keď sa dvaja kance nutne vzniknúť potýčka, pri ktorej môžu byť aplikované na smrteľné zranenia. Víťazný pes bude zbierať sami hárem 3-3 samíc, ktoré ponesú prasiatok 4-4,5 mesiaca. Potom, čo svetlo bude až 12 malých a pruhované prasiatka.

Prasiatka sa rodia s pruhované a váži asi 900 g
Prasiatka sa rodia s pruhované a váži asi 900 g

Mamička bude takmer bez prestania kŕmiť mlieku jej mláďatá po dobu jedného týždňa. Po porosyatki začnú prichádzať z protokolu s matkou. Ak naraz nebezpečenstvo - vnášajú do rôznych smerov a bude skrývať pod kríkmi.

Žena diviačie s prasiatkami
Žena diviačie s prasiatkami

250 kg bielkovín a tukov - závideniahodné korisťou pre mnoho predátorov. Kanc lov a medvede, a vlci, a veľké šelmy rodiny mačky. ale aj tiger Dáva prednosť mladučkú stredných prasa, pretože dospelý kanec alebo žena môže ľahko brániť. Kanec - veľmi odvážna zvieratá. Ak sa cítia ohrození, môžu odraziť zviera ľubovoľnej veľkosti.

Kanec v prírode - to je dvojsečný meč. Na jednej strane kance hubenie škodcov, semená pochovaný v lese. A na druhú stranu, ak je príliš zvýšiť počet, spôsobiť vážne škody na lese. Môžu zničiť všetky cibuľovité a hľuznaté rastliny, ničiť hniezda vtákov a čmeliakov. Aby sa predišlo tomu je potrebné kontrolovať populáciu diviakov.

Mimochodom, diviak - sen pre poľovníkov. Mäso týchto zvierat má zvláštnu chuť, a pre neho loviť ľudí na zvieratách. A pretože z mäsa a diviaky boli domácki ako prvý, stali sa predchodcami mnohých plemien domácich ošípaných.

Kance kopať sneh pri hľadaní potravy
Kance kopať sneh pri hľadaní potravy
Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Fauna UkrajinyFauna Ukrajiny
Salamander - Požiarna jaštericeSalamander - Požiarna jašterice
V Kalifornii, žil diviaka s modrým tukuV Kalifornii, žil diviaka s modrým tuku
Buru babirusa (Babyrousa babynissa) - indonézska prasaBuru babirusa (Babyrousa babynissa) - indonézska prasa
Kanec ošípaná bradavičnatéKanec ošípaná bradavičnaté
Diviak strach rekreantov na baltskom plážiDiviak strach rekreantov na baltskom pláži
Africký Warthog (lat. Phacochoerus africanus)Africký Warthog (lat. Phacochoerus africanus)
Plemeno ošípaných BBQPlemeno ošípaných BBQ
Prasacia jazvec alebo TeleDomPrasacia jazvec alebo TeleDom
Prasa Esther, ktorí si myslia, že je pesPrasa Esther, ktorí si myslia, že je pes
» » Diviak sekáčik je bezpečný len na fotke!