slo.GuruAnimal.ru

Semeystvovoronovye / Corvidae.

Lievik jeden z najvýznamnejších predstaviteľov rodiny, s hmotnosťou 0,8 až 1,5 kg. Perie, nohy klyuvai jeho jednofarebné čierne. Perie zobaudlinennye, kopijovité. Distribuované Raven pochtipo okolo severnej pologuli: pochtipo nájsť v celej Európe, v Ázii, s výnimkou Juhovýchod, vSevernoy Afrike a Severnej Amerike. Povsemestnoon vedie sedavý spôsob života. Obýva lesy, púštne hory. V holých miestach v držbe skaly, pobrežné útesy riečnych údolí. Párenie a brachnyeigry na juhu predstavuje prvý polovinefevralya, na severe - v marci.

havran

Parypostoyanny. Vybudovať nové hniezdo alebo opravy staroesamets a ženu. Gnezdaobychno umiestnené na voľnom vrcholky stromov. Ako tolkognezdo pripravená, samice položí jej vajcia, keď všade okolo sú eschemnogo sneh a silné mrazy na juhu nablyudaetsyavo druhej polovici februára, na severe neskôr. V kladkeot 3-7, častejšie 4-6 vajcia modrasto zelenou farbou stemnymi značenia. Inkubácia začína otkladkipervogo, druhej alebo tretej vajcia trvá 19-21 den.Po jeden dátový vyliahli len samica obe novinky druhý člen páru. V severnej časti regiónu ptentsovproiskhodit vyliahnutí v priebehu druhej polovice apríla do júna pervuyupolovinu. Kŕmiť svoje dva staré vtáky. Molodyevyletayut z hniezda asi v prvej polovici roka yugestrany mája a rôznych dňoch júna na severe. Po vyletamolodye vtákov chovaných na dlhú dobu sa stará aj v prostrednom pruhu ostavlyayutih neskorom jesene, na juhu - len InJanuary. Raven - všežravé vtáka. Jeho hlavné jedlo - zdochlina, často zistia, na skládkach a zdochlina skotoboen.Poedaya, to sa chová ako sanitárne vtáka. Kormitsyaon ako hlodavce, vajcia, kurčiat, rýb, razlichnymibespozvonochnymi zvierat, a niekedy aj obilniny.

Voronavstraliysky / Corvus coronoides

Avstraliyskiyvoron typickým zástupcom svojho druhu - bol rasprostranenv mierne pásmo na juhozápade Austrálie, potom zrejme v súvislosti s rozvojom "hospodárskych zvierat, ktoré sú rozložené po celom kontinente. Ptitsyustraivayut hniezdo v hornej časti koruny vysokej Derevyeva hlavný kmeň, alebo vo vidliciach hlavného vetveykrony. Stavať hniezdo obaja vtáky pár konárov, sobrannyhna krajiny alebo rozbité na strome. Podšívka egolubyanymi vlákna, vlnu. Murivo sa skladá z 4-5yaits svetle zelenkastý alebo sivasto zelené okraskis olivové hnedé bodky, škvrny, mazkami.Razmery vajcia x 42,0-51,7 28,9-33,2 mm.

Voronavstraliysky

Vo väčšine oblastí austrálskeho Raven je osedlyyobraz život. Malá Australian havran - obvyklé kochuyuschiyvid južnej časti Austrálie, Tasmánia a okolie z islands.In Na rozdiel od predchádzajúceho druhov hniezdia v malých kolóniách.

Voronbelobryuhy / Corvus scapulatus

Belobryuhiyvoron veľmi krásne, v ktorom farba sochetaetsyacherny farby s bielou. Nájdený v Afrike. Naselyaetgornye terén s skál a útesov. Tu onsledit stáda pasúcich sa zvierat v znachitelnoymere jej ich mäso. Jacks spokojní Kaknau stromov a skál. Niekedy sa usadzuje v sadahvblizi ľudských obydlí, ale rovnako ako v predchádzajúcom názoru, opatrnú vtáka.

Voronbelobryuhy

Voronaavstraliyskaya/ Corvus Bennetta

Avstraliyskayavorona zvyčajne vták kroviny zasushlivyhtsentralnyh a severnej časti Austrálie. Mimo gnezdovogovremeni držal kŕdľa. Počas sťahovania dostigaetyugo západných oblastiach kontinentu, kde je klíma umerennyy.Period chovu v severozápadnej Austrálii InMarch - apríl. Hniezdo je postavený na kríku a nevysokihderevyah. Kolónie netvorí, hoci hniezde raspolagayutsyasravnitelno blízko, vo vzdialenosti 40-50 m drugot iný. Pri pokladaní 4-7 vajcia svetle modro-zelenoyokraski s hnedými-hnedé škvrny, bodky, mŕtvice.

Voronaavstraliyskaya

Voronabolsheklyuvaya/ Corvus levaillantii

Bolsheklyuvayavorona operenie ako čierne vrany, ale líši sa od neho hlasový úzke massivnymklyuvom a väčšiu hodnotu. Váži od 730 do 1100g. Za letu, západky a rezkoklinovidny dlhší chvost v oku. Nájdené v Sachalin, Kurilskihostrovah a Japonsku. V biológii má mnoho skhodnogos ovce.

Voronabolsheklyuvaya

Voronagavayskaya / Corvus tropicus

Gavayskayavorona je najvzácnejšie bola rozšírená na zalesnených svahoch gornyhrayonov Hawaii a láva potokahkrupneyshego ostrovy Mauna Loa na vysoteot 300 do 2500 metrov nad morom uprostred Raven ptits.Ona. Hawaiian voronbylo veľa, ak farmári začali obrabatyvatgornye stráne a zničiť vtákov, ktoré schitalivrednymi. V období od roku 1891 do roku 1937. chislennostptits značne znížená: v roku 1891 to byliobychnymi v 1936-1937. Podarilo obnaruzhittolko niekoľkých jedincov. Chislennostetogo najmenší druh bol zaznamenaný v roku 1961, ale do polovice 60. rokov. Na ostrovoch tam okolo250 jednotlivca. Ostrovček kubánskej populácie (C Nosicus) a jamajský (S. jamaicusis) Raven.



Voronagavayskaya

Voronaindiyskaya: house/ Corvus splendens

Indiyskayadomovaya vrana v distribučných spojené sposeleniyami ľudí. Táto vlastnosť ekológii, rovnako ako u gorodskogovorobya, sa odráža v národných nazvaniietoy vtákov. Indickí domy Vrany sú všežravé, pitayutsyaraznoobraznoy potraviny rastlinného a živočíšneho pôvodu, zbierať všetky jedlé, ktoré by mohli byť nájdené. V zhilyacheloveka na skládkach, skládky majú kontajnery na odpad kontajnery, ktoré sa živia hojné Food ihozyaystvennymi odpadu. Skôr, Indian domovayavorona bol obyčajný v antropogénnych landshaftahyugo-východných oblastiach Indie. V nadväznosti na človeka vzdušnou rozšírila rozsah a počas posledných desyatiletiyrasprostranilas západ, dosahujúci Arábii a SevernoyAfriki a na juhovýchode na ostrovy Sunda arhipelagai Austrálii.

Voronaindiyskaya: house

Voronanovogvineyskaya / Corvus orru

Novogvineyskayavorona žije v Austrálii. Šíri sa to ptitsav tropické vyprahnutých častí kontinentu, s výnimkou Južnej zapadnyhrayonov zaoberá austrálsky Raven. Okraskanovogvineyskoy vrana kontrast: čím nižšia storonatela snehovo biele letu a chvostové perá chernye.Period chov - od júna do augusta, a na severo-zapadeareala v septembri. Hniezdi jednotlivo, gnezdastroit z eukalyptu, na neprístupných výškach. V kladke3-5 zriedka sa 7 vajcia svetlo modré sfarbenie, niekedy s niekoľkými šedej alebo olivový korichnevymikrapinami veľkosti x 41,2-52,0 28,0-32,8 mm.

Voronanovogvineyskaya

Voronaseraya / Corvus cornix

Serayavorona a vyzerá ako vrana, ale melcheego, telesnej hmotnosti 460-690 g hlavy, krku, krídel, čierny chvost, zvyšok oschzrenie šedej. Rasprostranenav Eurasia zo severnej časti Veľkej Británie, Škandinávie, polostrova Kola, Dánsku, Údolie Labe srednihchastey Českej republike, Maďarsku, na východ do údolia na úpätí pohoria Altaj Eniseyai, na juh až k južnému pobrežiu Balkanskogopoluostrova- Minor a na Blízkom východe, v Turkménsku, z väčšej časti z Kazachstanu, v delte Nile na ostrovahSredizemnogo mori. Obýva okraje lesa a na okraji, lesy, údoliami riek zarastených, antropogénnych landshafty.V bezlesým oblasti držané skaly, pobrežné obryvovi rákosie. V severnej areala- sťahovavých vtákov, v centrálnej a južnej - kočovný usadil.

Voronaseraya

Na jeseň roku hniezdnych oblastí vrany peremeschaetsyana kúsok na juh a juhozápadnej smerov, väčšia časť územia sa vyskytuje po celý rok. Zimuvorony vynaložiť vlastníckych práv. Pomoykahi živí skládky, odpady, plytvanie potravinami. Osobennobolshie klastra spolu s vrany a kavky grachamiv veľkých miest. Oni stráviť noc v centre mesta: v korunách stromov v parkoch, záhradách a verejných záhrad na strechách a karnizahzdany. Počas dňa sa pozrite sa na kŕmenie na okraji mesta a na predmestí, vo večerných hodinách návrat opäť na noc. Časť gorodskihptits sedavý život po celý rok, sa živí inochuyut v blízkosti ich hniezd. V posledných rokoch sa počet mestských rezkovozrosla vrany. Vnorením voronypristupayut čoskoro. S príchodom prvého topenia, ktoré pokidayutzimovki, pozrite sa na hniezdisk a začať stroitgnezda. Usporiadať ich na stromoch vo výške 2,5 m 3, na rímsach hornín a kontinuity brehu na zalomahtrostnika často používajú ľudské stavby:. OporyLEP a železničných mostov, architektonický ukrasheniyazdany atď hniezdo stavia samec a samica zo suchého dreva, a bezstromové oblasti vysokých stebiel trávy paliny, cukrovej trstiny, pálka. Podšívka jeho lykové vlákna, suhimisteblyami listy a byliny, - vlna, plsť, atď tryapkamii Crows Nest hlavné: .. 32-66sm vonkajší priemer, výška 20-43sm, zásobník hĺbky 8,5 cm, a jeho diametr17-24 cm. v južných v marci, na sever u žien apríl-máj kladie 3-6 vajíčka veľkosť 43,5 X30,1 mm, svetlo zelenkasté, modro-zelené alebo hnedé škvrny s zelenoyokraski, škvrnité, mŕtvice. Nasizhivaetsamka počas 18 - 21 dní. Samček jej prináša potravinami circuited čas ona letí nad jedlom. Vykarmlivayutoba materskej mláďatá v hniezde po dobu jedného mesiaca a dlhú dokarmlivayutih po odchode. Rodinný balíček uložený v polí, lúk, záplavových území prvýkrát v blízkosti hniezda. V tieto secondhalf letnej rodiny sa spojili do väčších Stai často s vežami a kavky, aby sa viac dalekietroficheskie migrácie. V septembri - októbri voronotletaet na juh, zatiaľ čo iní sú v blízkosti ľudských obydlí, kde strávil celú zimu. Crow - všežravé vtáka. Od zhivotnyhona jej rôznych bezstavovcov - chrobáky Orthoptera, húsenice, mole, muchy, larvy, mäkkýše, dážďovky a hlodavce, vajcia a mláďatá, jašterice, žaby, ryb.Potreblyaet zrná pestovaných obilnín, semien, buriny a voľne rastúcich rastlín. Zloženie krmiva suschestvennomenyaetsya ročné obdobie. Takže v zime požiera otbrosyi zvyšky jedla z ľudských obydlí, na jar - hlodavce a pád v druhej polovici leta - obilné zrná zlakov.Ptentsov sestry bespozvonochnymi.Unichtozheniem hmyzu a ďalších hlodavcov a škodcov vrana prinositpolzu. To je užitočné a čo je to používa hischnyeptitsy hniezdo, sovy, niektorí morské vtáky a kačice, ktoré sú samy o sebe Nestroy hniezda. Ničí vajíčka a mláďatá, prináša oschutimyyvred, predovšetkým vodného vtáctva v hozyaystvahi lovu rezerv. Na jeseň av zime Vrany kontsentriruyutsyau dobytčích fariem, ktoré od seba odtiahnuté a zagryaznyayutkorm miláčikmi. Nežiaduce veľká zima skopleniyavoronovyh v mestách a dedinách, pretože kontaminácia budov, škody na architektonické výzdoby a pamiatok. V miestach kontsentratsiivoron nutné vykonať kontrolu populácie.

Voronachernaya / Corvus corone

Chornayavorona generál postava pripomína vranu, ale oveľa menšie ako on, s hmotnosťou od 460 do 690 druhu g.Opisyvaemy o zaujímavé v tomto farebnom opereniyaraspadaetsya do dvoch skupín: šedú a čiernu. Serayavorona má dobre známu farbu dvojfarebné: hlava, krk, krídla, chvost, zobák a nohy sú čierne, zvyšok operenie šedej. Vrána všetky chernayas modrá metalíza a fialovej trblietky. Kazhdayaiz tieto skupiny majú miestnu distribúciu. Serayavorona rozšírený v Európe, Spojených arabská republika a ZapadnoyAzii, čierna - v strednej a západnej Európe, na jednej strane, v krajinách strednej, východnej Ázii a SevernoyAmerike - na strane druhej. V pohraničných oblastiach vstrechayutsyasmeshannye osídlenia a hybridy. V bývalom ZSSR gibridnyepopulyatsii nájdené vo stepiach Kazachstanu, rayoneZaysana v Balkhash a Jenisej.

Voronachernaya

Obýva okraje vrana a lesné okraje, záhrady, háje, údolie zaroslirechnyh, menej skál a svahov pobrežných útesov. Etochastichno usadil čiastočne migrujúci. V umerennyhshirotah sa vyskytuje po celý rok, ale ako pokazalokoltsevanie, to nie je to isté jednotlivec. Z oblasti gnezdovaniyachast vtákov, väčšinou mladí, odletia na juh, ana ich miesto prichádzajú vtáky zo severných oblastiach. Zimné ptitsyprovodyat od ľudských obydlí, kde sa môžu ľahšie prokormitsyana skládky a vyklápanie odpad a rôzne otbrosami.Osobenno veľké masy hromadia vo veľkých mestách, kde tvorí zmiešaná kŕdľa s vežami a kavky. Platí pravidlo, že strávi noc v centre mesta - v parkoch a kryshahzdany a deň behu na kŕmenie na gorodai marže vo svojom susedstve. Vnorením vranu začína rano.Pervoe čas letel vtáky sú vedené v práv na bývanie, ale s príchodom prvého topenia postupne začínajú udalyatsyav hniezdenia. Tu budú čoskoro začnú postroykenovyh alebo opravy starých hniezd. Konštruované postroykaiz suché drevnaté vetvy a step - zo stoniek trostnikai lemované vlasy, tráva, handry, perie, atď Hniezdo je postavený mužské a ženské. Na začiatku marca, v krajine yuzhnyhchastyah začína kladenie vajíčok, a na konci marca, apríla a mája - v severných a východných častiach strany.V ktorým 4-5 vajcia zvyčajne svetlo zelené, modro-zelenoyili čisto zelenej farby s tmavými škvrnami a krapinkami.Nasizhivaet prevažne ženy za 17-20 dní. By nasizhivaniyupristupaet, podľa niektorých zdrojov, pričom prvé vajce, na druhej strane - od stredu muriva. V prvých dňoch po vylupleniyakorm prináša mláďatá jediný muž, neskôr spustí letatza potravín a ženy. Okolo veku 4 týždňov ptentsypokidayut hniezda, a vo veku 5 týždňov sú vpolneletnymi. Po odchode z hniezd držať mladej poblizostiot hniezda a dokončiť kŕmenie rodičia. S priobreteniemsposobnosti dobré letové vtáky udržať rodinu v lúky, polia, záplavových územiach a hniezdenia vozvraschayutsyatolko noci. V júli sa rodina rozdeliť a hydina perehodyatk putovný životný štýl. V septembri - októbri voronotletaet na juh, zatiaľ čo iní sa postupne blíži zhilyucheloveka kde a usadiť sa na zimu. Crow - vseyadnayaptitsa. To jej rôzne bezstavovcov (chrobáky, Orthoptera,mravce, kôrovce), rovnako ako hlodavce, mláďatá, vajcia razlichnyhptits, jašterice, žaby, ryby, hydina mladý. Izrasteny zobáky obilie pestuje obilniny, semená, smrek, vyunkapolevogo, vták blbosť, a tak ďalej. D. Zloženie sezónneho roka ožarovača suschestvennomenyaetsya. Zime živia predovšetkým otbrosami.Poedaniem hlodavcov a hmyzu škodlivé voronaprinosit nespochybniteľné výhody. To je užitočné a čo je eestarye konektory sú široko používané v mnohých užitočných hischnymiptitsami že nestavia hniezda. Avšak razoryayaptichi hniezdo, konzumácia vajec a kurčiat, položí prinositizvestny škodu, a to najmä pri love. V takihmestah by sa malo uskutočniť a plašenie regulirovaniechislennosti tohto vtáka.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
SpoonbillSpoonbill
Caspian Tern - Čorík v chove periaCaspian Tern - Čorík v chove peria
Hýľ / Pyrrhula PyrrhulaHýľ / Pyrrhula Pyrrhula
Kuksha - najmenší vták všetkých corvidsKuksha - najmenší vták všetkých corvids
Semeystvoplavunchikovye / phalaropodidaeSemeystvoplavunchikovye / phalaropodidae
Semeystvolastochkovye / HirundinidaeSemeystvolastochkovye / Hirundinidae
Finch / Fringilla coelebsFinch / Fringilla coelebs
Trasochvost žltý. Popis kormorányTrasochvost žltý. Popis kormorány
Tlustý blankyt štyridsať (lat. Urocissa caerulea)Tlustý blankyt štyridsať (lat. Urocissa caerulea)
Potápka chochlatá, potápka chochlatá alebo: foto, videoPotápka chochlatá, potápka chochlatá alebo: foto, video
» » Semeystvovoronovye / Corvidae.