slo.guruanimal.ru

Čajok

Video: Hussein Manapov - Seagulls

Najslávnejšie medzi morské vtáky, čajky patrí do skupiny rovnakého mena v poradí Charadriiformes. Tak oni sú vzdialení bratranci bahňáků a najbližšie taxonomically nimi sú chaluhy, Terns skimmer. Tam je asi 60 druhov vtákov.

Chayka-11

Jazerné alebo obyčajný riečny čajka (Larus ridibundus, alebo Chroicocephalus ridibundus).

Najviac čajky - stredne veľkých vtákov. Najmenší druh sa nazýva čajka malá hmotnosť tohto vtáka je 100 g, a veľkosť nepresahuje veľkosť holuba. Najväčší svetový čajky váži 2 kg, jeho dĺžka tela dosahuje 80 cm.

Vzhľad všetkých druhov rovnakého typu čajok. Táto hustá perie vták s hladkým, stredná dĺžka krídla a chvost. Všetky tieto vlastnosti im dať vynikajúcich letákov. Vskutku, rackové sú schopní tráviť veľa času vo vzduchu, aby sa ostré manévre lietať. Zobák rackové uspôsobený na držanie elektrickej klzké korisť: u niektorých druhov, je tenká, rovnomerne skosená, ostatné masívnejšie ostrým háčikom na konci. Labky vo všetkých druhov plávacie blanou, ktorá udáva schopnosť plávať. Zároveň zbavený čajka kačica nemotornosť na súši sa pohybujú istý krok, a môže bežať v prípade potreby.

Chayka

Čajka striebristý (Larus argentatus) - jeden z najobľúbenejších druhov týchto vtákov.

Perie týchto vtákov sú bielej a čiernej farby v rôznych pomeroch. Najbežnejším typom farby "svetelné telo - čierna (sivá) krídla", sú často ešte pridáva k nim a tmavá hlava. Menej bežné typy jednofarebné (biela, polárny, šedá, tmavo čajka). Osobitná výnimka ružové čajka, jeho perie je neopísateľná jemný ružový odtieň, ktorý je nevyhnutne skreslený na všetkých fotografiách. Nôžok a zobák čajky môžu byť čierna, červená, žltá. Pohlavný dimorfizmus nie je prítomný, ale vyhlásil sezónne. Jarné čajok Moult a nahradiť skromné ​​zimné oblečenie na svetlejšie manželstvo. Okrem toho mladí vtáci sú veľmi odlišné farby od dospelých, ich perie je hnedavo sfarbené.

Chayka-1

Young bolsheklyuvaya Gull (Larus pacificus) kriminality (deti) šaty.

Šírenie týchto vtákov je globálny charakter, nie je tam žiadna taká kontinentu a oceán, bez ohľadu na to, kde žijú. Medzi čajok majú čisto tropické druhy, ktoré ťahalo na miernom pásme, a tam sú zanietený prieskumníci. Dôsledne jeden - všetky druhy čajok nevyhnutne spojené s nádržou. Ale tu, každý z nich má svoj vlastný vkus: jeden jasne preferujú otvorených oceánov a pobrežných moriach a iných ľahko obývajú riek a jazier. Rackové možno nájsť aj v púštnych oázach. Druhy žijúce na brehu mora, zvyčajne sedavý a tie, ktoré žijú vo vnútrozemských vodách kontinentov, vykonávať sezónne rokmi.

Chayka-2

Monochromatické maľba čajka snežná (Pagophila eburnea) vykonáva funkciu maskovanie, pretože tento druh sa vyskytuje v oblasti večného ľadu na severnom póle.

Seagulls - spoločenskí vtáky žijúce obligátne alebo fakultatívne kolónií. Obligátne kolónie sa skladá z tisícov vtákov hniezdiacich doslova hneď vedľa seba (hniezdisk). Vo voliteľných hniezda kolónie od desiatok až stoviek jedincov, v tomto prípade je slot sú vo vzdialenosti niekoľkých metrov alebo dokonca desiatok metrov od seba. V súvislosti s takým výrazom sociálnych čajok vysoko rozvinuté signálny systém. Jazyk každý typ má desiatky rôznych zvukov, ktorými vták hlási, že má jedlo, pripravené pre reprodukciu, a dokonca aj nebezpečenstvo ako nepriateľa. Všeobecne platí, že hlasy týchto vtákov sú veľmi hlasné a prenikavé, na veľkú vzdialenosť dobre počuť.

Ľudia tvoril romantický obraz čajka ako snehobielych vtákov vznášajúce sa pokojne nad morom. V skutočnosti, ako je správanie možno pozorovať iba v prítomnosti bežne dostupné potraviny. Kŕdeľ čajok môže tiež spojiť tvárou v tvár nebezpečenstvu a spoločne pracovať na napadnúť dravca (líška, vrana, man). Na tejto akciovej príjemnosť končí. Vo všetkých ostatných prípadoch, títo vtáci proyavlyut sa ako odvážne, chamtivý a agresívne lovci. Môžu začať bojovať medzi sebou navzájom, pretože chutné sústo, môžete odniesť niekoho iného lúpež, a dokonca skóre smrť ďalšieho mláďaťa.

Video: Ghetto psi racky ..

Chayka-10

Black-čele rackové napadol slepej uličky (Fratercula arctica), vzali svoj úlovok.

Spočiatku hlavné korisťou čajok bola ryba, chobotnice a pozostatky veľkých morských predátorov korisť. Pri hľadaní krmiva rackové vyletieť do otvoreného mora alebo oceánu a krúženie po dlhú dobu, od výšky sledovania podozrivé aktivity na vodnej hladine. Ich mimovoľné asistenti slúžiť veľryby, delfíny a dravé ryby (tuniak, marlin žraloky), naháňa húfy rýb alebo planktón v hlbinách mora. Malá ryba v snahe uniknúť stúpajúca na povrch, kde sa hladne chytiť čajky.

Chayka-3

Gull odvážne ukradnúť malé ryby priamo pri ústí lovu veľrýb.

Títo vtáky môžu chytiť korisť z povrchu, a dokonca aj čiastočne ponorené vo vode, ale ponoriť sa hlboko nemôžu.

Chayka-9

Vzhľadom na osobitnú štruktúre kostí čajok zobáka môžu byť otvorené neprimerane. Táto funkcia je adaptácia prehltnúť s výrobou vody, kde to je možné rezať na kusy.

Okrem toho, rackové sú nič proti lovu na pláži. Tu sa živí tiel tuleňov a tuleňov, kraby úlovku, morské hviezdy, mušle, ukradnúť mláďatá a vajcia iných vtákov. V stepi a tundrových rackové ľahko chytiť hmyz, myši, hraboše, jednoduchú recykláciu lesných plodov.

Chayka-4

Tento čajka sa naučili ukradnúť zmrzlinu priamo z rúk okoloidúcich rozptýlené.

V súčasnej dobe, zdroje potravín mnohých typov značne rozšírený vzhľadom na blízkosť k osobe. Naplnenie susedných pláže, prístavy a mestské skládky, títo vtáci sa prispôsobili zjesť akékoľvek plytvanie potravinami.

Rozmnožovanie pre všetky druhy čajok prichádza len raz za rok. Títo vtáky sú monogamný a zostať verný partnera pre život, ale v prípade jeho smrti získavajú nový bez akýchkoľvek problémov. Párenie rituál je sprevádzaný zložité reči tela: V kurze sú prikyvuje hlavou, čechráš perie na bruchu, mewling krik. Samec a samica dáva symbolický dar (malá ryba), ktorý rieši ich spojenie. Rozdielne klimatické zóny hniezdenia začína v apríli až júni. Zdviháky môže byť umiestnený na plochom povrchu (na piesku, v tráve) a úzkych líšt. Rackové hniezdiace na tundre a na lavičkách lemujúcich hniezdo sporé vrh trávy, suché morské riasy, cukrová trstina. Vtáky hniezdia na plážach, často ísť bez podstielky alebo ho nahradiť šrapnelu mušle trieska.

Chayka-5

Nest bežné ako čajka (Rissa tridactyla) na rímse.

Vo spojke sú 1-3 žiarivo farebné vajcia, ktoré samica inkubátora po dobu 20-30 dní (samec jej prináša potravu).

Chayka-6

Položenie Sea Gull (Larus marinus).

Mláďatá sa liahnu v intervaloch 1-2 dní. Sú poluvyvodkovomu typu, to znamená, narodený vyvinutý videná a pokrytý páperím, ale neschopné samostatného pohybu. Hniezdo mláďatá sedieť 2-6 dní, po ktorej sa môžu pohybovať nezávisle na kolónie. S nedostatkom potravín rodičia dávajú prednosť najstarší mláďa, a často umierajú v mladšom veku. V prípade nebezpečenstva kurčiat korku, dobrý, až dokonale masky je na pozadí piesku a drobných kamienkov. Puberta mláďatá dostanú po 1-3 rokoch, ale žiť čajky v prírode 15-20 rokov (absolútny rekord patrí do čajka, ktorý žil 49 rokov!).

čajky nepriatelia sú veľkí dravé vtáky (jastraby, sokoly) a suchozemské predátori (líšky, polárne líšky, medvede).

Chayka-7

Pacific Gull (Larus schistisagus) s jedlom do hniezda. Spot na zobák vtáka je znamením uznania pre kurčatá podľa MDM oni presne odlíšiť jeho matku z čajok iných druhov žijúcich v okolí.

Pre mnoho storočí ľudia a čajok mierumilovne koexistovať spolu navzájom, ale v súvislosti so znížením svetových zdrojov rýb v posledných rokoch došlo tendencia títo vtáci musí byť považované za škodlivé. Gulls obvinený z ohrozenia populácie rýb a ponúknuť zničiť. Je jasné, že takýto postoj nezodpovedá realite a len ukazuje, že človek posadnutý túžbou po obohatenie, pripravené na odstránenie zo svojej cesty všetky susedné krajiny na planéte. V skutočnosti, mnoho čajky hniezdiace na vnútrozemských vodných cestách, prináša značné výhody, ako zničenie veľkého počtu kobyliek a škodlivých hlodavcov. Ale tie, ktoré lovia ryby v mori, jesť len burinaté ryby. V mestskom prostredí čajok hrať úlohu sestry, stravovanie spodina živočíšneho pôvodu. Niektoré druhy s úzkymi rozsahy hrozí zničenie (relikt, ružová, červená, čínske čajka, Čajka smejivá), a vyžadujú starostlivé ochrany.

Chayka-8

Čajka Galapážský (Creagrus furcatus) nie je len úzky Úzke endemických Galapogosskih ostrovy, ale konkrétne a iný spôsob života - títo vtáci radšej lovia v noci.

Prečítajte si o zvieratá uvedené v tomto článku: holuby, veľryby, delfíny, pečate kožušiny, tesnenie, líšky, polárne líšky, medvede, myši, žraloky, kalmar, hviezdice, kraby.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Príčiny homosexuality u vtákovPríčiny homosexuality u vtákov
Medených rackové terorizujú obchod za viac ako tri mesiaceMedených rackové terorizujú obchod za viac ako tri mesiace
Racek Tenkozobý - elegantný pán nebaRacek Tenkozobý - elegantný pán neba
Istý čajka ukradol komoru a odstráni slnka v San FranciscuIstý čajka ukradol komoru a odstráni slnka v San Franciscu
Chibis - vták so všitým vlasomChibis - vták so všitým vlasom
Morské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstovMorské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstov
Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)
Staré nemecké Owl Pigeon (holub)Staré nemecké Owl Pigeon (holub)
Čajka smejiváČajka smejivá
Bez čajky nad morom - more nebudeBez čajky nad morom - more nebude