slo.guruanimal.ru

Semeystvochaykovye / Laridae

Chaykaobychnaya a takmer všade najpočetnejšou iznashih rackové. Čo do veľkosti je to o niečo menší sizoychayki s hmotnosťou 250-400 g vybudovať štíhle, letí svetlo, agilný, zvyčajne pomerne razmerennyy.Okrashena jej belavý tón dno, šedo-dymchatyesverhu, s tmavo hnedou hlavou a čierne kontsamikrylev. Čajka smejivá je rozšírený v sredneychasti euroázijského kontinentu z Islandu a Velikobritaniina na západ k Tichému oceánu a priľahlých ostrovovna východu. Vo väčšine častiach tejto oblasti je pereletnayaptitsa. Zimy v južných častiach jeho rozsahu, a to primykayuschihk územia, penetračné ako ďaleký juh ako na Azorách, v Perzskom zálive, indickom subkontinente a na Filipínach.

čajka

Obitaetpo rad vnútrozemských vodách, v chodbe a zimovkahderzhitsya tiež pobrežných vodách. Ozernyechayki jar dorazí čoskoro, keď začnú byť otvorené vodoemyi úplne topí sneh. V závislosti na oblasti, kde sa geograficheskogopolozheniya pozorovalo od konca februára do konca apríla. Prvýkrát, keď po príchode vtákov kochuyutpoblizosti hniezdisk a hniezd zariadení pristupayutsravnitelno neskoro, po recesii z topiacich. V razmnozheniiuchastvuyut vtákov okolo veku dva roky a menej godovalomvozraste. Hniezdi v kolóniách, ktorého veľkosť kolebletsyaot niekoľko až niekoľko tisíc párov. Niekedy kolónie smeshanys iných druhov čajok a rybáci. Hniezdisk sluzhatpreimuschestvenno stál a pomaly sa pohybujúce vody - jazera, močiare, rieku a potoka kanálov, rastitelnostyuili obklopená močiarmi. Kolónie sú zvyčajne umiestnené na jednom z rovnakých odľahlých miestach - v zaplavených oblastiach, bažinaté beregahi atď. V apríli - .. mája, zatiaľ čo na severe aj na začiatku iyunyasamka spočíva v drážke 3, aspoň 2 alebo 4 vajcia znečistená zelenovatogotsveta sivé a hnedé škvrny. Rozmery vajíčka: 51-67 X36-41 mm. Oba vtáky inkubovať 22 až 24 dney.Vylupivshiesya kurčiat 12-16 hodín môže už stoyat.S v rovnakú dobu, a niekedy aj celú noc nachinayutsya rodičia kŕmiť, a predtým, že existujú na úkor ostatkovzheltochnogo sáčku. Dospelí sa živí mláďatá 4-5 krát denotryzhkoy, hádzať ju do úst. Už dvojdňovej vozrasteptentsy začať robiť pokusy jednoduchú recykláciu zvracať predné zdroj. Vo veku okolo 10 dní mladí čajky perebirayutsyaot hniezda v hustou vegetáciou zarastené holdingovej prietom plodu. "cudzinec" chick probegayuschegomimo hniezda, ale čím viac sa snaží vyliezť iliprisoedinitsya na potomstvo, starý čajka zvyčajne ubivaetudarom zobák hlavou. Zároveň trpí puhovichki ako malé i veľké, takmer mláďat. Na territoriignezdovoy kolónie čajok možno nájsť vždy mŕtvoly ptentsov.V vo veku 18-20 dní mláďatá začínajú putovať na vlastnú päsť, i dospelých už nie nepriateľskí k "outsideri"Mladí rackové. Mladí operyayutsyai päť týždňov veku začnú lietať, ale to bolo v lete shestinedelnomvozraste. V strednom pásme v polovici júla začať otletatiz chovnú kolóniu mužov, asi za desať dní pre nimisleduyut žien, a na začiatku augusta a mládeže. Razmnozheniyakonchaetsya obdobie a začať post-hniezdenia migráciu, postepennoperehodyaschie na jeseň letu. Posledný let protekaetv septembra tiahol na juh do zimy. Ozernyechayki jesť najmä krmív a vody a nazemnyminasekomymi, hlodavce, ryby, žaby, dážďovky. Gull ryby ulovené iba poverhnostivody a väčšinou choré zvieratá. Chicks vykarmlivayutv hlavne hmyz a dážďovky. Zdroj sobirayutv bezprostrednej blízkosti chovnej kolónie, a ako výnimka, pozrite sa na bohaté kŕmenie dôvodov vo vzdialenosti 20 km od hniezd. Lov škodlivých hlodavcov a hmyzu, čajok sú veľkým prínosom pre poľnohospodárstvo.

Chaykabelaya / Pagophila eburnea

Belayachayka Po veľkosť o niečo väčší, než obyčajné chayki.Eto veľmi mobilné vták, ľahké a rýchle poletomnapominayuschaya rybáci. Na zemi pôjde dobre, mozhetdazhe kríž. To sedí na vode neochotne. Okraskaopereniya dospelí čisto biele, mladí - stemnymi biele Škulky. Obýva ostrov severnej Ledovitogookeana v Európe a Ázii a SevernoyAmeriki. V Rusku, nájdený v Novej Zemi, ZemleFrantsa Josef ostrovy Bennett, Gerald. V vnegnezdovoevremya potuluje v Severnom ľadovom oceáne, držať mora hlavne na hrane balenie ldov.Gnezditsya biele čajky aj skalnaté a narovná, nízko položených brehov kolóny. Priletaetk živnou pôdou zavčas v marci - apríl, reprodukcia NOC začína neskoro.

Chaykabelaya

Hniezdo je celkom veľký, zhruba postavený z morskej riasy, trávy a machu, s Solomin, triesok a perie. V júli vgnezdah objavujú vajcia. Spojka 2, aspoň 1 alebo 3 yaitsohristo olivový alebo hnedastú farbu s tmavou pyatnami.Nasizhivaet prevažne ženské na malú menshemesyatsa počnúc od prvého vajcia. V auguste vyklevyvayutsyaptentsy oblečená bielym páperím. Dospelí vtáky zaschischayutgnezdo energicky napádať cudzincov bolí chelovekalapami. V septembri, mladý stúpanie na krídle. V kontseetogo mesiac a v októbri, takže racky hniezdiskom a začať viesť kočovný život. Plná, poslebrachnayalinka sa vyskytuje v období júl - august, čiastočná, pre-brachnaya- v marci - apríl. Power čajka snežná zvláštne. Možno, že živí väčšinou odpadky tesnenia a kitoboynogopromysla a exkrementov mroža, tesnenie, belogomedvedya. V súvislosti s tým, zdá sa, že rasprostranenieee obmedzené na okraj ľadu. Ho používa v pischutakzhe malé ryby a rôznych bezstavovcov napadaetna mláďatá. Ako vzácny druh, biely čajka zaslúžia ochranu.

Chaykabolshaya polárne/ Larus hyperboreus

Bolshayapolyarnaya čajka veľký vták, ktorého hmotnosť kolebletsyaot 1400 až 2500 perie je biela s modro-sivasto ochenblednoy plášťom a bielou kontsamikrylev. Na rozdiel od iných veľkých čajok krylyasvetlye bez čiernej. Distribuovaný burgomistrv vysokých zemepisných šírkach Európy, Ázie a Ameriky, kde vbolshinstve prípady obýva skalnaté poberezhyahmaterikov a ostrovy, aspoň v pobrežných častiach tundry.Na otkochevyvaet zimu na juh k okraju ľadu, a na juh, občas dosiahnutie brehov Stredomoria, Japonsko, na Floride. Burgermeister čisto morský vták a ďaleko tundra nie je muchy.Namiesto chovných muchy v závislosti na ledovyhuslovy v rôznych častiach priestoru v marci, apríli Imae. Krátko po príchode si môžete vidieť, ako ptitsyvysoko vznášať sa nad hniezdom a solárne pogoduigrayut vo vzduchu.

Video: Rackové na malé pláži krmivá

Chaykabolshaya polárne

Tým, že stavia hniezda začať okamžite, ale neskôr nekotoroevremya. Jacks vyhovovali na skalách, často v skalách, Ileana mierne brehy mora, riek a jazier. Odinochkamiili hniezdo v malých skupinách, ale zvyčajne v blízkosti vtáčieho Bazarov na ich okraji. Vajcia a mláďatá sa zásobovaním týchto trhoch sluzhatosnovoy ako pre racky, ako aj pre ich hniezd ptentsov.Stroyat oboch rodičov. Samotná konštrukcia neopatrný ipredstavlyaet otvoru takmer bez podšívky, to kuchumha, obilie a iných suchých rastlín s plytkým zásobníka. Kladkasostoit 2-4, viac ako 3 vajcia, rôznych farieb otserovato-okrovej až svetlo sivasto hnedý s temnymipestrinami. V rôznych častiach priestoru, zatiaľ čo ktorým silnokolebletsya z prvej polovice mája do prvého polovinyiyulya. Vajíčka sú kladená v intervale 48 hodín. Nasizhivayutoba rodičia za 27-28 dní od otkladkipervogo vajec. Preto sa mláďatá v hniezde sú raznovozrastnye.Vykarmlivayut im oboch členov páru. Plne opere mláďatá augusta a vzrastú pokrytá rozdielnym počtom mesiacov. V septembri začne odletieť ktoré prodolzhaetsyai v októbri. Most čajka šedý - energický hischnik.Ona jej vajcia, mláďatá a dospelé vtáky Melkøya priemerná hodnota za hniezdisk a tundre.Krome kŕmenie emisií morských zostáva kitoboynogopromysla, zdochlina, ryby, vodné bezstavovce a takzheyagodami. Selyas neďalekej hniezdisk a koloniygagi, predstavuje vážnu hrozbu pre ich obyvateľov.

Chaykaburogolovaya/ Larus brunnicephalus

VTsentralnoy Asia spĺňa hnedé čajky pripomínajúce obyčajný čaj, ale väčší ako ten predchádzajúci, s svetlo hnedou hlavou a tmavších pervostepennymimahovymi. Hniezdi na jazerách v alpskej zonegor, v nadmorskej výške približne 3500 až 4000m.

Chaykaburogolovaya

Chaykavilohvostaya/ XEMA SABINA

Vvysokoarkticheskih vstrechaetsyaodin zemepisných šírkach oboch hemisfér menších druhov čajok - Racek Sabinův, imeyuschayaharakterny cut vidlicový chvost. Podľa obrazuzhizni podobá iné drobné čajky a rybáci krikom- iba.

Chaykavilohvostaya

Chaykamalaya/ Larus minutus

Malayachayka najmenší z našich čajok, váži 100 do 150 g. Ostatné rackové sa líšia aj maľovanie opereniya.Spina, ramien a hornej strane krídel je veľmi svetlogogolubovato-šedej farby. Na druhej strane krídla a pozadnemu okraj bielych pruhov. Wing spodnej bridlicovo seryy.Ostalnoe osrstenia čisto biela s ružovými naletom.Rasprostranena malých ostrovčekov Velikobritaniina čajka od západu na takmer Okhotsk východ, nodaleko nie všade. Hniezdi v umerennyhchastyah Európe, potom po krátkej prestávke -V severnej polovici Kazachstanu a znachitelnoychasti západnej Sibíri.

Chaykamalaya

Zatemvnov chýba a je hniezdiskom v regióne Bajkal, v povodí hornej a strednej Lena rieky vo východnom Mongolsku ďalej na východ takmer do Ochotského mora. Okrem etihtreh veľkých plochách, to je nájdené v niektorých miestach sovsemkroshechnymi ostrovov, chýba v rozsiahlych prostranstvah.Pochti všade - migrujúci. Hlavným prezimovanie lezhatna západ - v oblasti Stredozemného a Čierneho mora. Vmenshem počet zimy a na pobreží Severného mora Baltiyskogoi Británia ostrovov v južnej časti Kaspického mora, v Japonsku a južnej Číne. Usadí na uchastkahozer mokrade a močiare s výhľadom na vodu. Mimo chov časovom derzhitsyakak do sladkej vody, a na pobreží. Priletaetmalaya čajka neskôr väčšina ostatných čajky a rybáci, od konca marca do polovice mája. Začína razmnozheniyubolshey časť tretieho roka života. Plemená koloniyamiot niekoľko párov až 50, a to aj niekoľko sto párov s chastosovmestno Dall rybáci. Hniezda usporiadané naotkrytom saltmarsh medzi rákosie a ostríc, pre nárazy atď trostnikovyhnastilah štrbina predstavuje buď nebolshuyuyamku so zlou podšívkou suchých listy alebo sravnitelnobolshuyu konštrukciu vysuší sa stonky a listy voda hniezdo rasteniy.Razmery: .. Priemer zásuvky 17 30 cm, niekedy až do 55cm, priemer 10-12 cm zásobníka, zásobník hĺbka 3,5 cm. Gnezdostroyat obaja členovia páru. Na konci mája - začiatkom iyunyamozhno objavovať celý stoh. Pri pokladaní zvyčajne byvaet3 olivovo zelená vajcia s pruhmi. Rozmery vajíčka: 39-42X 29 až 31 mm. Inkubujú oboma rodičmi po dobu 23 dní, počnúc prvé vajce. Vo veku 21-24 dneymolodye zdvihnuté na krídla a so svojimi rodičmi ostavlyayutmesta hniezdenia. Na konci júla a najneskôr na začiatku dospelého preperovanie Augustana dôjde a začne postepennyyotlet. Malé čajka živí hlavne hmyzom, ktoré sú zachytené v reálnom čase, ako prehltnúť normálne nadvodoy lov. Niekedy sa zbierajú z vody alebo záchytné melkihrachkov v plytkých vodách. Prezimovanie v zadnej ratsionezametnoe mieste je malá ryba.

Chaykamalaya Chinese/ Larus Saunders

Chaykamalaya Chinese oblastyahSevernogo nájdená vo vnútrozemí Číny. To je o niečo väčší než malé čajka so silným krátkym čiernym zobákom. Osnovnompo usadí v riekach a lieta iba do mora.

Chaykamalaya Chinese

Chaykamalaya polárne/ Larus glaucoides

Varkticheskoy part of America, Grónska a Islandiignezditsya malé čajka šedý. Farba opereniyaochen ako starosta, ale líši sa od negootnositelno dlhší krídla a veľa menshimirazmerami.

Chaykamalaya polárne

Video: Kŕmenie čajok ruka v Primorsk / Kŕmenie čajok v Primorsk

Chaykabolshaya sea/ Larus marinus

Bolshayamorskaya čajka je jedným z najväčších čajok VESEY of 1300-2250, pekná tyazhelovesnav letu, silný hlas, bas, hoci osnovnomskhoden krik iných veľkých čajok. Farbenie opereniyabelaya okrem bridlicovo čierna chrbát a chernovatyhkrylev. Na koncoch primárnej a vtorostepennyhmahovyh sú slepé miesta. Morskayachayka rozšírený v severnom Atlantiku otGrenlandii a Nova Scotia k Labrador v Spojených štátoch, na Islande, v Škandinávii, Veľkej Británii, Francúzsku, Baltiyskommore. V Rusku sa nachádza na pobreží Murmansku a prilegayuschihostrovah na Cain, na východe až Vajgach a bytmozhet do Pečory delty.

Chaykabolshaya sea

Video: Seagull

Zo severných častiach oblasti na zimu letí preč na juh, dostigayaSredizemnogo mora. V južnej časti je len neznachitelnyekochevki. Tento druh - čisté morské vtáky. Naselyaetskalistye brehu mora a len občas podoprieť ozer.Vne hniezdenie čas spočíva na mori v blízkosti pobrežia, občas lieta na čerstvé vnútrozemských vodách. Priletaetna veľká hniezdenia čajky pomerne skoro v Baltskom mori v marci, na severe v apríli. Poyavlyaetsyaparami ktoré ona sa objavia, sú konštantné. Gnezditsyaobychno kolónie niekoľko desiatok párov. Sexuálne zrelostnastupaet v treťom roku života. Na začiatku mája nablyudayutsyabrachnye hru a čoskoro stavbe hniezd. Nedávne raspolagayutsyana skaly alebo plochých shore, často vo vysokej tráve. Stroyatsyaoni prútov, trávy, riasy, zvyčajne lemované perie, niekedy prekrýva hrany kameňov, úlomky škrupín, atď rozmery drážky: ... priemer Nest 60-70 cm, vysotagnezda 15-20 cm, 20 - 25 cm priemer zásobník vajcia v including2 -5, najčastejšie 3, odložené na máj - jún. Okraskaih šedavý okrovej na olivovo hnedé s tmavými pyatnami.Razmery vajcia: 67-83 x 50-56 mm. Obe roditelyav inkubovať 26-30 dní počnúc prvým ktorým yaytsa.Poetomu kurčiat vyliahnutých súčasne. Vznik ptentsovna Murmansku pobreží polovineiyunya vyskytuje v druhej a na začiatku júla. Zdroj svojich obaja rodičia nachinayaso druhý alebo tretí deň po vyliahnutí. Fed ihpoluperevarennoy grgnutie, ktorá ležala pred ptentsom.Razvivayutsya mláďatá relatívne pomaly. V nedelnomvozraste vyzerajú konope, vo veku 25 dní -perovoy oblečenie, v ktorom sú kurčatá zdvihnuté len zvyšky puha.Na uložené krídlo vo veku asi 45 dní, ale dobrý začiatok lietať len o dvuhmesyachnomvozraste. Ale potom, čo sa vznáša držať pohromade dootleta alebo odvoz preč. All reprodukčné obdobie Murmanskompoberezhe trvá zvyčajne asi tri mesiace, od seredinymaya do polovice augusta. Jesene odchod na severnej chastyahareala dochádza v druhej polovici augusta - septembra, na juhu - v novembri. Plná, postnuptial molto nachinaetsyav júni a končí v septembri. Large sea chayka- všežravé vtáka so záľubou v big hischnichestvu.Pitaetsya rýb, vrátane celkom veľké, vajec, kurčiat a dospelých vtákov, najmä žijúci na ptichihbazarah (alkúni, ako čajka, a ďalšie.). Tiež jej lumíci, zdochliny a najrôznejšie peny, vodné kôrovce, morskihezhey a konečne bobule. Ryby sám čajka úlovky neochotne, a zvyčajne sa hromadí v mieste rybolovu. Ryby, vajcia ptentsyi morské vtáky sú hlavnou potravou pre ptentsov.V hniezdenie kŕmia v pobrežnom páse ina rieke, inokedy - na mori.

Chaykamorskaya Pacific/ Larus schistisagus

Morskayatihookeanskaya čajka. DalnegoVostoka na pobreží Koryak pobreží Beringovho mora na severnom Japonsku KYUG blízkych druhov žije - tihookeanskayamorskaya čajka, ktorý niektorí autori obedinyayutdazhe u jedného druhu s Čajka morský. Ona melcheposledney (1200-1800 g hmotnosti), podstatne ľahšie ako ona, ale biológia má veľa spoločného.

Chaykamorskaya Pacific

Chaykareliktovaya/ Larus relictus

Reliktovayachayka jeho Čajka smejivá, ale menšie Čajka smejivá. Kontsykrylev a úzke lemy na prvom zotrvačníka peryahchernye. Okolo očí jasným bielym kruhom. Zobák a nogikrasnye. Čajka reliktné bol v podstate zanovootkryta v roku 1969 kazašského ornitológ jazera EM Auezovymna Alakol. Pred tým jediným ekzemplyaretoy vtáctva zo strednej Ázie prevzal podvidizvestnyh druhu hybrid predpojatosť osob.Vyyasnilos že ďalšie relikvie chaeksuschestvuet kolónie ďaleko od začiatku - na Torey ozerahv Bajkal.

Chaykareliktovaya

Tieto dve kolónie počty hniezdiacich vtákov raznyegody pohybuje od niekoľko desiatok do 300 bp. Chastognezda umierajú počas búrok, alebo vtáky neponyatnymprichinam náhle vyhodiť. V niektorých rokoch, rackové nie sú gnezdyatsyavoobsche. Predpokladá sa, že existuje iba 600 800par reliktné rackové na svete. Možno, že tento druh hniezdi eschegde niektoré z jazier v západnej Číne. Kde zimy, neizvestno.V zime perie čajok sa veľmi ľahko zameniť s blizkimividami. Reliktné čajky hniezdo veľmi jednoduché. Vajcia otkladyvayutsyav čoskoro - v polovici mája. Farbenie vajec pre chaek- neobvyklé belavý olivového íl sa tmavé a svetlé pyatnami.Nasizhivanie trvá 24-26 dní. Mláďatá sú pokryté bielym puhom.Reliktovaya čajka - jeden z najvzácnejších vtákov na svete. Zahrnuté vKrasnye Kniha Medzinárodnej únie pre ochranu prírody, Rusko v mnohých ďalších krajinách. Je prísne zakázané strieľať, zbierať, obmedzenú dopravu akékoľvek materialoviz krajiny ku krajine.

Chaykaserebristaya/ Larus argentatus

Serebristayachayka jeden z našich veľkých čajok. Najväčší onanemnogo sekunda jediný k veľkej Sea Gull, čajka smejivá burgomistrui. Váži od 700 do 1800 a ďalšie g.Kak čajka je spojená s nádržou. Pláva dobre, len mierne pod vodou. V isklyuchitelnyhsluchayah ponory. Flight svetla, zvyčajne meria s niekoľkými údermi krídel, ale presledovaniidobychi, extrakcia odnášať od ostatných vtákov a drakahmozhet byť veľmi obratný.Niekedy to stúpa, a pomerne dlhá doba, za použitia vozdushnyepotoki. Na zemi sa pohybuje ľahko, držanie tulovischepochti vodorovne, ak je to potrebné, rýchlo begaet.Krichit rôznymi spôsobmi: často hádže hlavu dozadu, smeje vtáka vydáva hlasný zvuk pre kotoryymestami to je volané Gull.

Chaykaserebristaya

Silný, odvážny, agresívny Čajka s jasným vyrazhennymipovadkami dravca. Rovnako ako u blízkych príbuzných, perie Uneo biela, s výnimkou modrastý-sivý a späť krídel posledný čierne s bielymi tipy a predvershinnymipyatnami. Čajka šíri veľmi široko: v severných a miernych zemepisných šírkach východnej a zapadnogopolushary. Hniezdi v Európe a Ázii od pobrežia a ostrovovSevernogo Severného ľadového oceánu k Stredozemnému moru, MaloyAzii, Kaukazu, Iránu, Strednej Ázie, Sin-ťiangu, Mongolsko, rovnako ako na Azorách, Kanárskych ostrovoch a na Madeire, v Spojených štátoch - od ostrovov nayug Severného ľadového oceánu na severnej časti britskej Kolumbia a odtiaľ do oblastiVelikih jazier. V južných častiach tejto oblasti usadili životy alebo sovershaetnebolshie migrácie, na severe - migračného. Winters Pozrite sa na Baltskom, Severnom mori, pri pobreží Veľkej Británie, Stredozemného mora, Čierneho mora, Kaspické more a na juh do severnyhrayonov Afrike, Indii a Indokitaya- v Amerike - do Mexika, Florida a Antíl. Usadí na veľkých riekach, a to najmä v jeho dolnom toku, morských a oceánskych pobreží, v oboch čerstvých a slaných jazier, väčšinou ryby, ale často Ive od posledných niekoľkých desiatok kilometrov.Zimuyut sťahovavých vtákov na mori pobreží. Na mestagnezdovaniya sleďa čajky dorazí čoskoro, pred vskrytiyavodoemov kedy sa objavia prvé rozmrazené záplaty. Na juhu nasheystrany pozorované v marci, na severe - v máji. Vskoreposle príchod začnú stavebné hniezda. Gnezdyatsyakolonialno zriedka solitérne pary. Číslo Koloniyvesma meniť od niekoľkých do niekoľkých párov sotenpar. Je príznačné, že, na rozdiel od mnohých iných istinnokolonialnyh vtákov hniezda, ktoré sú umiestnené v nekotoromotdalenii od seba, zvyčajne vo vzdialenosti 3-5 a boleemetrov. Pri budovaní novej hniezdo alebo opravu starogoprinimayut účasť mužov i žien. To všetko protsesszanimaet o tri dni. V závislosti od terénu geograficheskogopolozheniya kladenie vajíčok sa vyskytuje v periodot konca apríla do začiatku júna. V plnej spojky soderzhitsyaot 1 až 4, ktorým je zvyčajne 3 vajcia hnedý, hnedého olív, a niekedy modrej farby s tmavými pruhmi a škvrny kondenzačných tupý koniec. Rozmery vajec: 65 až 81 x 41 až 54 mm. Vajíčka sú kladená v intervale 1-2, aspoň 3 dnya.Nasizhivanie, ktorý sa zúčastňuje oboch členov páru, začína od prvého vajcia a pokračuje 26-29dney. Počas celej tejto doby slot ani minutune zostane prázdne, pravdepodobne kvôli strachu zo susedov. Nasizhivayuschieptitsy podarí navzájom niekoľkokrát denne. V vremyanasizhivaniya vyletí vajce vtáka druhu dvizheniemnog a telo, bez pomoci zobáka. Vyluplyayutsyabespomoschnymi mláďatá, nejedzte a ležať nehybne v hniezde, ale na druhý deň s výskytom nebezpečenstvo, že pokidayutgnezdo a schovať v tráve blízko. Normálny oniostavlyayut rovnaké hniezdo vo veku 3-4 dní a udržať vblizinih obsahujú mláďatá. S rizikom tečúcou vodou a uplyvayut.Uzhe od druhého dňa života mláďatá potrebujú jedlo z roditeley.Poslednie kŕmiť zvratky potraviny, ktoré vzroslayaptitsa držiaci v zobáku a odtrhne malý kúsok kurčaťa je prehltne. Rodičia starostlivo stráženej gnezdoi, však, tam sú časy, kedy susedné hydina poedayutptentsov. Počas asi 10 dní kurčatá nasushit držať, a potom sa postupne presunul do vody, kde provodyatbolshuyu časť dni. Vo veku asi šiestich mesyatsevoni vážiť dospelí a začínajú postupne letat.V júl-august, mladý štát letu. Týždenný poltoryposle aj naďalej držať obsahujú mláďatá, ale zatemperehodyat pre nezávislý život, chystá nochlegbolshimi skupiny. V tomto okamihu sa začnú migrácie, ktorá sa postupne predlžovať. Na jeseň sa mladí čajky mogutbyt stretol stovky kilometrov od gnezdovaniya.Vskore začína odchod vtákov, ktoré v rôznych chastyahareala spadá väčšinou v septembri - októbri. Plná, postnuptial molto začína v júni a októbri zakanchivaetsyak. Racek - všežravé vtáka. Ona kormitsyaryboy, mušle, kraby, ostnokožce, drobných hlodavcov, vajcia a mláďatá rôznych vtákov, hmyzu, odpadové rybnyhpromyslov, zdochliny a rôznych bobúľ. Usadzovanie poblizostiot liahne, na okraji vtáčích kolónií v poľovných revíroch, môže to spôsobiť nejaké škody. Myshevidnyhgryzunov a vyhladenie škodlivého hmyzu je veľkým prínosom.

Chaykaserokrylaya/ Larus glaucescens

Voblasti Beringovho mora v severnej Amerike obitaetserokrylaya čajka, preniká do nášho vostochnuyuchast Kamčatka a veliteľ ostrovy. To pokhozhaev veľké čajka šedý, ale tmavšie a razmeramimenshe.

Chaykaserokrylaya

Chaykasizaya/ Larus canus

Sizayachayka na celkový vzhľad a farba je veľmi podobná naserebristuyu čaj, ale takmer polovica jej: vesit315-600 bola distribuovaná v severných častiach Európy, Ázie a Severnej Ameriky, ale len v niektorých miestach zahoditv tundra: Murmansk pobrežia, z veľkej severnymrekam a Anadyr.Na juhu sa chystá do Anglicka, východné a západné Nemecko, pobaltské štáty, Rusko dosredney pásmo, dolná Volge, SevernogoKazahstana, Bajkal regiónu, na východ - do Ohotskogomorya.

Chaykasizaya

Okrem toho, izolovaný hniezdenia známy gornyhozer Kaukaz a priľahlých častí Turecka a Iránu. Pereletnayai kočovný vták. Hlavnými zimovisko sa nachádzajú na poberezheKaspiyskogo, Stredomoria, Malej Ázie, Čína iYaponii v Amerike - do južnej Kalifornie. Bolshiereki obýva jazera a dokonca aj močiare a námorné poberezhya.Vesnoy glaucous rackové dorazí v južnej časti pohoria a naMurmanskoe pobreží v marci a apríli, v dolnom toku severnyhrek - v máji a začiatkom júna. Lietanie zvyčajne malý staykamiot 3-8 na 30-50 vtákov. Zásuvka ako samostatné pary a kolónie od 6-8 do 70 párov. Často usadiť sovmestnos rieku čajky, Rybák Čierny, niekedy s malými chaykami.Gnezda spokojný na skalách, ostrovčekov, riečne vrkôčiky typicky vo vyšších nadmorských výškach, hrbole medzi vodou, sedimentmi fin na rákosových pltí a m. P. Plný muriva všeobecne iz3 vajcia tam v júni. Vajcia, olivový-šedej farby s chernovatymipyatnami. Rozmery vajíčka: 51-61 X 38-43 mm. Otkladyvayutsyaoni v intervale I-2 dní. Inkubujú oboma rodičmi vtechenie 25-26 dní. mláďatá šrafovanie v poberezheproiskhodit Murmansku v druhej polovici júna - začiatok júla, v Kazahstane- v máji - na začiatku júna. Eaglets sú vgnezde 3-5 dni a potom sa udržuje v blízkosti. Oni ochenpodvizhny z nebezpečenstva úteku, skryť alebo podnecovať beh do vody a plávať preč. Rodičia sú veľmi privyazanyk kurčatá a rázne ich obhajovať. Okolo mesyachnomvozraste mláďatá nosia perové oblečenie a čoskoro nachinayutletat. Vývoj kuracieho násadové vajcia od začiatku dopodema krídla trvá 57 - 60 dní. V kolóniách sizyhchaek konštatuje, skôr vysokú zničenie vajec a kurčiat, väčšinou rôzne predátormi. V auguste letnyemolodye s dospelí sú zoskupené v kŕdľoch a nachinayutvesti kočovný životný štýl. Postupne sa táto migrácia perehodyatv odchod, ktorý sa koná v septembri a októbri. Pitaetsyasizaya čajka rôzne potraviny - ryby, razlichnymivodnymi bezstavovcov, suchozemských hmyz, myshevidnymigryzunami, jarabinu. Likvidácia škodlivého hmyzu a gryzunovprinosit nesporných výhod.

Chaykasredizemnomorskaya/ Larus melanocephalus

Sredizemnomorskayachayka všeobecne podobný sivá, ale neskolkokrupnee, s výrazne silnejší zobáku. Okrem toho, v chove perie hlava je tmavohnedá a lesklá chernaya.Inaya a maliarske primárky - u dospelých pervostepennyemahovye biele, bez tmavých vrcholy. Vvostochnoy stretáva Stredozemné more z Grécka a Dobrudža dosevernogo pobreží Čierneho mora a Malej Ázie. Pereletnayaptitsa. Zimy v Čiernej, Azov a Sredizemnommoryah, ako aj na Blízkom východe. Hniezda koloniyamipo brehy slaných a sladkých vodách, more na pobreží. Winter stále pribrezhnyhuchastkah mora.Mediterranean Gull sa živia malými rybami a ako morskimibespozvonochnymi a pozemných hmyzu, kotoryhdobyvayut orbe a vstepi, lietanie pre potravinársky narasstoyanie až 70-80 km od hniezda. Vrednyhdlya zničenie poľnohospodárskych hmyzom prinášajú bolshuyupolzu.

Chaykasredizemnomorskaya

Chaykatonkoklyuvaya/ Larus GENEI

Tonkoklyuvayachayka vo veľkosti a farby je veľmi podobný obyknovennuyuchayku, ale líši sa od neho v neprítomnosti tmavého klobúku, svetlo farebné šaty, ružový stranu nádych opereniyabryushnoy a dlhou tenkou zobák. Rasprostranenot západné pobrežie Čierneho mora a Minor Aziik východu na východnom Iráne, Pakistane.

Chaykatonkoklyuvaya

V krajinách bývalého ZSSR to obýva pobrežie Čierneho, Azov a Kaspickým morom a niektorých jazier v Kazachstane. Chastichnoosedlaya čiastočne kočovný a sťahovavých vtákov. Zimuetv North-West Africa, Stredomoria, Mekranskompoberezhe a Južnej Caspian. Hniezda väčšinou namorskih pobrežia a vo veľkých slaných a solonovatyhozerahvnútrozemia. Selitsyakoloniyami, niekedy aj stovky jednotlivcov dohromady, raspolagayagnezda výlučne na ostrovoch a len zriedka na bažinatom poberezhyah.Pitaetsya slenderbilled čajka výhodou malé ryby rôznych bezstavovcov ako vodná a šľachtiteľského suhoputnymi.V období značné množstvo hmyzu chytených razlichnyhsuhoputnyh prevažne agátové pre kotorymiletaet ďaleko do stepi.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Racek Tenkozobý - elegantný pán nebaRacek Tenkozobý - elegantný pán neba
Short-sledoval supShort-sledoval sup
Semeystvokrachkovye / SternidaeSemeystvokrachkovye / Sternidae
ČajokČajok
Lyagushkasibirskaya / rana chensinensisLyagushkasibirskaya / rana chensinensis
Potápka - čo je to vták?Potápka - čo je to vták?
Morské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstovMorské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstov
Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)
Kačica - vyhľadávaný predmetom lovuKačica - vyhľadávaný predmetom lovu
Staré nemecké Owl Pigeon (holub)Staré nemecké Owl Pigeon (holub)
» » Semeystvochaykovye / Laridae