slo.guruanimal.ru

Žeriav popolavý

obsah článku

Žeriav popolavý - Bird of veľkých rozmerov, žijúci v Afrike a Eurázii. Títo vtáky hniezdo z Ázie a severných oblastiach Európy stepiach Ďalekého východu.

Šedý žeriavy nie hniezdo v tundre, pretože títo vtáci nie sú nájdené v rozsiahlych kopcoch Mandžuska.

Winter šedá žeriav sa sťahuje do severnej a východnej Afrike, v severnej Indii, na juh Španielska a východnej Číne. Pre stavbu hniezd sú vybrané lesy a bažinaté lúky. V zimnom období, uistite sa, že pôda by mala byť suchá a má kryt trávy.

Gray (obyčajný) Žeriav (Grus communis).
Gray (obyčajný) Žeriav (Grus communis).

Vzhľad šedá žeriav

Šedá žeriav - veľký vták, dosahujúci výšku 110-130 centimetrov a váži 3 až 6 kg.

Šedé žeriavov žijúci na západe, váži asi 5,2 kilogramu a orientálne kolega telesná hmotnosť bola 4,5 kg. Rozpätie sa pohybuje v rozmedzí 180-240 cm.

Vták má perie modro-šedej farby. Zadná strana je tmavšia než brucho. Predná časť hlavy a krku pokryté čiernym perím. Na zadnej strane krku a na bokoch sú biele. Na vrchole perie na hlave nie, tam je koža červená. Tmavé končatiny. Zobák je svetlo šedá. U mladých zvierat hlava a krk sú červenkasté perie.

Šedá žeriav - vták nie je malý.
Šedá žeriav - vták nie je malý.

Správanie a Power Crane

Migrácia šedá žeriavy viac balení, pozostávajúce z približne 400 jedincov.

Tieto vtáky živia prevažne na rastlinných potravín: ovocie, semená, stonky, rastliny, listy, korene a hľuzy. Diéta je tiež ovocie, žalude a zemiaky. V lete veľa šedých žeriavov konzumovať živočíšne produkty: hlodavce, červy, raky, hady a malé vtáky. Oni tiež jedia hmyz: vážky, pavúky, chrobáky a slimáky.

Vták potraviny sa vyrába ako v plytkej vode i na súši. Šedá žeriavy prospech poľnohospodárov, pretože ničí poľa obilia odpadu. Vystúpiť na zem, žeriav beží vo vetre a šíri svoje krídla tesne pred vzletom. Lietať šedá žeriavy hladko bez ťahania nohy a hlavu.

Žeriavy používanie a živočíšne a rastlinné potraviny.
Žeriavy používanie a živočíšne a rastlinné potraviny.

Rozmnožovanie a očakávaná dĺžka života

Pre spoločné žeriavy sú typické monogamný vzťah, čo znamená, že tvoria páry na celý život. Rozbiť pár až po smrti jedného z partnerov. Žeriav popolavý hľadá pár pred migráciou do hniezdisk, tj zime.

Vtáky stavať hniezda na zemi v blízkosti vody. Pre slot vybraná miesta s kríkmi či trstiny ostrice. Hniezda sú postavené z machu, vetvičiek a trávnik. Priemer týchto zariadení je 90 centimetrov.

Samica kladie vajíčka v máji, najčastejšie 2 vajcia, ale môže to byť 1 alebo 3 vajcia. Inkubačná doba trvá asi mesiac. Napätý zapojiť obaja rodičia. novorodenci telo je pokryté páperím. Mláďatá začnú lietať po 9 týždňov po pôrode. Potomstvo je kompletne pokryté perím za 2 mesiace. Vo veku 3-6 rokov šedá žeriavy pohlavne dospievajú.

Kŕdeľ žeriavov odletieť na zimu.
Kŕdeľ žeriavov odletieť na zimu.

Životnosť týchto vtákov vo voľnej prírode je 30-40 rokov.

pevnosť

V súčasnej dobe je počet Žeriav má asi 250-tisíc osôb. Väčšina populácie plemien v Rusku a v Škandinávii. Hlavné poškodenie počtu druhov spojených so znížením prirodzených biotopov, ktorá sa vyskytuje v súvislosti s výstavbou priehrad, odvodnenie mokradí, poľnohospodárske expanziu.

Populácia Žeriav je chránený.
Populácia Žeriav je chránený.

Šedá žeriavy sú tiež zabití vystavením pesticídov, ktoré sa používajú na ochranu úžitkových rastlín pred škodcami. Šedá žeriavy sú chránené v rámci Dohody o sťahovavých vodných vtákov.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Žeriav Bělošíjí - ladný "tanečník"Žeriav Bělošíjí - ladný "tanečník"
10 Najkrajších vtákov planéty10 Najkrajších vtákov planéty
Škodlivé alebo brodenie žeriav-flyŠkodlivé alebo brodenie žeriav-fly
Čierny žeriav, čo veda hovorí o vzácneho vtáka?Čierny žeriav, čo veda hovorí o vzácneho vtáka?
Rodina medvedíky čistotné si oddýchnuť na stavebný žeriavRodina medvedíky čistotné si oddýchnuť na stavebný žeriav
Belladonna - pôvabná obyvateľom políBelladonna - pôvabná obyvateľom polí
Brhlík lesný (vodič) - úžasný vtákBrhlík lesný (vodič) - úžasný vták
Žeriavy (Gruidae)Žeriavy (Gruidae)
ŽeriavŽeriav
Sarus Crane - vták v červenej čiapkeSarus Crane - vták v červenej čiapke
» » Žeriav popolavý