slo.guruanimal.ru

Kakadugoffina / Cacatua goffiniana

Šírenie severných a stredných Moluccas, najmä na ostrove Halmahera a Obi ostrovov. vzroslyhptits veľkosť dosahuje 45 cm, asi 20 cm potrebné na nahvost, žiadne poddruhy. Jedná sa o úplne biela ptitsas sivočierna nohy a zobák. golyyuchastok len očné viečka a koža okolo očí modrastý ottenok.Polovoy dimorfizmus nie je vyjadrený. Rozlišovať podlahu v vzroslyhptits podľa farby dúhovky. V samtsaona čiernej, samica - červeno-hnedej, v molodyhptits - čierne s vekom u mladých žien menyaetsyaot šedo-hnedé až hnedo-červené.

Kakadubolshoy

Posposobnosti napodobniť ľudskú reč, títo vtáci znachitelnoustupayut Grays, Amazon a niektoré ďalšie druhy popugaev.Hotya nejakom (zrejme nadané) bieleho kakadua sa naučil hovoriť, až tucet slov, ale to ochenredko a hlas vtáka sotva príjemná. Kričí veľmi hlasno a ostrý, a keď vták dostal hlučný, potom je to veľa ťažkostí. Vzhľadom k silnému zobáku belogokakadu by mali byť uchovávané v celokovovom s nadezhnymizaporami, bunky, a jeho veľkosť by mala sootvetstvovatrazmeru vtáky. Priestranné klietky či voliéry tieto popugaidovolno záujem o ich správanie, pretože pohyb vozmozhnostiaktivnogo a prejavuje svojej rozmanitosti podchasumoritelnye pózy, ale trochu pohyblivý hrebeň stále usilivaeteto dojem.

Vtesnoy a malobunkový biely kakadu zvyčajne bolshuyuchast čas sedieť v pokoji, len perking za úsvitu do súmraku. Počas tých hodín, ktoré zvyčajne začínajú, aby ich hlasy boli vypočuté nejakým spôsobom pohybovať po klietke alebo zherdochke.V malé klietke na rovnakej perie pôdy alebo lomaetsyai vzhľadu vtáka nespôsobuje iné ako sebaľútosti iné pocity.

Kormdlya biely kakadu je rovnaká ako u iných typov etogopodsemeystva.

Povedeniekakadu v prírode.

Obývajú lesy, lesy, mangrovy, rezné plochy, močiare, poľného, ​​brehy riek, aby vysoty300-900 m nad morom. Držiteľovi páry nebolshimii veľkých kŕdľov (50 jednotlivcov). Opatrný. Väčšina chastdnya vykonáva v korunách stromov. Olovo sedavý spôsob života, nedostatok potravín začnú migrovať. Deň sobirayutsyav pack do 50 osôb. Hradu v kŕdľoch na otdelnostoyaschihvysokih stromov. Pobočka môže poškriabať chrbát. Stuchitpalkoy drevo, nechal ostatné vtáky, ktorí na territoriyazanyata. Kŕmne ovocie (papája, durian), orechy, obilie (kukurica), semená, bobule, hmyz (cvrčky) uux larvy malé plazov (skinks). Počas razmnozheniyabolshuyu stravy sa skladá z hmyzu. Naneste znachitelnyyuscherb kukuričné ​​pole.

Paryformiruyutsya pre život. Mohol by spadnúť do hlbokého depressiyuvdali od partnera. Hniezdi v dutinách a vrcholy gnilyhderevev, vo výške 5-30 m. Pri pokladaní zvyčajne 2-3 yaytsa.Yaytsa vyliahnu obaja rodičia. V priebehu inkubácie dlitsya28-30 dní, mláďatá opere do 2 mesiacov veku. Vgod vysiela len jeden plod.

Kakadubolshoy zheltohohly / Cacatua galerita (Plyctolophusgaleritus)

Rasprostranenetot druh kakadu v Austrálii, a jej rozsah dovolnovelik. Ten obýva južnej stavy - Queensland, NovyyYuzhny Wales, Victoria a ostrov Tasmaniyui Ken guru, juhovýchodná časť ostrova Nová Guinea a prilegayuschieostrova.

Bolshoyzheltohohly kakadu - jedna z najväčších predstaviteleypodsemeystva. Veľkosť dospelých vtákov dosahuje 50cm. Operenie sfarbenie v tomto druhu zasnežený, lishna dlhé hlavy a špicaté hrebeň perie svetlé zheltogotsveta, ale oblasť okolo ušných otvorov a vnutrennyayastorona krídla a chvost sú bledo citrónová ottenok.Okologlaznye kruhy biele, zbavené pen pokrova.Klyuv čiernej a šedej, labiek - tmavo -series.

Kakadubolshoy zheltohohly

Raduzhnayaobolochka oči samec - čierne, samica - červeno-korichnevaya.Molodye vtáky majú dúhovky čierne feny ONÁS doba sa pohybuje od šedohnedej a červeno-hnedo-hnedá.
Kakadu Zlatochochlatý love to plávať pod dozhdemili pod teplou sprchou. Toto je pravdepodobne kvôli ich vozbuzhdennoesostoyanie pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami. V tomto okamihu sú vtáky aktívne pohybuje, veľa kričať, zatiaľ čo inokedy malopodvizhnyi tichá a oživená len skoro ráno a nastupleniemsumerek.
Nemali by sme zabúdať, že tieto veľké papagáje majú silnyyklyuv, ktorí majú perfektné príkaz. Nemajú prácu sostavlyaetosobogo alebo dotiahnete matice ľahko rasplestinadorvannuyu mriežku, nehovoriac o rôznych derevyannyhpredmetah a vzorov. Preto je priestor pre thecontent vtákov by mali byť celokovové a sootvetstvuyuschimobrazom posilnená.

Vozmozhnostik rozhovor tieto kakadu sú veľmi skromné, zvyčajne slovarnyyzapas nie viac ako pár slov. Ale keď vozbuzhdeniioni veľmi hlasný a ostrý výkrik sprevádzajúci plače podnyatiemhohla. Vzhľadom k tomu, hlasových údajov týchto kakadu na nelzyaotnesti požadovaných Domáci maznáčikovia, hoci väčšina chastdnya správajú pokojne a ticho.

Správanie prírody:
Síra-kakadu palmové obývajú a evkaliptovyelesa, parky, záhrady, polia a saván s vysokimiderevyami stojí samostatne, a to vždy v blízkosti vody. Spať na vysokihderevyah. Najaktívnejší skoro ráno a neskoro popoludní. Narassvete pozrite sa na pitie na najbližšej dobe source vody.Zharkoe dňa sa vykonáva v tieni stromov. Výborné lazayutpo stromy. Lietať rýchlo počas letu a ispugepronzitelno kriku. Hlas je počuť na veľký problém rasstoyaniyah.Mogut pískanie a bublavý zvuk.
Trávia väčšinu dňa pri hľadaní potravy. Vosnovnom živí stromov, niekedy na zemi. Na krmiva derevyahmogut zhromažďujú vo veľkých kŕdľoch (až niekoľko sto) elektrární up ovocie .Osnovu, orechy (borovica), obličiek, púčiky, bobule (hloh), kvetín, semien a koreňov tráv, hmyzom a jeho larvami. V prírode, veľký zheltohohlyykakadu žije v otvorených priestoroch s oddelenými stoyaschimivysokimi stromov, a to vždy v blízkosti vody. Stanetih vtáky, počet 60-80 hlavíc, ktorí prídu kormitsyana poľné plodiny, priniesť významnú uscherburozhayu, takže ľudia sú prenasledovaní a zničené.
Gnozdaustraivayut v dutinách vysokých stromov (Eucalyptus výhodný), rastúce v blízkosti vody. Hniezdo sa nachádza v nadmorskej výške 3,5-30m. S nedostatkom vhodných stromy môžu nest vschelyah útesov. Pri výstavbe hniezda vziať uchastieoba rodičia. Pri pokladaní 1-2 vajíčka. Deň vajcia nasizhivayutoba rodič v noci - iba samice. Muž etovremya stráviť noc v blízkosti vchodu do hniezda. Po 30 dňoch nasizhivaniyavyvodyatsya kurčiat. Trávia v hniezde 10-12 týždňov, a potom od neho odchýliť, ale dospelí aj naďalej ich prikarmlivati ​​postarať sa o cca 6 týždňov.

Gologlazyykakadu / Cacatua sanguinea alebo Kakatoe sanguinea

Šírenie na severe a severozápade Austrálie. Je to vták srednihrazmerov, jeho dĺžka nepresahuje 38 cm. Celková okrastulovischa biely znak je malá a guľatá. Perednyayachast hlavu od základne k vrcholu hrdla - s rozovymottenkom. Spodná strana chvostových pier chastichnolimonnogo farbu. Zobák je jasný, hnedý kostnej tsveta.Glaza obaja mužské a ženské. Okologlaznyekoltsa široká, zbavený perá krytom, šedá-golubogotsveta. Mláďatá sú tieto krúžky významne uzhe.Skaplivayas tisíce stád (60-70 tis. Jednotlivcov), tieto kakadu niekedy spôsobuje veľké škody na úrode posevamzernovyh. Takéto nájazdy sú vyrobené vosnovnom počas obdobia sucha.

Kakadugologlazy

Počas obdobia rozmnožovania, títo vtáci sú veľmi efektné, než aby umiestnenie hniezda. Zvyčajne to ustraivayutochen vysoko v dutine eukalyptu. Niekedy derevegnezdyatsya niekoľko párov malý Corella.

Vdomashnih podmienkach vzácne. Iba s ptentsovogovozrasta môže byť krotký a žiť dlho v nevole.Ne sú schopné "hovoriť", ale ich mozhnonauchit povedať niekoľko slov. Prodolzhitelnostzhizni asi 50 rokov. V zajatí, našli väčšinou v zoologických záhradách, kde je tento vták niekedy vypestované. V zoo San Diegopara Malá Corella od roku 1921 do roku 1970. vklyuchitelnovyrastila 103 kurčiat. V ktorým sa táto dvojica bola 3-4 yaytsa.Ptentsy zobrazený na 24-25 dňoch inkubácie a pokidayutgnezdo veku 1,5-2 mesiacov. Fed Ablepharus kakadutak rovnako ako ostatné papagáje podčeľade.

KakaduGoffina / Cacatua goffiniana

Rasprostranenv Indonézia, kde obýva boled tropicheskielesa. Goffin kakadu - jeden z najmenších predstaviteleypodsemeystva. Jeho veľkosť nepresahuje 30 cm. Okrasopereniya biely, svetlo ružová uzdu, vnutrennyayastorona Primárne a chvostové perá má svetlo zheltyyottenok. Zobák je jasný, farba kosti. Usamtsa oko čierna, samica - červeno-hnedej. Okologlaznyekoltsa holé, široké, modrasté tsveta.Oba pohlavia majú malý guľatý chumáč. Naruzhnyeperya jeho biela, vnútri ružový-krasnaya.Podvidov tento druh nemá. V zajatí, stále vzácne, ako vzácny je k dispozícii na predaj. V Európe neodnokratnozavozili malých šarží týchto kakadu, bukvalnopo niekoľko kusov. Boli to väčšinou mladí vtáci, ktoré sa líšia od dospelých nemajú rozovoyuzdechki a tmavo hnedej dúhovky oka.

KakaduGoffina

Keď samoväzby ruchnymii rýchlo stávajú pripojené k osobe. Niekedy je veľmi hlasné a nepriyatnokrichat (zvyčajne za súmraku a svitania). Goffin kakadu, rovnako ako ostatní členovia tejto podčeľade veľmi lyubyatgryzt vetvy, vetvičky, a tak ďalej. D. Vzhľadom na to, že by mali byť pravidelne poskytovať materiál pre podobnoydeyatelnosti.

Orazmnozheniyah tieto kakadu v zajatí je známy nemnogo.Vpervye veľmi úspešný chov bol v Európe v roku 1974 vGollandii v bunkovom médiu veľkosti. Ako gnezdovyaispolzovali kusa kmeňa stromu (vrh - drevesnayatruha).

Kormdlya tieto papagáje je rovnaké ako u ostatných typov kakadu.Mozhno dodať, že sú ochotní sa ponoriť do kusu dernovoyzemli vegetáciou, vyberala malé korene, kusy zhnitých vetiev a tak ďalej. N. Pleasure vyhrievajú shirokoyploskoy pokrmov.

Kakadu malý zheltohohly / Cacatua sulphurea (Plyctolophussulphurea)

Pookraske tento druh je veľmi podobný veľkému zheltohohlogokakadu, ale oveľa menšie. vzroslyhptits veľkosť tela nepresahuje 35 cm. Obýva zheltohohlyykakadu malom ostrove Sulawesi a okolité ostrovy boleemelkie. Rozlišovať 6 poddruh kakadu, ktoré sa líšia v niektorých detailoch obrazu.Rozoznať podlahu z malých kakadu môže zheltohohlyh potsvetu dúhovku: muž je čierny, samica červenohnedé. Mláďatá majú chernuyuraduzhnuyu škrupinu, ale u žien vo veku 1-2 Singleton začal odľahčiť a do 3-4 rok priobretaetkrasno-hnedej farby. Malyyzheltohohly kakadu - jednou z najčastejších rasprostranennyhvidov kakadu ako bunky vtákov. Oni bystroprivykayut k osobe, sa môžu učiť proiznositneskolko slová napodobniť rôzne zvuky. Etipopugai nie je príliš efektné, ale majú ostrý a gromkiygolos, rovnako ako väčšina ostatných druhov kakadu.

Kakadumaly zheltohohlaty

Sú pomerne aktívny a mobilné než prospešné otlichayutsyaot väčšina z hlavných druhov tejto podčeľade. Ochensvoeobrazna mimikry papagájov, ich gestá, soprovozhdayuschiesyaraskrytiem hrebeňa, ostré zákruty a hláv prisedaniemi t. N.

Malyyzheltohohly kakadu často množia v zajatí, a to nielen vo vonkajších výbehoch, ale aj v bunkách obemomne menej ako 1 m. Vonkajšie výbehy pre tento účel by mali imetuteplennuyu rozšírenie, pretože tieto papagáje sú veľmi chuvstvitelnyk poholodaniyu- izba je nebezpečný pre papagáje kolebaniytemperatury nestane , Ako gnezdovyaispolzuyut umelých a dutých kmeňoch a kusy dosiek domov, ktoré chránia plech alebo trvanlivé oka, ktorá by vtáky nemali razgryzli.

Tab, zvyčajne 2-3 vajcia, ktoré obaja rodičia sedia striedavo mení, ale v noci - jednu samicu. Inkubatsii- obdobie 24 dní. Mladí opúšťajú hniezdo vo veku 9-10 týždňov, ale ich rodičia sú ešte 2-3 týždne kŕmia. Potom, čo sa mladí vtáci sa naučia živiť, ihluchshe otsadit od dospelých, aby sa zabránilo agresie storonyposlednih. Pri odchove mláďat dolzhnypoluchat vodiča, živočíšne bielkoviny - jedlo červami, chladný svarennoekurinoe vajec, tvarohom, atď. Okrem toho je žiaduce, aby zistili čerstvý kukuricu, hrášok v strukoch, semená sornyhi pestovaných rastlín rôzneho stupňa zrelosti, fruktyi zeleniny ... V rovnakej dobe, bežné, t. E. Mimo rozmnožovanie, malé zheltohohlyh kakadu krmivo rovnakým spôsobom ako ostatné predstaviteleysemeystva kakadu.

Kakadumolukksky alebo krasnohohly kakadu / Cacatua moluccensis (Plyctolophus moluccensis)

Za obsah týchto veľkých papagájov potrebujú tselnometallicheskiekonstruktsii dotiahnuť silné pletivo hustého (diametrom3-4 mm) drôtu, nach vtáky môžu rozoberať kletkui exit miestnosti. Tu sú schopní robiť nemalobed, a to najmä v neprítomnosti osôb. s

Rasprostranenv južné Moluky, najmä naostrovah Seram, Ambon a Saparua. Poddruh nie je obrazuet.Razmer dospelí vtáky 50-52 cm. Lakovanie opereniyabelaya, na hlave, krku, hrudníka a brucha s bledou rozovymottenkom. Veľkosť hrebeň až 17 cm vonkajšie egoperya biele, vnútorné -. Červeno-oranžové. Glazachernye alebo tmavo hnedá, biela viečka. Labky tmavo šedá, čierna a šedá zobák.
Molukkskiykakadu - jeden z najlepších zástupcov podsemeystvakakadu. Vtáky získané mladý, rýchly privykayutk muža, sa stávajú veľmi krotký a laskovymi.Sposobnost rozhovor, rovnako ako všetky vtáky etogopodsemeystva veľmi skromné, zvyčajne nie viac ako 10slov.

Kakadumolukksky alebo krasnohohly kakadu

Silnymklyuvom, lososovo kakadu pokaziť nábytok, ľahko perekusyvayutelektroprovoda a t. N. Existujú prípady úmrtia týchto vtákov, ktoré dostali k úrazu elektrickým prúdom. Dlyaudovletvoreniya potrebuje of nahlodáva tieto papagáje rekomenduetsyaregulyarno dať čerstvých konárov. Navyše tolschinaetih vetvy musí byť odlišné (5-6 mm v priemere, i15-25 mm) - vtáky s potešením jedální tenkých vetvičiek, a niekedy aj cez silnejší pracovnej doby ilidazhe dni, periodicky vracajú do tohto zamestnania. Prietom sa prirodzene vyskytujú šitie zobák, chtonemalovazhno pre normálny fyzický stav ptitsyi ona sama, tým "zaujímavú prácu" bolshedvigaetsya a diverzifikuje svoje "voľný čas. Okrem toho svezheykore vetvy obsahujú rôzne minerály a vitaminy.Chasto konštatovať, že kakadu, rovnako ako mnoho iných vidypopugaev, pričom kus vetvy do nohy, prvá vec, ktorú schischayuts kôru, dlho držať ho v zobáčiku a izmochalivayut strapkať, ako by vytláčali jej všetky šťavy, a to len po takom brosayut.Pri niektoré súčasti obsiahnuté v koreveschestv iste požití a stráviteľné vtákmi.

Kakadusolomonov / Cacatua ducorpsii (Plyctolophus ducrops)

Prevalencia Solomons, poddruh netvorí. Razmervzroslyh vtáky 31 do 32 cm. Pohlavie vtáky môžu opredelitpo farbu dúhovky. Samec je čierny, samica - červeno-hnedej, mladí vtáci - tmavo kakadu korichnevaya.Solomonsky odvoláva na dobre dressiruemymvidam papagáje. Je schopný emulovať chelovecheskoyrechi, melódie a hlasy zvierat. Farba etotmelky zobraziť celý biely kakadu, tak vnutrenneystorone krídla a chvost pozametal bledo limonnyyottenok. Crest malé okrúhle biele tsveta.Okologlaznye ring modrasté, široký. Klyuvsvetlo šedej. Mláďatá hrebeň a zobák menshihrazmerov než dospelí.

Kakadusolomonov

Obitaetv vysokých tropických lesov s dobre razvitymgustym podrastom. Jedlo, rovnako ako väčšina ostatných vidovkakadu skladá z plodov a semien rôznych rastlín, rovnako ako drobný hmyz. V zajatí Solomonsky kakaduderzhat vzácne vzhľadom na malú početnosť.
Kormyatetu vták so všetkými druhmi kŕmneho obilia, časť ihnado uvedené vo forme Macerovaný alebo klíčenia, orechy, zeleninu, ovocie, a tak ďalej. N. Z kŕmnej proiskhozhdeniyanado zvieracie pravidelne kŕmených Hard Boiled kurinoeyaytso- čerstvý syr a drobný hmyz. Tento druh kakaduinogda plemeno v zajatí. K tomu, vtákom trebuetsyaotdelnoe izba (lepšou vonkajší výbeh) 6-8m2 oblasť. Ako je použité hniezdenia kus dreva stvolas dutý. Priemer vnútornej časti je asi 30 cm, vysotaot 0,5 m do 1 m. Vstupné 10 cm, ale vtáky obychnosami zvýšenie na požadovanú veľkosť. V kachestvepodstilki nagryzayut tiež s vnútornými stenami duplaschepki a kusy dreva, ktoré sú niekedy tiež frézované.

Tab, 1-3 vajcia, v ktorom rodičia sedia striedavo: počas dňa prevažne samčie a samičie v noci. Ptentsyvyluplyayutsya 25 dní, a po 2 mesiacoch pokidayutduplo. Z dospelých sú vtáky vyznačujú ľahkou tsvetomklyuva a labkami. Získaním ich nezávislosť ihsleduet otsadit rodičia.
Počas odchovu mláďat k hlavnému prívodu rekomenduetsyadobavlyat čiastočne zrelých klasov, kukuričné ​​klasy, struky, a tak ďalej. N. a jedlom červami.
Solomonskiykakadu rád plávať, ale radšej robiť etopod tryskami teplú sprchu alebo dážď s niekoľkými kvapkami, navlhnutia zároveň do tej miery, že stratí sposobnostk rokov. V prípade dobrej starostlivosti a primeraných podmienok kormleniizhivet vdomashnih niekoľko desaťročí.
Príprava pre reprodukciu podobne ako veľkosti živnou ružové kakadu.Tolko House Iné: 70x70x100 (výška) cm.
Molucký kakadu viac ako u iných druhov vnímavých avitaminozam.Svyazano neho rysy jeho výkon v zajatí. Ptitsypredpochitayut varené zemiaky, obilniny, rôzne zernovyesmesi, ale nie sú ochotní jesť vyklíčených semien, byliny, ovoschi.Poetomu musieť uchýliť k rôznym vitamínov dobavkam.V chovného obdobia výrazne zvyšuje rýchlosť ovocia, zeleniny a orechov. Z mäkkého kŕmenie vtákov dať chladné svarennoeyaytso a bieleho chleba, nasiaknuté moloke- nadbytok - mineralnyepodkormki (uhlie, škrupina, mäkký vápenec).

Kakadunosaty / Cacatua tenuirostris

Dlinapopugaya 40 cm, chvost 12 cm, hmotnosť približne 500 až 600 g.Operenie biela. Na rozdiel od iných kakadu, dlinaklyuva presahuje výšku. Na krku a vole estkrasnye škvrny. Neoperennaya oblasť okolo očí čela gray-golubaya.Na majú priečny červenou páskou, ako zhetsveta oblasti očí a uzdu. Samce a samice imeyutodinakovuyu farbu, ale zobák samčeka dlhšie.Distribuované v juhovýchodnej Austrálii. Popugaizhivut lesy, ILGA húštin, lúky a mesto, záhrady, parky, ale je to vždy o vody.Vne hniezdenia stále veľká kŕdle (100-2000 fyzické osoby). Stráviť noc v blízkosti vody.

Kakadunosaty

Skoro ráno pozrite sa na pitie. V najteplejšom období korún stromov deň otdyhayutv. Živí sa semená, ovocie, orechy, korene, zrno, púčiky, kvety, cibuľa, jahody, hmyz a ich larvy. Pre kŕmenie lietať bolshimistayami. Živí hlavne z toho dôvodu, za použitia svoyklyuv ako pluh. Počas kormozhki otvoriť ploschadyah1-2 vtáky hrať úlohu strážcov, ktorý v opasnostivzletayut do vzduchu s hlasným škrípaním. Poškodenie zernovymkulturam (slnečnica, ryža, proso, pšenica).

Gnezdostroyat v dutine eukalyptov, ktoré rastú okolo vody.Gnezdo lemujú drevený prach. V rovnakých duplepopugai môžete vnoriť niekoľko rokov. Niekedy gnezdaispolzuyut diery, že vtáky zaryje sa v myagkoygryazi. Samica znáša 2-4 biela vajcia, ktoré nasizhivayuti samce a samice. Inkubačná doba je 25-29 dní. Ptentsyoperyayutsya vo veku 55-57 dní. Trvanie zhizninosatyh kakadu viac ako 70 rokov.

Kakaduochkovy / Cacatua ophthalmica

Šírenie ostrovy Bismarck súostrovia, najmä na Alandských New Ireland. Kakadu okuliarnatý - vták krupnyhrazmerov. Dospelí dosahujú 43 až 45 cm Okrasopereniya biely prameň vlasov široký, vonkajšia perie egobelogo farba vnútorné. - Žltá. Samtsakorichnevye oči, samičky - červeno-hnedej. Okologlaznyekoltsa, bez peria, nahý, modro-šedé, podobne ako slnečné okuliare, ktoré slúžili pre udelenie titulu vida.Klyuv a nôh čiernej a šedej.

Kakaduochkovy
Vkletkah tento papagáj stále pomerne vzácne, as egoslozhno krmiva - je potrebné zvieracie potravu, tj Hmyz (ostatné potraviny - u ostatných kakadu) ...

Razmnozhaetsyav zajatí zriedkavo. Pri pokladaní 1-2 vajcia život inkubatsii30 dní. Mladí opúšťajú hniezdo vo veku okolo 4mesyatsev. Z dospelých vtákov, sú menšie razmeramii jasný zobák farba, ktorá tmavne po pervoylinki. Kakadu stanú sa pohlavne dospelí podívanou na 4 mgodu.


Kakadutonkoklyuvy alebo western Nosy korela / Cacatua pastinator

Razmerpopugaya. - 40 cm cca 600 gramov. Beloe.Uzdechka perie perie a základňa hlavy, krku, hrudníka späť - oranžovej a ružovej. Oblasť uši a oči peryanad s malým tmavo žltý nádych. Podkrylyai podhvoste s žltkastý nádych. Korotkiy.Klyuv úzky trs šedej. Iris - tmavo šedá korichnevaya.Lapki. Samice vyzerá veľmi podobne ako u mužov, ale dúhovka na neho trochu ľahší.
Distribuovaný v juhozápadnej Austrálii. Vstrechaetsyana otvoriť lesov, mangrovy, poľnohospodárske oblasti s malým kolichestvomderevev. Niekedy to môže byť videný v mestách parkahi záhradách. Bidlo vo veľkých kŕdľoch na stromoch rastuschihokolo vodu. Najhorúcejšie denná doba sa vykonáva v kronederevev. Jesť trávne semená, púčiky, ovocie, orechy, korene, hmyz a jeho larvy, obilie (ryža, proso).

Kakadutonkoklyuvy

Gnezdyatsyav duté stromy vo výške 3-10 m, niekedy kustarnikeili termitisko. Samice znášajú 2-3 vajec. Termín inkubatsiizavisit na klimatických podmienkach a zanecháva 21-25 dney.Yaytsa poklop obaja rodičia. Mláďatá lietať z gnezdav 45-55 dní, ale stále asi 4 týždne sú roditeli.V rok 1-2 murivo.

Filippinskiykakadu / Cacatua haematuropygia

Dlinapopugaya 32 cm, chvost. 11,5 cm povlak opereniyabelaya. Zobák je vysoká, väčšia ako dĺžka. Líca bledo rozovye.Hohol vnútri červenkasto žltej farby, belyy.Nizhnyaya hornej strane krídla a chvostové perie majú zheltovatyyottenok. Dolné chvost húšti perie svetlo krasnye.Samets líši od ženskej farby dúhovky v negoona od tmavo hnedé až čierne, zatiaľ čo u žien otkrovavo červené až hnedé.Obýva Filipínske ostrovy a ostrov Palavan.Naselyayut lesy, okraje lesov, zboku, salašnícky, okulturennyylandshaft, kopcov, pobrežné mangrovy, do nadmorskej výšky 1100 metrov nad morom. Držať melkimistayami (4-12 zvierat). Stráviť noc v mangrovových zaroslyahili na kokosové palmy.

Kakadufilippinsky

Pravidelne putujú. Živí sa kvety, ovocie (mangrovoederevo, guava, divoké banány), obilie (mladí kukurica, ryža), semená. Hniezdi v dutinách stromov-obrov, vo výške 30-40 m. Samica znáša vajcia trohdnevnymintervalom. Pri pokladaní 2-3 vajíčka. Vajcia poklop dva roditelya.Vysizhivanie začína s druhými guličkami a trvá 24-28dney. Vo veku 60 dní mláďatá lietať z hniezda.

Doma, tieto papagáje môžu žiť dlho, ale nepredstavlyayut veľkým prínosom pre milovníkov prírody, pretože nemajú schopnosť vosproizvedeniyuslov. Priemerná dĺžka života viac ako 50 rokov.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Ázijský slon košík naučil napodobniť ľudskú rečÁzijský slon košík naučil napodobniť ľudskú reč
Zobákorožcovité - Nepálsky a ostnatý pavoukové hornbillZobákorožcovité - Nepálsky a ostnatý pavoukové hornbill
Červeno-Loredo Amazonka - papagáj s farebným perímČerveno-Loredo Amazonka - papagáj s farebným perím
Ako naučiť papagája hovoriťAko naučiť papagája hovoriť
Kubánske AmazonKubánske Amazon
Parrot Jaco - neodolateľná pohľadnýParrot Jaco - neodolateľná pohľadný
Rôzne kakadu: jasných farieb a spleť fariebRôzne kakadu: jasných farieb a spleť farieb
Biely-stál naproti Amazon - papagája zo Strednej AmerikyBiely-stál naproti Amazon - papagája zo Strednej Ameriky
Šimpanzy rozpoznať skreslené a hlučný prejavŠimpanzy rozpoznať skreslené a hlučný prejav
Gurney Eagle - dravý vtákGurney Eagle - dravý vták
» » Kakadugoffina / Cacatua goffiniana