slo.guruanimal.ru

Semeystvoplavunchikovye / phalaropodidae

Bolshoyplavunchik sa líši od ostatných plavunchikovsvoim šírenia. Nie je to Arctic ptitsa.On obýva západnej časti Spojených štátov Severnej a Južnej territoriiKanady. V zime udržuje vodu v západnom beregovSevernoy a Južnej Ameriky v Čile. Top Ueto bird head popol-šedá po stranách hlavy a sheityanetsya širokým čiernym pruhom. Zobák a nohy negochut dlhší ako ostatné phalaropes.

Plavunchikbolshoy

Plavunchikkruglonosy/ Phalaropus lobatus

Kruglonosyyplavunchik zreteľne odlišuje od tenkého a ostrým zobákom inej krajiny plavunchikanashey, nozdreyna otvory, ktoré sú umiestnené na spodnej časti hornej čeľuste, Osamu perie čelo. Dospelé samičky brachnomnaryade chrbtovej strane tela je prevažne bridlicová chernayas jasne viditeľné popolavo patina a ryzhevatymipoloskami na okrajoch chrbta a ramien. Hlava je tmavo šedá po stranách tam krku pre hrdzavé-hrdzavý mieste. Farebné neplnoletým osobám, ktoré môžu pokračovať na spodnej strane tela shei.Bryushnaya postranné bielu.Samec sa líši od ženskej nedostatok pepelnogotsveta na hornej strane tela, červená farba na menej rozvinutých ho shee.

Plavunchikkruglonosy

V zime, obe pohlavia majú hornú stranu tela s šedým belovatymikaemkami. Samičky sú väčšie než samce. dĺžka krídla 9,5-13sm ženy, muži 10-11 cm. Hmotnosť mužov a žien medzi 26 a 47 g. Distribúcia z Red úzkozobý krugopolyarnoe.Eto pásme tundre Eurasia, Island, Aljaška tundra tundra rôznych miestach na severe Kanady. Winter kruglonosyeplavunchiki hlavne pri mori - južné pobrežie Arábia Pakistanu, pri pobreží Novej Guiney a okolo Azorských ostrovov.Po Zdá sa, že prezimujú dobre pobreží Peru. Niekedy zimoyvstrechayutsya i na súši. Na hniezdisk plavunchikipoyavlyayutsya na konci mája, a častejšie v prvej dekáde júna. Pervymivesnoy objavia žena, a čoskoro po príchode onizanimayut hniezdenie na močaristých brehoch malenkihozerkov tundry. Po príchode mužskej brachnyeigry začína vyskytujúce sa na vode. Samice v týchto hrách prinadlezhitbolee aktívnu úlohu. Jacks oblek male a samkoynepodaleku z vody na homole, alebo vo zväzku trávy (ostrice a kol.) - to je celkom dobre rýchlo skrytá vyrastayuscheyvokrug bylinnou vegetáciou. V kompletných obychno4, ktorým sa vajcia, občas 3. Sú, rovnako ako všetky Bahňáci ostrymikontsami dovnútra a mierne nadol. Farebná vajíčka iliburovato olivového okrovej všimol čierne a hnedé alebo tsvetasepii. vajcia dĺžka 27 až 33 mm, šírka 18,5-22,5 mm. Kogdavsya murivo odložený, muži začnú inkubovaného ženy tentoraz chovaných v blízkosti samotnej hniezd ilimelkimi kŕdľov. Stáva sa, že v polovici dňa a mužom samkaplavayut ako pri hľadaní potravy. Ale dosť skorosamki začať migrácie, aj keď niektorí ľudia stále dolgoderzhatsya na hniezdiská. Mláďatá sa liahnu na19-21 deň inkubácie, a okamžite ísť do male napovedá, kde prvý držať na brehu. Plávať puhovichkimogut v prvých dňoch života. V drobného tundra pervyepuhovichki objaviť na prelome júna a júla 20-22 bolshinstvoptentsov vzdialenosť už úplne na nerozoznanie od Lyskonoh phalaropes vzroslyh.Osenny rozpätie trvá dovolnodolgo. Prvý vysťahovanie z oblasti vrecka samica, na začiatku júla, ktoré môžu byť viditeľné, napríklad v Naurzumskomzapovednike. Muži, ktorí z nejakého dôvodu nemajú pristupalik hniezdenia, môžu byť splnené tým, že pokračuje ďalej na juh hniezdiská je tiež v júli. Gnezdivshiesyasamtsy odletieť, avšak neskôr. Av auguste - sentyabrepovsemestno o migrácii môžu stretnúť mláďatá. Kamčatka ušetrila phalaropes niekedy odložené až oktyabrya.Kormyatsya Lyskonoh phalaropes larvy hmyzu idrugie krajinu, ale hlavne voda bespozvonochnymi.Obychno Phalarope vyrába krmivo sklevyvaya korisť poverhnostivody počas plavby. Je veľmi mobilná v odvetviach vodného hospodárstva, vsevremya pradenie v rôznych smeroch, často točí a besprestannokivaet hlava. Niekedy phalaropes spájanie kačice, potápka, vodného vtáka, že kŕmenie, vody suspenduje spodnú vrstvu kalu, čo spôsobí vzostupný podnimayutsyapridonnye hmyz a ich larvy. Niekedy phalaropes samipytayutsya zdvihnúť spodnou vrstvou kalu. Dlhochvost plavunchiki- veľmi dôverčivý vtáky. V non-hniezdnu dobe, ale derzhatsyastaykami. Lyskonoh phalaropes hlas - rýchla ponuka"nápoj-drink-nápoje, nápoje", Počas vzletu počul svoeobraznoekryahtenie trochu pripomínajúce sten Snipe.

Plavunchikploskonosy/ Phalaropus fulicarius

Ploskonosyyplavunchik zobák má mierne ploché a rasshirennyy.Otverstiya nozdry umiestnené na spodnej časti zobáku, ale nie priamo susedí s zástavy lba.Temya Phalarope černasté, spin chernayas buffy pozdĺžne pruhy, Chin bridlice-modrasté, zvyšok tela spodnej hrdzavo červeným. Na krídlo imeetsyabelaya kapele, ktorá je jasne viditeľná z lietania ptitsy.Samets v chove perie niekoľko tuskleesamki maľované. V zime perie na phalaropes brucho s veľkým počtom bielych perie. krídlo dĺžke ptitsy12-14 cm u mužov s niekoľkými menšími ako samice. Samtsyvesyat 42-51 g, ženy 57-60 g

Plavunchikploskonosy

Phalarope hniezdo na južnom ostrove NovoyZemli v tundre Sibíri od ústia rieky Jenisej na Chukotskogopoluostrova a zálivu Anadyr na sibírskej ostrovahi na Wrangel ostrove. Okrem toho hniezda na Islande, Špicbergy a v tundre severnej Amerike, všade však niekoľko sporadicky. Prezimujú prevažne otkrytommore kontinentoch od pobrežia. Najmä chastovstrechayutsya vo východnom Atlantiku pred zapadnyhi juhozápadné pobrežie Afriky. Obvykle sú v Araviyskommore tiež stretol v zime a v Tichom oceáne rayonepoberezhy Peru. Phalarope dodržiavať oceánskej oblasti sa najviac bohaté planktonické organizmy a sobirayutsyav kŕdle niekoľkých desiatok jedincov a dokonca neskolkotysyach vtákmi. Dorazí na hniezdenie dochádza kontsamaya až v druhej polovici júna. Hniezdo je umiestnený obychnona okraji jazierka, niekedy znižuje sovsemmalenkoy o kaluže. Vo spojke sú 4, zriedka 3 vajcia, nasizhivaetih male 19 dní. Ak plodu, ako pravidlo, je jediný muž, ale niekedy vrh z dvoch olova roditelya.Pered odletovej Phalarope zhromaždí v bolshiestai.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Tern Inca alebo Inca Tern (lat. Larosterna inca)Tern Inca alebo Inca Tern (lat. Larosterna inca)
Kráľ papagájKráľ papagáj
Green páv (lat. Pavo muticus)Green páv (lat. Pavo muticus)
Veľká zelená Barbet - zarastený ďateľVeľká zelená Barbet - zarastený ďateľ
Krasnospinny myšiakKrasnospinny myšiak
Včelár lesnýVčelár lesný
Gruzínsky jašter - footed "horolezec"Gruzínsky jašter - footed "horolezec"
Habitat Wildlife žihľavka všeobecná, opis, výživa a rozmnožovanieHabitat Wildlife žihľavka všeobecná, opis, výživa a rozmnožovanie
Moorhen alebo močiar sliepky - Čo o nej vieme?Moorhen alebo močiar sliepky - Čo o nej vieme?
Drongo - veľký rod spevákovDrongo - veľký rod spevákov
» » Semeystvoplavunchikovye / phalaropodidae