slo.guruanimal.ru

Štyridsať / pica pica

Sorokahorosho známy vták, ktorý má jasnú čiernu a beluyuraskrasku a dlhý chvost krok, v vremyapoleta prijímaní vzhľad v tvare vejára. Veľkosť onaprimerno s DAW, s hmotnosťou 160-260 g operenia mäkké, husté, čierne s bielym bruchom, bielu plechamii biele škvrny na krídlach. Distribuované vseyEvrope v Ázii, s výnimkou Severnej, Strednej Ázii, Indii, v severo-západnej Afrike a západnej oblastyahSevernoy Ameriku. Vo väčšine častiach rozmedzí štyridsiatich rezidentných vtákov, a len v zime sovershaetnebolshie lokálnych migráciou. Avšak namiesto severnyhrayonov to robí významný peremescheniyak na juh.

straka

Video: Štyridsať domáce 12 dní doma kŕmenie na aktívny štýl Pica pica doma

Melkoroslyh usadil v lesoch u lesných okrajoch, vroschah, záhrad, parkov, buš záplavových oblastiach, rokliny, rokliny, hory atď. D. Obrovské lesné massivovizbegaet. Tento vták žije v pároch, ktoré sohranyayutsyai v zime. Nest začína skoro, okolo chislahmarta. Nest pri stavbe alebo oprave, ktoré prinimayutuchastie oboch členov páru, ktorý sa nachádza v hustej vetvyahkusta alebo dreva, obvykle pri nízkej výške a je horoshoskryto. Je to veľký a komplexný sooruzhenie.Naruzhnaya časť sa skladá z relatívne silných vetiev, prepletené stonky trávy a drží pohromade s ílom a vnutrennyaya- tenších konárov. Zásobník hlboko vnútri obmazanglinoy. Horné a steny uzavreté, s niekoľkými vetvičiek, obrazuyuschimivysokuyu strešné oblúk, čo všetko gnezdoimeet guľový tvar. Strecha je vzácna, ale dobre zaschischaetyaytsa a mláďatá pred predátormi. Vrh v hniezde machu, mäkké trávy, korienkov a vlasy. V južných častiach krajiny prvej polovici apríla, a na severe - v prvom polovinemaya v hniezd vajíčka objavujú. V kladenie vajec častejšie 5-8zelenovatyh inú farbu s hnedastú krapinkami.Nasizhivaet jednou samicou, počnúc prvé vajce, na 17-18 dní. Samec v tomto okamihu sa koná v okolí, stráženie hniezda a samica upozorňuje na nebezpečenstvo. Pervyedni po vyliahnutí samicu pokračuje ostavatsyana hniezdo a kŕmenie im prináša len muža. Neskôr nemuprisoedinyaetsya a ženy. Hniezde mláďatá zostávajú okolo3 týždne. Vo veku 22-27 dní, začnú lietať. Poyavlenieptentsov v prostrednom jazdnom pruhu ide o seredinemaya, odchod mladých - v prvej polovici júna. V čase rozmnožovania Sibirisroki neskôr a veľmi pretiahla. Poslevyleta mladí vznáša prvýkrát konal. Na jeseň sorokisobirayutsya malých kŕdľoch a pohybujú poblizhek ľudských sídiel, radšej malých obcí ihutora. Tu trávia celú zimu, jesť razlichnymiotbrosami. S príchodom jarných vtákov preniesť späť lesy. Štyridsať - všežravé vtáka. A skvelé miesto, aby sa jej kormovomratsione hmyzu, vrátane napríklad škodlivá ako Chafers, chrobáky, chyby, ploštice, piliarky, saranchovyei ostatnými. Živí sa tiež hlodavce, vajíčka a mláďatá malých aj pernatej zveri. Rastitelnyhkormov jesť obilie pestované obilniny, slnečnica, vodný melón, melón, semená rôznych burín. Ničí gnezdaptits, nesúci domáce kurčatá, zdvihol zo zeme vyseyannyesemena melóny, straky spôsobiť nejaké škody. Ale nevelikpo oproti veľkým prínosom podanej istrebleniemvrediteley poľnohospodárstva. Ďalej staryegnezda ako Voronoiového nekotorymisovami ľahko v zábere a stierky - Fighters malé hlodavce ietim štyridsať podporuje ich zapojenie najmä v drevených líšt.

Video: Štyridsať domáce kŕmenie Pica pica doma doma

Sorokagolubaya/ Syanopica Cyan

Golubayasoroka na celkový vzhľad je podobný bežné, ale oveľa menej, (s hmotnosťou 60-80 g) a boleekrasivo maľované. V hornej časti hlavy s čiernym sinevatymili fialovým kovovým leskom. Back, plechevyei nadhvoste svetlo šedá alebo okrovo sivá. Posilňovač riadenia, húštine a vonkajšie mostíky vtorostepennyhmahovyh modrej. Hrdlo biele, zvyšok spodnej belovatyyili ľahký nahnedlý sivý. Soroca To je razorvannyyareal. Je to našiel v juhozápadnej Európy - naPireneyskom polostrove, potom vo východnej Ázie-z Transbaikalie do východnej Číne, Kórei a Yaponii.Naselyaet listnaté lesy a krovité zaroslipo riečnych údolí. Sedavý život, ale v kŕdľoch vnegnezdovoevremya robí migrácie, zimoyk blíži ľudských sídiel, vrátane dokonca gorodam.Golubaya štyridsať - koloniálne hniezdenia ptitsa.Pitayutsya modrá straka najrôznejšie hmyz, yagodamii semená voľne rastúcich rastlín.

Sorokagolubaya

Sorokalazoreva Chinese/ Cissa chinensis

Kitayskayalazorevaya štyridsať rozšírená v Ázii od VostochnogoPakistana a podhorí Himalájí po Veľkej Zondskihostrovov. Tento sedavé vtáky, ktoré obývajú horské lesa.Gnezdo - masívne, široká, ale nie hlboký, raspolozhenochasto na nízkych stromov v nepreniknuteľnej dzhunglyah.Pitayutsya hlavne na hmyzu a iné melkimizhivotnymi. Čínsky štyridsať burovatayas azúrovo fialovo-modrý odtieň, tmavo modrá krídla, čierne hlavy a krku, na spodnej strane svetelného seraya.Derzhitsya zvyčajne na zalesnenom svahu bolshimistayami.

Sorokalazoreva Chinese

Video: Straka (Pica pica) na jar rozmrazené

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Fieldfare - spev afty, rovnako ako milovník sladkého RowanFieldfare - spev afty, rovnako ako milovník sladkého Rowan
Modrá strakaModrá straka
Hýľ / Pyrrhula PyrrhulaHýľ / Pyrrhula Pyrrhula
Prečo ľudia jedia krajinePrečo ľudia jedia krajine
Malayan Night Heron. Čo majú spoločné s tigrom?Malayan Night Heron. Čo majú spoločné s tigrom?
Tlustý blankyt štyridsať - "hora lady" TaiwaneTlustý blankyt štyridsať - "hora lady" Taiwane
Bird štyridsať. Druh informácie, fotky, videá.Bird štyridsať. Druh informácie, fotky, videá.
Gray Partridge: Popis vtáka a jeho funkcieGray Partridge: Popis vtáka a jeho funkcie
StrakyStraky
Bird Snipe - snipe noc. foto snipeBird Snipe - snipe noc. foto snipe
» » Štyridsať / pica pica