slo.guruanimal.ru

Semeystvokrachkovye / Sternidae

Krachkasrednih veľkosti Tern, s hmotnosťou 100 až 175 g podľa obschemuobliku a perie je ľahko rozlíšiť od drugihkrachek. Wings má veľmi dlhé a úzke, hvostgluboko rez. V chove operenie ju na svetle modro-šedé, biele spodné, čiernu čiapkou na hlave. Zobák krasnyys čierny top. To tern letí ľahko a neúnavne, často zastaví a často vlajúce krídlami, akoby visela vo vzduchu, hľadá korisť. Poslednyuyuberet z vody, ktorá ponáhľa so sklopenou krylyamis expanziu. Avšak, to je ponorený do vody, inogdaostavayas pod jednu sekundu.

Čorík

Na zemi to ide trochu neochotne, v horúcom období niekedy plavaet.Rasprostranena Tern v Európe, Severnej isklyucheniemKraynego, z veľkej časti Sibíri, Minor, Blízkeho východu, Strednej Ázie, čiastočne v Strednej Ázii iMongolii, rovnako ako v severnej Afrike a východnej chastyahSevernoy America. Je to sťahovavý vták. Zimy v Afrike, indickom subkontinente a Južnej Ameriky. To usadí na riekach, jazerách off námorných pobrežia, radšej piesková, fyziologickým galechnikovyei pobrežie s riedkou vegetáciou. Obyknovennyekrachki doraziť pomerne neskoro, v apríli - máj, kedy bude unášanie ľad. Čoskoro po svojom príchode, že proiskhodyatbrachnye hier a rozdelenie do dvojíc. V tomto okamihu môžete sledovať, ako jeden vták lietanie s rybou alebo inou korisť vklyuve sprievode svojho partnera. Niekedy obaja ptitsypodnimayutsya vysoko do vzduchu, a potom plán dole. Chastoptitsy tokuyut na zem, zdvihol s chvostom a stúpa, potom klesá hlavou. Sexuálne dospelosť prichádza v vozrasteokolo rok, ale mladý začnú množiť neskolkopozdnee starý. Rybák hniezda sú niekedy osamelý, ale väčšina kolónie čítajúce od niekoľkých párov doneskolkih tisíc párov. Kolónie sú niekedy smeshannymis ďalšie Terns bahňáků. Zásuvky sú umiestnené medzi obychnona pieskom alebo okruhliakmi otvorené. Predstavujú soboyyamki s sporé vrhu steblá trávy alebo nie nee.Na mokré pôdy alebo na rákosových paluby hniezde sooruzhaetsyaiz minuloročnej trávy. . Priemer cm Inmate zásobníka hniezda 8-10 - jún, ktorým hniezda objavia od 2-3, inogda4 vajcia hnedo-šedej farby s tmavými škvrnami a krapinkami.Razmery vajec: 38-50 x 29- 32 mm. Inkubujú oboma vtákmi vtechenie 20-22 dní, počnúc prvým vajcia. Roditeliochen aktívne brániť hniezdo a tvrdo napadol navraga, najmä ženské. Samec je viac znepokojený dostavkeptentsam potravín, ktorý sa skladá z rýb, vodných bezstavovcov, vrátane hmyzu. Mláďatá rastú relatívne bystro.Tolko vyliahli mláďatá váži 14 - 15 g, 38 g pyatidnevnye-, desaťdňové - 87 bol už dvojdňovej kurčiat vybirayutsyaiz hniezda, ale vrátiť, a ich rodičia kormyatv hniezdo. Veľmi skoro mladí rybáci začnú plavat.V starobe 24 dní sa stanú letu. Čoskoro posleetogo začnú migráciu pri hľadaní potravy, zatiaľ čo kotoryhkrachki odchýliť niekedy ďaleko od pobrežia krajiny. Kochevkipostepenno do jesene odchod, ktorá sa pohybuje v rozmedzí severnyhchastyah zaznamenanej v septembri, na juhu - nie pozzheoktyabrya. Tern lenivá dvakrát ročne. Postnuptial, jeseň molto začína na konci júla - začiatkom Augustana končí zimovania, niekedy len v období január-február. Predmanželský molto vyskytuje výhradne na zimovisko, vo februári - marec. Poháňal Tern isklyuchitelnozhivotnoy potravy. Základom toho je malý, nepromyslovayaryba. V značnom počte použitých nasekomye- chrobáky, vážky, muchy, kobylky, sarančata. Jedol takzherakoobraznye a červami. V masových hniezdisk saranchikrachki môže priniesť značné výhody.

Krachkaaluetskaya / Sterna aleutia

Aluetskayakrachka nachádza v severozápadnej časti Tihogookeana. Vo veľkosti a vzhľadu je podobný naobyknovennuyu tern.

Krachkaaluetskaya

Krachkabelaya / Gygis albumu

Belayakrachka strednej tern jemným striebristým-belymopereniem, žlté nohy a tmavo modré klyuvom.Naselyaet ona ostrovy brehu teplejšej časti Atlantiku, Pacifiku a Indickom oceáne, bez spravidla mimo trópoch. Na rozdiel od jeho iných sorodicheybelaya tern hniezdia v lese sedí na stromoch, obratne lietanie medzi nimi stojaci krásne svetlý beloyokraskoy na tmavo zelenom pozadí lesa. Jeho gnezdos jedinej žltej vajíčko pokryté temnymikrapinkami, sa usadí na konároch stromov. Ptentsavykarmlivayut dva páry prvok výhodne melkoyryboy. Mladý zostávajú v hniezde, až Pokánie naučiť viať.

Krachkabelaya

Krachkabelokrylaya / Chlidonias leucoptera

Belokrylayakachka veľkosť od asi Black Tern (vesit60-75 g), ale líšia sa vo svetle šedých Ybele chvostových krídiel. Obyčajný v juhovýchodnej chastyahEvropy, Minor a na Blízkom východe, v západnej Sibír, severnej časti strednej Sibíri v Kazahstana- chýba ďalšie sa objaví v Transbaikalie, Mongolsko, Mandžusku a ruskom. Migrujúci. Osnovnyezimovki leží v južnej Afrike a juhovýchodnej Azii.Po návykov a životného štýlu a Dall beloschekayakrachki majú veľa spoločného s Rybák čierny.

Krachkabelokrylaya

Krachkabeloschokaya / Chlidonias hybrida

Beloschokayakrachka podobný čierny Tern, ale väčšie (vesitokolo 80 g), a s dlhšími krídlami. Otlichaetsyai operenie tváre a krku sú biele, horoshovydelyayuschiesya medzi ostatné temné vtáka opereniya.Eto väčšinou tropických a subtropických, len trochu v nastavení umiernených krajín poyasa.Rasprostranena v Afrike, južnej Ázii, Austrálii iEvrope. V bývalom Sovietskom zväze sa zistí, na Ukrajine, na strednom a dolnom Povolží, Kazachstanu a VostochnoyAzii. V severných častiach oblasti priechodu. Zimuetv Africa.

Krachkabeloschokaya

Krachkaglupaya / Anous stolidus

Glupayakrachka najväčšia rieka krachki.Okrashena trochu väčšie v tmavo hnedej farbe, s výnimkou šedo-belogoverha hlavy. Líši od ostatných rybáci shirokimikrylyami, dlhým chvostom a drsné, lenivý poletom.Plavaet je dobré a krásne a úlovky korisť plavaya.Rasprostranena hlúpy Tern v teplých zemepisných šírkach Atlanticheskogoi Pacific oceánov krytiny a pobrežia Avstralii.Gnezda spokojný na kríkmi a nízkymi stromami, AMESTI a zemeguľu. Mláďatá sestry melkoyryboy priniesla v zobáku. Dospelí vtáky upotreblyayutv potravín a tiež ovocie.

Krachkaglupaya

Krachkamalaya / Sterna albifrons

Samayamalenkaya z terns, veľkosť rýchla alebo skvortsa.Vesit 40-50, na perie podobné rechnuyukrachku, ale líšia sa od neho tým, biele čelo a zheltymklyuvom. Let z nej rýchlejšie a jednoduchšie, aby sa iní rybáci. Potravinové výťažky prevažne vodu s expanziou potápanie. Prevláda v takmer všetkých chastyahsveta, s výnimkou Južnej Ameriky. V Rusku vstrechaetsyaot strednom páse európskej časti krajiny, na južnom ZapadnoySibiri na Barnaul, Zaysana- hniezd v SredneyAzii v ruskom a kraja Amur. V strednej Sibíri otsutstvuet.V Európe a miernych častiach Ázie - migračné vtáka, juh vyrovnanie. Zimy v Afrike a na indickom subkontinente. Selitsyaglavnym spôsobom na veľkých riekach, jazerách a morskihpoberezhyah. Kanály Malý čajka malá ryba Ive najmenej bezstavovce: voda a suhoputnyminasekomymi, kôrovce, mäkkýše.

Krachkamalaya

Krachkapestronosaya / Sterna sandvicensis

Pestronosayakrachka usadí na morských pobrežiach strednej a YuzhnoyEvropy (z Anglicka do Čierneho a Kaspického mora), v severnej Afrike, v južnej časti severnej Ameriky Iveşti Indii. Čo do veľkosti je lepšie ako u iných nashihkrachek a výrazne nižšie ako v Kaspickom rybára. Vesit180-310 z našich ďalších rybáci nalichiemhohla výrazne líši v zadnej časti hlavy a zobák dve farebné - žltá chernyms top. Hniezdi v kolóniách. Pitaetsyaglavnym spôsob, ryby a morské červy, mäkkýše, hmyz zriedkavo. Ako jeden z mála krasivyhi sme rybáci, že si zaslúžia najvyššiu ochranu.

Krachkapestronosaya

Krachkapolyarnaya / Sterna paradisaea

Polyarnayakrachka o všeobecnom vzhľade a perie ochenpohozha za Čorík, ale menšie (vesit90-120 g), jej zobák tenšie, odnotsvetnoykrasnoy farby. Nohy sú malé, krátke nohy, jasne červenú farbu. Chvost je veľmi dlhý. V dvizheniyahizyaschnee rybár riečny, s ohľadom na drugimptitsam pokojnejší, ale ľudské napadaetu hniezda ostrejšie. Šíriť toto krachkakrugopolyarno. Hniezdi v tundre na poberezhyahi ostrovoch Severného ľadového oceánu Starého Inova Svetlo preniká k juhu v Atlantickom okeanedo Holandsku, v Pacifiku - veliteľovi ostrovoch pozdĺž Ob do Surgut, na Lena do Jakutsku. Glavnymobrazom prebýva na morských pobrežiach a výrazne rezhev hĺbka tundre v sladkej vode.

Krachkapolyarnaya

Byť sťahovavé vtáky, Rybák zamechatelnasvoimi prekvapivo vzdialená a zvláštne sezonnymimigratsiyami. To zimy pri pobreží Antarktídy. Na popastna zimu, Siberian a európski rybáci lietať vdolberegov Euráziu na západ a potom pozdĺž pobrežia Atlanticheskogookeana dole na juh. Americkí dráhou letu krachekprohodyat ako západnej a východnej poberezhyamSevernoy a Južnej Ameriky. Východ terns sibírskej snachalaobletayut sever Eurázie a potom zostúpi KYUG. Preto niektoré polárne Terns ezhegodnoprodelyvayut monštruózne 20 v oblúkovité trasy idazhe 30 tisíc kilometrov pred prezimovanie. Podľa spôsobu života polyarnayakrachka to má veľa podobností s Čorík.

Krachkachornaya / Chlidonias nigra

achdnaiz najmenší z našich rybáci: 50-70 g.Vesnoy váži v lete je ľahko odlíšiť od tmavého seroyokraske, mimochodom na hlave a dolnej časti tela čierna (iba podhvoste biela). Let z neelegky, ladný, pokiaľ je to nutné bystryy.Razyskivaya dosť jedla, letí nízko nad vodou, neskolkoopustiv zobáka. Si všimne niečoho v odvetviach vodného hospodárstva, trepeschetna mieste a so založenými krídlami chytá vodu.Po krajiny pokazí a len malá rasstoyanie.Rasprostranena v centrálnych a južných častiach Európy, v západnej Sibíri na východe až stepí Minusinsk, v malých, stredných a čiastočne juhozápadnej Ázii a Severnej Amerike. Všade migrant. Zimuetv tropickej Afriky a Južnej Ameriky.

Krachkachornaya

To usadí na močaristých priestoroch zarastené vodným rastitelnostyuozerah a pokojné rieky potokov, slepých riečnych ramien, ústiach riek a inyhpodobnyh miestach. Jarné Rybák čierny muchy dovolnopozdno na juhu - na konci apríla - začiatkom mája, v prostrednom pruhu - v druhej polovici mája. Priletevshieptitsy hniezda prístroj okamžite začať, ale spustya10-20 dní po príchode, kedy ustupuje niekoľko voda mierne rastie rákosie a ponáhľa. Priestor gnezdoviyoni s výhodou vybrané zo známych obshirnymisyrymi lúčnych medzier predstavujúcich privolnyemesta kŕmna. Čorík čierny hniezdo bolshimikoloniyami, často s Rybák bielokrídly a sosedstvus iných typov brodivých vtákov. Hniezda majú blizkoodno od druhého, často len ťažko odlíšiť od vodnej nárazy na kríkoch alebo tráva na plávajúce ostrovy otmershegokamysha a ostrice. Tieto plávajúce hniezda sú charakteristické dlyavseh Marsh Terns. Hniezdo je hromada oblomkovstebley trstiny a lístie a iné vodné rastliny. Znachitelnayachast toto hniezdo je ponorená do rastie vodu- nadvodoy horná časť z nich je tak malý, že lotochekpochti vždy vlhký. Pätica Rozmery: Priemer gnezda11-18 cm, výška hniezda 3-5 cm, priemer 5-6 cm zásobníka, zásobník hĺbka 2-2,5 cm, v závislosti na načasovanie povodní, charakteristiky vývoja vodnej vegetácie a iných usloviynachalo hniezdenie dokonca v rovnakej lokalite. neodnovremennym.No je priemerne pripadá na obdobie od polovice mája do konetsiyunya. Murivo sa skladá obvykle z 3 vajec okrashennyhv olív, belavý-okrová alebo okrovej tsvets hnedasté a sivohnedá čierne škvrny. Rozmery vajíčka: 33-35 X 24-25 mm. Inkubujú oboma rodičmi, ale preimuschestvennosamka, po dobu 14 - 17 dní. Vyliahli a edvaobsohshie mláďatá sú schopné plávať a behať, ale po dlhú dobu (asi dva týždne) zostávajú v hniezde, takže ho len priopasnosti. Hniezdo terns veľmi nepokojný a yarostnonapadayut na akomkoľvek nepriateľa. Mláďatá sú letu vo veku 20-25 dní. Za to, že mladí začínajú kochevatvmeste starý, a neskôr sa oddelí a začnú vestisamostoyatelny životný štýl. Letné migrácia rybáci postepennoperehodyat odchod na jeseň, ktorý sa koná koncom augusta do začiatku septembra. Čorík čierny zdroj glavnymobrazom vodných a semi-vodné bezstavovce - vážky, amphipods, pijavice, chrobáky, Orthoptera, motýle, muchy. Jesť ako žaby, žubrienky, malé ryby. Vyhubenie škodlivého hozyaystvanasekomyh prospechu poľnohospodárstva. Okrem popísaných druhov na rodubolotnyh terns (Chlidonias) zahŕňajú Barnacle a belokrylayakrachki.

Krachkachaykonosaya / Gelochelidon nilotica

Chaykonosayakrachka operenie podobného z Kaspickým Tern, nomelche to: váži asi 200 gramov nájsť v vsehchastyah svetlo, ale sporadicky. Na území byvshegoSSSR hniezd v kolóniách na pobrežné oblasti a more vnutrennihvodoemov v južných častiach krajiny k východu až Zabaykalya.Pitaetsya hlavne pristáť nasekomymii malé stavovce - jašterice, hlodavce, ryby jej v malých množstvách. Pre dobyvaniyapischi niekedy odletí z vody, ktoré sa líšia vetou rešpekt od ostatných rybáci a vyvolávanie chaek.Istrebleniem škodlivým hmyzom a hlodavcami prinositpolzu.

Krachkachaykonosaya

Krachkachegrava / Hydroprogne tshegrava

Krachkachegrava najväčší rybáci, čajky rozmery krupneesizoy, váži 500-700 g, sú ľahko rozlíšiť otvseh našich čajky a rybáci na čiernom čiapkou na hlave, strih chvost, charakteristické rybáci lietajú, spôsob "otriasť" vo vzduchu na jednom mieste na dobre viditeľnom červeným zobákom. Rasprostranenachegrava vo všetkých častiach sveta, okrem YuzhnoyAmeriki ale všade sporadicky, škvrny. V territoriibyvshego ZSSR nachádza na pobreží Baltského mora, Čierne, Azov, kaspickej oblasti a Aralského mora, na veľkých jazier v Kazachstane a južnej Sibíri, navostok na Zaisan, rovnako ako v ruskom a regióne Amur.

Krachkachegrava

Máme sťahovavého vtáka. Zimy hlavne v Afrike a Indostane.Gnezditsya Kaspického rybára v piesčitej alebo kamienkové morské pobrežie, na ostrovoch a brehoch jazier, často v kolóniách na neskolkihdesyatkov párov. Pricestuje v apríli, už vo dvojiciach, ale iba na konci mája alebo začiatkom júna, môžete nájsť murivo, ktorá sa skladá z 1-3 vajec. Nest vo forme malých jám soskudnoy sliznice suchej trávy stoniek. Nasizhivayutoba člen dvojice počas 22-25 dní od otkladkipervogo vajec. V piatich týždňoch veku mláďatá stanovyatsyaletnymi. Odlet terns dôjsť v septembri. Caspian Tern pitayutsyapreimuschestvenno malé ryby, rovnako ako vody a suhoputnymibespozvonochnymi - Decapod kraby, kobylky, inogdapoedayut vajec a kurčiat.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Racek Tenkozobý - elegantný pán nebaRacek Tenkozobý - elegantný pán neba
Tern Inca alebo Inca Tern (lat. Larosterna inca)Tern Inca alebo Inca Tern (lat. Larosterna inca)
Záhadné biele husi zmätene ufologistsZáhadné biele husi zmätene ufologists
Northern Harrier - obyvatelia bažín a stepíNorthern Harrier - obyvatelia bažín a stepí
Rybár hniezdo usporiadané v neobvyklom miesteRybár hniezdo usporiadané v neobvyklom mieste
Popolavá - zdravotník zásobníkyPopolavá - zdravotník zásobníky
Semeystvolastochkovye / HirundinidaeSemeystvolastochkovye / Hirundinidae
Zádumčivý - nový druh čajkyZádumčivý - nový druh čajky
Divá kačicaDivá kačica
ČoríkČorík
» » Semeystvokrachkovye / Sternidae