slo.guruanimal.ru

Čajka striebristá

obsah článku

Racek - veľký vták príbuzný rodiny čajok, žijúci v severnej pologuli.

Títo vtáky sa dáva prednosť chladnej oblasti - Škandinávie, Islandu, Veľkej Británii a ostrovy Severného ľadového oceánu od Chukotka do Tajmyrskému.

Čajka striebristý (Larus argentatus).
Čajka striebristý (Larus argentatus).

V America CHASKA striebornom hniezde v Kanade, na Aljaške a pozdĺž východného pobrežia Spojených štátov. Navyše, títo vtáci sa nachádzajú na atlantickom pobreží Francúzska, a v zime sa sťahujú do južnej Číny, Japonska, na Floride a v Mexickom zálive.

Sleď rackové sa nachádzajú v blízkosti vody, či už je to oceán alebo jazero. Títo vtáky sa nachádzajú v plytkých a kamenistých brehov, pretože žijú v močiaroch. Obľúbené miesta sú skalnaté pobrežie, pretože tam nie sú žiadne lososa dravci. Dnes, sleď rackové žije v hlavných metropolitných oblastiach, ktoré sú aktívne stavať hniezda na strechách mrakodrapov. Povaha týchto vtákov je veľmi agresívny, priestupok samy o sebe nemôžu poskytnúť.

vzhľad čajka

Dĺžka tela druhu z sa pohybuje v rozmedzí 55-65 cm. Muži Ženy menšie približne o 5 centimetrov.

Sleď rackové váži asi 800-1300 gramov. Samce sú ťažšie ako ženy v priemere o 200 gramov. Rozpätie sa pohybuje od 130 do 150 cm.

Racek - dravých morských vtákov.
Racek - dravých morských vtákov.

Perie z mužov a žien z neho. Zadná strana je svetlo šedá, a krk, trup a hlava sú biele. Krídla sú svetlo sivé. Špičky letových perie na krídlach sú čierne, riedi s bielymi škvrnami. Zobák je stlačená na stranách, a jeho koniec je sklonený smerom dole. Farba žltý zobák na dolnej čeľusti existuje jasná červená škvrna.

Načúvať hlasu čajka




Perie Okolo očí, kože v týchto miestach žltej. Iris sivé oči. Ružové nohy, v priebehu času ich farba nezmení. U vtákov žijúcich v Škandinávii, nohy žltkastý. V zimnom období, sleď rackové objaviť tmavé pruhy na krku a hlavy.

Mláďatá získavajú jasný perie len do 4. roku života. Prior k tomuto, ich perie je škvrnité, že dominuje hnedej a šedej farby. Na 2. ročníku života výrazne ľahší peria, pre 3. ročník, hornú časť trupu a hlavy zbelie. U mladých zvierat zobák a dúhovky hnedé, sivé oči sú na štvrtom roku života.

Gull pitnej vody.
Gull pitnej vody.

power čajka

Sleď Gulls - všežravé vtáky. Často sa zhromaždia v kŕdľoch blízko lodiach a na skládkach. Na zemi sa živia jašterice, drobné hlodavce, lariev a hmyzu. Ničí hniezda iných vtákov jesť svoje vajíčka a mláďatá. Z potravín rastlinného pôvodu preferovaných orechy, obilie, ovocie, bobule a hľuzy. Rovnako ako morských červov a kôrovcov.

Herring čajky ryby ulovené na vodnej hladine, keď sa ponorí do vody, hornú časť trupu a hľadať korisť. Seagulls ani nevie, ako sa potápať, ale nie viac ako 1 meter. V slabších vtákov, títo vtáci konzumovať korisť.

Často dávať pozor na korisť, krúženie nad vodou. V prípade, že výroba má ochranný plášť, vták sa zdvihne do vzduchu, hodí ju na skalách a teda prestávky. Ryba nie je základom stravy sleďa čajok, ale počas hniezdenia, títo vtáci sa snaží zachytiť čo najviac rýb, ako je možné kŕmiť mláďatá.

Rozmnožovanie a očakávaná dĺžka života

Čajka živí nielen zvieratá, ale aj rastlinnej potravy.
Čajka živí nielen zvieratá, ale aj rastlinnej potravy.

Sleď rackové sú pernatej vysoko organizovanej v určitej hierarchii svorky podporované so zložitou štruktúrou vzťahov. Vodcovia sú považované muži a ženy musia riadiť sa nimi. Ale keď ide o výber miesta pre hniezdo, samice-ovládal. Sleď rackové stavať monogamný páry, ktoré majú tendenciu pretrvávať po celý život.

Hniezdiace vtáky dorazí keď ľad začne topiť. V severných oblastiach, nie je to až v apríli alebo v máji. Na hniezdenie Herring Rackové spoločne vo veľkých kolóniách. Hniezda sú postavené na brehu útesov, na skalách, a niekedy aj vo Bush vegetácie. Vzdialenosť medzi hniezdami uložené 3-5 metrov. Postaviť hniezda ženy s mužmi. konáre stromov, mach a trávne: prírodné materiály používané na ich výstavbu. Vnútorná časť zásuvky je izolovaný pomocou pera.

Samice inkubátora, 2-4 vajcia, zvyčajne v spojke 3 kusy. Obaja rodičia sú zapojení do procesu násadových vajec, jeden po druhom. Inkubačná doba trvá 4 týždne. Novorodenca kurčatá telo je pokryté šedou dole s tmavými škvrnami. Na druhý deň života začnú vstávať a 1,5 mesiaca začnú lietať. Ale aj po dobu jedného mesiaca, zostávajú s rodičmi, ktorí na oplátku im kŕmených.

Pri kŕmení mláďaťa tlčie zobák na červenú škvrnou, ktorá je umiestnená na rodičov zobáku a pľuje do jedla. Pubertu u sleďa čajok najbližších 5 rokov. Priemerná dĺžka života v prírode je v priemere 45-50 rokov.

Čajka môžu žiť až 50 rokov.
Čajka môžu žiť až 50 rokov.

Vzťah k osobe

Ľudia sa nebojí sleďa čajok. Aktívne sa usadí v mestských oblastiach na strechách domov. Ak čajka je presvedčený, že ľudia chcú, aby nedošlo k narušeniu prevádzky potomkov, keď ho napadne. Niekedy tieto medených vtáky ukradnúť ľuďom na ulici jedlo priamo z rúk.

V posledných 25 rokoch došlo tendencia k zníženiu počtu sleďa čajok. V Európe sa počet týchto vtákov bola znížená o 50%. Hlavným dôvodom pre túto situáciu sú faktory životného prostredia a zníženie množstva rýb v pobrežných zónach. V súvislosti s týmito udalosťami, európski Herring čajky sú v Červenej knihe. Napriek tomu, že sleď rackové majú stav ochrany nie je známe, či to pomôže udržať počet druhov.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Racek Tenkozobý - elegantný pán nebaRacek Tenkozobý - elegantný pán neba
ČajokČajok
Herring - potraviny ryby v Baltskom moriHerring - potraviny ryby v Baltskom mori
DlaskDlask
Sleď, že - všetky slávne sleďSleď, že - všetky slávne sleď
Morské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstovMorské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstov
Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)
Zádumčivý - nový druh čajkyZádumčivý - nový druh čajky
Southern obrie búrlivákSouthern obrie búrlivák
Kaira - Natívne ľadovcové pláneKaira - Natívne ľadovcové pláne
» » Čajka striebristá