slo.guruanimal.ru

Semeystvozhuravli / Gruidae

Avstraliyskiyzhuravl veľmi podobný jeho indickej sobrata.On len o málo menší, temnejší, ale nie nahý uchastokkozhi príde na krku do hlavy. Podobnosť je tak veľká, že aj skúsení ornitológovia dávno mogliobnaruzhit, že v severnej Queensland nežije avstraliyskiyzhuravl a východnej poddruh indickej, keď ptitstam vedci pozorovať neustále. Austrálsky zhuravlesche relatívne nedávno obýval takmer všetky Avstraliyui Nová Guinea, s výnimkou púšte a gornyhrayonov.V súčasnej dobe je vylúčený zo svojho stanovišťa korennyhmest rekultivácia a poľnohospodárstvo. Okrem toho celý rad provincií, poľnohospodári sa snažia predotvratitnanosimy žeriavy poškodenia poliach sú špeciálne traviliih jedy.

Zhuravlavstraliysky

Teraz sú všetky zostávajúce populácie vtákov chovaných primorskoypolose pozdĺž severného pobrežia kontinentu. Real migratsiyavstraliysky žeriav nie je, avšak v priebehu suhogosezona, od júna do decembra, vtáky sú sústredené v oblastiach naiboleeuvlazhnennyh. S nástupom dažďov onisnova rozptýlená v pobrežnom páse. Gnezdovyebiotopy Brolga - rozsiahle zabolochennyeniziny čiastočne naplní vodou čiastočne zarastené ostriacej, tŕstia a iných rastlín. Nebolo jednoznačne vyrazhennogoperioda rozmnožovanie, ale väčšina vtákov gnezditsyas nástupu obdobia dažďov, keď bolotazapolnyayutsya vody po suchu. Hniezda Brolga stroyatobychno na malých plochých vyvýšenín z radov vody, chastodovolno otvorené. Materiál pre hniezdo - ostrice stonky itrostnika viazané často bahno. Rovnaký gnezdomozhet používa už niekoľko rokov vtáky. Polnayakladka sa skladá z 2 vajec, ale tam sú murované a 3 yaytsa.Kak a indický žeriav, vajcia svetlo mäkké kremovyes obskurní svetlo hnedé škvrny, ale len málokto boleeokruglye než indického koláče. Je zaujímavé, že chtov prípad smrti z pazúrov predátorov, samica často otkladyvaetpovtornuyu, Nona 1, a až 4 vajcia. U iných druhov zhuravleytakogo javy nie sú dohľadať. Rodina, ktorá sa skladá z roditeleyi mladých vtákov, neporuší počas jedného roka, a potom idvuh. Hlavné potravou Brolga ako indián, až podzemky a hľuzy vodných a semi-vodné rastliny, ktoré sú vtáky vykopaných z krajiny, často s veľmi bolshoyglubin). Nenechajte sa chytiť veci a vodných živočíchov-malé ryby, obojživelníky, chrobáky, kôrovce, mäkkýše. Avstraliyskiezhuravli lietať často živí pšeničných polí a ryžové polia na kukuruzyili. Väčšinou Brolga nanosyatdovolno značné škody na miestnych poľnohospodárov. Avstraliyskiyzhuravl je chránený austrálskej vlády, a napriek relatívne nízkemu počtu neposredstvennayaopasnost ho neohrozuje.

Zhuravlamerikansky/ Grus americana

Amerikanskiyzhuravl patrí k najväčším a razmeramne menšie, Japonci, aj keď sa líšia neskolkobolee ľahké sčítanie. Hlavná farba jeho biele a len konce krídel a výrazný "fúzy" v negochernye. Na hlave je jasne červená "cap", obrazovannayauchastkom neoperennoy kože a zostupuje za nazatylok. Terciárne letky veľmi dobre vyvinutá, podlhovasté, po chrbte ako slučky, zakryvayahvost. V minulom storočí, čierny žeriav naselyalves severoamerickom kontinente, v lesoch Kanadydo zálive.Ale pre prvej tretine XX storočia. antropogennoytransformatsii ovplyvňoval krajinu a nestriedmu lov zmizol izsvoego bývalý rozsah.

Zhuravlamerikansky

Iba malá skupina vtákov v počte 10-12 párov sohranilasv neprístupných lesov severo-západnej Kanade, v natsionalnomparke Wood Buffalo, kde ona bola objavená v roku 1954 lesnichimM. Wilson a pilot vrtuľníka D. Lendallsom. To poslednyayaiz zostávajúce populácií prezimovanie v Texase, v zálive poberezheMeksikanskogo v špeciálnom Reserve Aransas.Gnezdovaya biológiu čiernemu žeriavy v minulosti je málo známe. Pravdepodobne sa spektrum využívané biotopy bol dostatochnoshirok. V Louisiane, vtáky stavať obrovské hniezda stebleytrostnika v hustom rákosí okolo ozer.Takoe zdviháka pri zdvíhaní vodu by sa dokonca objaviť. Vpreriyah žeriavy hniezdi okolo jazier tiež často namelkovodyah použitie ako hniezdo pre podporu hatkiondatry. Hniezdenia oblasť je teraz zachovaná zhuravlinaselyayut drsných mokradí, relatívne otkrytyeuchastki v lesoch okolo jazera. Gnezdaoni postavený suchej trávy, je vždy obklopený glubokoyvody. Znáška vajec sa koná v máji. Murivo je DS2 vajce, výnimočne - z 1. Inkubácia trvá 30-31den liahnutia zúčastňujú obaja vtáky, ale samkaprovodit na hniezde väčšinu času, najmä novorodenca nochyu.Dlya puhovichki charakteristické agressivnostv vzájomné vzťahy, a staršie mačka je zvyčajne zabivaetmladshego smrťou. Hniezdenia územie v amerikanskihzhuravley konštantné a použité dvojica na protyazheniimnogih rokov, aj keď sa zmení umiestnenie hniezda. Nonseparated rodina sa vrátiť z prezimovanie v oblasti gnezdovaniya.Pitanie americký žeriav trochu študoval. Na zimovkahv Aranzazu vtákov vo veľkej miere konzumujú vodnyhzhivotnyh - kôrovce, hmyz a ryby. Spolu s týmto vyletayutkormitsya na poli, kde sa jedia semená kukurice, pšenice a ciroku. V roku 1940-tych rokov. žeriav americký bola pokraji vyhynutia - v prírode, tam bolo viac ako 15 vtákov! Prísna ochrana prezimovanie a potom na mestahgnezdovaniya pomohla zvýšiť počet. Od roku 1976. Kanadské a americké ornitológovia začal otbiratpo jedného vajca všetkých známych hniezda v parku Wood Buffalodlya umelé inkubácie. To pomohlo vyvinúť tehnologiyuvolernogo chov čiernemu žeriavy a sozdatrazmnozhayuschuyusya vtákov chovaných v zajatí ako skupina "geneticheskogobanka". Potom čakajú, hniezda vajcia Američan zhuravlyav kanadskej (metóda adoptívnych rodičov) bola sozdananovaya voľne žijúce populácie v rezerve Milosti Lakeview Idaho. Teraz sa celkový počet amerikanskogozhuravlya už presahuje 300 vtákov, a môžeme povedať, že etotvid zachránil pred vyhynutím. Napriek tomu vstúpil vKrasnuyu Knihu Medzinárodnej únie pre ochranu prírody a funguje na zvýšenie ich počtu pokračujú.

Zhuravldaursky / Grus vipio

Daurskiyzhuravl je jedným z najkrajších. Egopokryto telo modro-šedé perie, krídla o niečo ľahší, hlava a zadná strana krku na plecia čisto biela, a po stranách hlavovej časti veľkého žiarivo červené neoperennoykozhi pokrývajúci oči a základňu zobáka. Podľa razmeramdaursky žeriav presahuje šedá (výška 135- 140 cm, hmotnosť až do 7 kg) pre výrazne menšie yaponskogo.Areal Žeriav Bělošíjí, ktorý kedysi, zdá sa, pomerne rozsiahla, v súčasnosti predstavlyaetsoboy úzky, asi 50-60 km pás v severne vostochnoychasti Mongolsko a Čínu, čo je iba neznachitelnozahodit na území nášho štátu severnoyi jeho severovýchodnej okraj.V Mongolsku, hlavný hniezdenia daurskogozhuravlya Uldzy obmedzené na údolie rieky, jeho prítokov tamto rieka, a Čína na západ a na východ predgoryamBolshogo Khingan. Máme Žeriav Bělošíjí gnezditsyav Transbaikalie, Amur kraja v bazéne Blízkeho a ozeraHanka.

Zhuravldaursky

V posledných rokoch sa stretol v Dolnom Veľké Ussurka, v dolnom toku Amure a Bikipa, rovnako ako v Amur kraja židovskej autonómnej oblasti. V roku 1979 chovné páry hniezdo nájsť v oblasti Chita, a v roku 1984 vbasseyne That rsyskih jazier. Hlavným hmotnosť bielo-naped zhuravleygnezditsya stále v Mongolsku, kde títo vtáci polzuyutsyapokrovitelstvom miestne obyvateľstvo a zabrániť poetomuposeleny osobu. Prezimovanie Bielo-naped Žeriavy skontsentrirovanyna Kórejskom polostrove v ústí rieky pri sútoku rekiHan. Žeriavy stráviť noc na vyvýšených rovinách, kŕmenie Ana lietať na pobreží, kde kornevischatrostnika jesť pozdĺž hornou hranicou prílivové zóny. By secondhalf zime niektorí vtáky (asi 1000) sa presťahoval do Japonska v južných častiach ostrova Kjúšú, kde sa v blízkosti mesta Arisaka vrezervate Izumi organizovanej štátnej podkormochnayaploschadka. Súčasne časti žeriava (500) otletaets Korean zimovisko ďalej na juh, v juhovýchodných oblastiach Číny, do údolia rieky Yangtze. Lietať biele-naped žeriavy z miest zimovkiobychno spadá do polovice februára. V tejto dobe v rezervateIdzumi zhromaždiť tisíce japonských turistov prisutstvovatpri slávnostné odchod vtákov domov. Typickým mestoobitaniyadaurskogo koláč v období rozmnožovania - trávnatá Bolotaev bažinaté lúky a širokými údoliami riek priozernyhkotlovin v stepi a lesných plôch landshaftov.Takie v súčasnej dobe v Mongolsku takmer ispolzuyutsyapod poľnohospodárstva. V našej krajine títo territoriiintensivno zmiernenie a otvárajú alebo sú mestamivypasa dobytok a seno. Veľkosť vhodná pre gnezdovaniyadaurskogo žeriavu miest stále klesá. Gnezdyatsyai vyliahnutí Žeriav Bělošíjí rovnako ako drugievidy. Jedia rôzne potraviny a živočíšne rastitelnogoproiskhozhdeniya, ale prezimovanie takmer isklyuchitelnorastitelnoyadny. Počet svetovej populácie daurskihzhuravley je asi 2500. Vtáky. TerritoriiRossii počtu chovných párov je zanedbateľné a je meraná v jednotkách.

Zhuravlindiysky/ Grus Antigone

Indiyskiyzhurnal aj medzi väčších druhov žeriavov - nastoyaschiygigant, jeho rast dosahuje 180 cm Maliarske monotónna, popolček sivá alebo modrastý-konca krylevchernye, červenkastý nohy, špinavé zelené zobák .. Hlava, krk a horná časť krku sú pokryté tvrdý neoperennoy krasnoykozhey vlasových štetinami. Oblastrasprostraneniya tento žeriav zahŕňa Indiyu.Izredka našiel v Nepále, Pakistane a Bangladesh.Osoby, menšie poddruh obýva Barma, Thajsko, Vietnam. V roku 1967 objavil a Avstralii.Gnezditsya Sarus Crane v lese, takže Ive otvorenej krajiny zarastené vysokej trávy ikustarnikami.

Zhuravlindiysky

Osnovnoeuslovie - prítomnosť mokradí. Gnezdovaniyanachinaetsya období bezprostredne po období dažďov v júni - júli. Gnezdazhuravli postavený z hrubých stoniek rasteniylibo brodiť priamo do plytkej vode alebo blízko nej. V kladkeobychno 2 vajcia, vajcia z iných žeriavov sa líšia farby svetlymnezhno-krém a slabú opyatneniem. Hoci ptentsyne agresívne vzhľadom k sebe navzájom, pričom každý pár zhuravleyza vegetačného obdobia, iba 1 mláďa. Pravdepodobne tu skazyvaetsyaraznovozrastnost mláďatá, ktoré sa liahnu s intervalomv 1-2 dni: mladší, slabší, nemá čas sledovatza pohybujúce sa v hustom poraste a rodinného kontsekontsov umiera na hladovanie a chladu. Základom pitaniyaindiyskogo žeriav do odnoží, hľúz a lukovitsyvodnyh a semi-vodné rastliny, hoci občas mu posuniete ryby a žaby. Vtáky často živí sravnitelnoglubokoy vode, kopanie a ťahanie zo spodnej časti rastliny podzemnyechasti. V zimnom období, kedy sa voda stane povrchné a vyschnú bolotachastichno, indickej žeriavy sú zimovisko sereznymipischevymi konkurentmi v týchto oblastiach sibírskej Crane, ktorý oni proste odparuje z nádrže a najlepšie mestkormezhki. Sarus Crane - stálych druhov. V negnezdovoyperiod vtáky sústredená okolo najviac kormnyh neperesyhayuschihvodoemov a močiarov. V Indii, Sarus Crane nahoditsyane iba pod ochranou zákona, ale tiež má zvláštnu pokrovitelstvommestnogo populáciu. Jeho číslo je pomerne stabilný a bez obáv tento druh inšpirovať nie.

Zhuravlkanadsky/ Grus canadensis

Kanadskiyzhuravl ako už názov napovedá, cestujúci SevernoyAmeriki, kde sa hrá rovnakú úlohu, my chto sivá. To je najviac hojný druh zhuravlyavoobsche - existuje viac ako 300 tisíc jedincov.! Vneshniyvid žeriav domácky - všetko egoodnotonnogo perie šedá, čo je perehoditi späť hrdzavo hnedé. Avšak, hrdzavé farba - sekundárny jav, vtáky hniezdiace v oblasti "farby" sami okislamizheleza, rozpustené vo vode, čistiace izmazannyeilom hlavy a krku na zadnej strane. Možno to svoegoroda prevlek. Rast kanadský žeriav 105- 110 cm, hmotnosť cca 4,5 kg na "čiapky" do hlavy, obrazovannayakrasnym porcie neoperennym kože.

Zhuravlkanadsky

Kanadskiyzhuravl zaberá celý severoamerický kontinent, ottundry kanadskej Arktídy na pobreží Mexika nalievať Kubu. PomimoAmeriki tento druh hniezdi v Ázii - na polostrove Chukchi, na jeho severnom pobreží od Chaun Uzlena do Anadyr nížinné roviny a okolitých oblastí. V súlade s EÚ jej rozsiahla stanovište žeriav gnezditsyav širokú škálu podmienok. V tundre Kanady a na území Chukotkignezdovye obmedzené na riečnych údoliach alebo horoshodrenirovannym Intermountain degradácii. Hniezda raspolagayutsyasovershenno otvorené. Niekedy hniezdo je postavená izvetvey zakrpatené brezy a vŕby, a niekedy aj topo-zásuvky v podstate nie je - len jamy v machu. Drvivá bolotistyhdolinah kde žeriav plemien v Spojených štátoch tsentralnyhshtatah, konektory majú zvyčajne lietajúce tvar: utrambovannayanevysokaya platforma, postavený z cukrovej trstiny stonky iosoki, ktorý sa nachádza v blízkosti vody, alebo dokonca vo vode. Na Floride pas Cuba žeriav hniezda v nepreniknuteľné lesoch bolotahi čisto tropický vzhľad. Inými slovami, kanadskiyzhuravl ako šedá, sa vzťahuje k počtu plastichnyhvidov k životnému prostrediu. Severná populácia migráciu žeriav kanadský, South usadil. Na jeseň, počas sťahovania na sever zhuravliobrazuyut obrovské akumuláciou v trvalé miesto na putiproleta, ktorý priťahuje vtáky prúdi z kanadskej Arktídy, od pobrežia Hudsonovho zálivu, s mnohými lúkami a bolotSevernoy a Južná Dakota, Wyoming, Montana, Nebraska, ďalších štátoch USA. Jedným z takých tradičných miestach sbora- Platte Valley v Nebraske, kde spetsialnyyrezervat vytvorený. S nástupom chladného počasia žeriavov peremeschayutsyak juhu a zima v Kalifornii, Texase, Novom Mexiku a Louisiana, do polí a lúk pozdĺž pobrežia Mexika zaliva.Zhuravli Chukotka cez Beringovu úžinu a juh povorachivayana dosiahnuť Kalifornie. Žeriav as typmi andother žeriavov, dodáva širokú škálu kanadskej tundre pischey.V dokonca ničí hniezda bielych husí, jesť vajcia a občas kradne z mláďat páperových húsat, vstúpil do boja so svojimi rodičmi. Pa migrácie a zimovania však takmer jediný jedlo žeriavov sú semenakukuruzy a pšenice. V Spojených štátoch a Kanade, žeriav -legalnaya lov vtákov a počas jesenného sťahovania otstrelivayutokolo 15 tisíc. Vtáky ročne. Točíme na žeriav, rovnako ako všetky ostatné PA je zakázané, hoci celková chislennostdovolno na stabilnej úrovni okolo 20 tisíc. Vtáky.

Zhuravlsery / Grus grus

Seryyzhuravl to je presne rovnaká žeriav, ktorého zvonkiekriki sme slshim vysoko na oblohe na jar a na jeseň. Etokrupnaya vták rast asi 125 cm a váži 4-5,5kg. rozpätie krídel viac ako dva metre. Všeobecný farba zhuravlyaseraya, tmavšie, takmer čierne na koncoch krylev.Ot oči po stranách krku dole prominentnej bielym pruhom, zvyšok hlavy a krku je čierna a na hlave koruna časť holú červenou kožou, slabé a stuhnuté hair-like pokrytyytonkimi perie. Pyatsotlet späť šedá žeriav žil takmer v celej Európe severnej Ázii. Teraz a západnej Evropeon zachovaná vo významných množstvách len v Skandinavskihstranah a l zvyšok buď zmizli, alebo, ako napríklad v Nemecku, Poľsku, čítajú hniezdiacich párov.

Zhuravlsery

V našej krajine, populácie sivá žeriavu v otnositelnohoroshem stave a zaberá obrovské územie od Litvyi Bieloruska na západe až povodia Kolyma a Zabaykalyana východe. Severné spoločná žeriav prakticky vyhoditv prítomný tundra a na juhu - v semi-desert zóna hotyaotdelnye párov hniezdi tu na brehu jazera povodia riečne údolia. Počet šedé žeriavu nie je vždy duplicitné rozhranie je najvyššia v Estónsku, v severozápadnom oblastyahi v BARABA lesostepných jazera. Vo všetkých ostatných rayonahsery žeriav je pomerne vzácny, a počet jeho snizhaetsyapostepenno. Zimné šedá žeriavy v severnej Afrike, inIran a ďalších krajinách západnej Ázie ,, Indie a Kitae.Gnezdovye biotpy šedá žeriav rôzne, ale vždy zahŕňa močaristých oblastiach. Na severe verhovyei rašeliniskách s borovicami a utláčaných Reed vsrednem Band - močaristých, porastené jelšou, osokoyi riečnych údoliach trstina na juh - bažinaté priozernyeluga s vysokou vegetáciou. Na seryezhuravli hniezdenia dorazí čoskoro, na konci marca - prvý polovineaprelya a takmer okamžite začať s puzdrom zariadení. Onopredstavlyaet tesne k sebe zlisovaných Vlasové trstiny cukrovej trstiny stonky, často s prímesou machu kusoch nebolshimuglubleniem uprostred. Žeriavy z roka na rok zanimayutodin rovnakom mieste a niekedy aj opakovane staroegnezdo, ale často budujú novú štvrť s starym.Gnezdo môžu byť umiestnené v núdzi, a priamo uprostred vody, a veľmi často v diaľkovom ovládači, zarastené a preplnená miesta , Ptitsyohranyayut hniezdenia, ale nie tak silné, ak niektoré drugievidy žeriavy. Vzdialenosť medzi susednými zásuvkami mozhetbyt len ​​asi kilometer, ale zvyčajne znachitelnobolshe. Znáška vajec sa začne koncom apríla - nachalemaya. Spojka 2 vajec, zriedka 1, sú uložené sintervalom do 2 dní. Inkubujte dva páry členov, však vedie žena na podstatne dlhšiu hniezde, a to najmä v noci. Doba inkubácie 28 až 30 dní, mláďatá sa liahnu súčasne. Potom, čo sa suší v hniezde hniezdiace v priebehu niekoľkých hodín a opúšťa hniezdo viac než mu nevráti v sprievode muža, on nachinaetsvoy cestu na zemi. Po vyliahnutí, druhý chick samkas sú pripojené k odišiel a prvý muž ptentsu.Hotya agresívny vzťah medzi kurčatami nie vvyvodke podstatne väčšiu šancu na prežitie iba jeden ptenets.V vo veku približne 2 mesiacov zhuravlyata zvýšil na krídle, ale rodina neporušil až do budúceho jari. Zhuravleykrupnye vajcia, priemerná veľkosť ich tvorí 100-109 X 60-62mm. Sfarbenie je veľmi charakteristické vajec všetkých našich žeriavov: hlavné pozadí shell hnedasté alebo zelenkasté-olivový, na to sú rozptýlené v neporiadku veľkých a malých hrdzavé korichnevyepyatna, zvyčajne sa zoskupil na tupom konci vajcia. Massayaytsa 150-200 Koncom augusta - septembra nachinaetsyakontsentratsiya predotletnyh žeriavov v lete. Také mestasbora tradičné. Napríklad veľké množstvo zhuravleysobiraetsya v zálive Matsalu v Estónsku, kde naschityvayutdo desať tisíc. Oveľa menšie množstvo, izmeryaemoesotnyami deje jeseň Moskovskoyoblasti Taldom okres, kde teraz je rezerva "Homeland z Crane" žeriavy .Den vykonaných na zozbieraných okolitých polí, gdekormyatsya neočakávané pšenice a ďalších plodín, a nochevkusobirayutsya na otvorenom priestranstve v blízkosti močiare. Otletseryh žeriavy na zimovanie trvá celý október a november inogdazatyagivaetsya. Žeriavy lietať v kŕdľoch, vystroivshisklinom, počas dňa a väčšinou vo vysokých nadmorských výškach. Staivo pád výlet oveľa početnejší ako na jar. V zimovisko žeriavy bumerang obychnona otvorenej oblasti plytké vody, rieky alebo ploskihnanosnyh ostrovov, kde sa cíti v bezpečí, a v popoludňajších hodinách pozrite sa na krmivá v ďalšom poli. Pischaseryh žeriavy rôznorodé. V období rozmnožovania, že značnej miery v mäsožravé a živí hlavne krupnyminasekomymi vodné bezstavovce, žaby, melkoyryboy, hlodavce, jesť kurčatá a vajcia vorobinyhptits. Avšak, veľký význam v potrave majú rôzne časti rastlín. Skoro na jar, pričom zvyšok hlavne kormomyavlyaetsya zimných brusníc a iných lesných plodov. Od augusta do septembra základom elektrární už make up - semenazlakov na zle zozbieranej poľa, hrášok, ovos a ďalšie močiare kultury.Na žeriavy začínajú v tomto okamihu k jedlu pospevayuschieyagody. Mláďatá sa živia výhradne hmyzom, mäkkýše a iné bezstavovce. Tysyachnyestai Eurázijský žeriav zimovisko môžu spôsobiť suschestvennyyuscherb poľa. Vyblednúť šedá žeriavy 2x ročne - okonchaniignezdovogo obdobie, v ktorom sa vyskytujú kompletný molto, v zime, na zimovisko, - čiastočná. Letky smenyayutsyaraz 2 roky a na jeseň takmer naraz, takže Ptitsyn chvíľu stráca schopnosť lietať. Neskolkoslov povedať o takzvané "tanečné" zhuravley.V staršej literatúre možno nájsť popisovať kolektívne "tanec", keď údajne deje žeriavov na opredelennyhmestah celých podnikov, tvorí kruh a striedavo Paramo sám vykonávať rôzne pohyby: skok, krídla rozvinula, lúk preteká kľukato , chôdza, zdvíhanie nohy vysoká ( "hus-step"), a tak ďalej. d. sa verilo, že tieto pohyby sú súčasťou svadby tseremonii.V realita je trochu odlišná. Kolektívne "tanec" - všetko ovocie z nečinnosti predstavivosti. Reprodukovať oninikakogo nemajú žiadny vzťah. Všetky tieto žeriavy prevádzku, a nie len šedej, ale všetky všeobecne vykonáva v techenievsego roku, a to najmä na zimovisko a najčastejšie - molodyeptitsy. Predpokladá sa, že tieto pohyby žeriavov vyrazhayuti úzkosti a vzrušenie a uspokojenie. Odnimslovom, "tanec" žeriav, ako sa hovorí, zoológovia yavlyayutsyaelementom správanie rôznych hodnôt. Aj napriek tomu, že to isté u nás šedá žeriav ešte ušetriť dosť lov pre tento žeriav je zakázané, a on potrebuje ochranu vosoboy.

Zhuravlchorny/ Grus Monache

Chornyyzhuravl systematicky veľmi blízko k šedej. Etoodin malých druhov žeriavov - jeho rast sostavlyaetvsego 110-115 cm, hmotnosť 3 až 4,5 kg. Okraskaodnorodnaya, tmavý, bridlicovo šedý s nahnedlý nádych, biely krku a hlavy, čelo časti červeného goloykozhi. Až do nedávnej doby sa tešil povesti "tajomný" vtáka. V skutočnosti sa zistilo, že len v roku 1974 leningradskimornitologom YB Pukinsky hniezdo s kladkoyvpervye. Sovershennone dlho známe a šíriť údaje etogovida a len obrazu neskolkoproyasnilas v uplynulých rokoch, hoci to nie je zďaleka úplný.Bolo zistené, že čierne žeriav hniezda addressive južnej Yakutia a Amur Chabarovsk kraja, a prímorský regióny.

Zhuravlchorny

Táto oblasť je nerovnomerný, v dôsledku pyatnistymrazmescheniem vhodné pre hniezdenie. Pre predelynashey chovateľské country rozsahu, zdá sa, že takmer vyhodit.Osnovnymi miesta hniezdenia čierny žeriav yavlyayutsyaverhovye mach rašelinísk strednej a južnej tajga s ugnetennoydrevesnoy vegetácie zložená prevažne izlistvennitsy. Ako otvoriť priestor a zomknutých lesovcherny Crane uniká. Necháva tajne podaetredko hlas, a je pre nich ťažké. hniezdisko týchto ptitspochti nie sú ovplyvnené hospodársku činnosť cheloveka.Oni sú tvrdé, rezanie sa vykonáva len zimniyperiod a nespôsobujú žiadne priame poškodenie vtákmi, niih konektorov. Avšak, zarastený a zabolachivayuschiesyavyrubki len vytvoriť priaznivé podmienky pre gnezdovaniyachernogo žeriav: krajiny, tie sú odvodené z dlhej hozyaystvennogooborota a žeriavov tam voľne. Podľa povahy chovu, kŕmenia a iných biologických vlastnostiach čiernych zhuravlpochti nelíši od šedej. Ale časový interval chernyezhuravli obyčajne ponechať otvorenú stepné oblasti, často odpočíva na okrajoch jazier. Prezimovanie umiestnenie Japonska, v južnej časti ostrova Kjúšú a ostrov Kjúšú Honsyu.Na oni hibernácie blízkej hnojenie stanice Izumi, gdepitayutsya špeciálne pre ne rozpadať s pšenicou a kukuruzoy.Obschaya svetovej populácie je čierna žeriavy okolo3-3,5 tisíc. A možno, to rastie. Faktom zostáva početne malý pohľad na najmenšie chernyyzhuravl.

Zhuravlcharnosheyny/ Grus nigricollisa

Chernosheynyyzhuravl totiž k štúdiu všetkých typov žeriavov. Vneshneon trochu pripomínajúce Japonci: rovnaká sochetaniebelogo a čiernej. Ale je podstatne menší (až 135 cm) a biele zástavami ako špinavé dymovým. Hlavy a krku bola úplne čierna, malý beloepyatno itolko sa nachádza v blízkosti oka. Konce krídel sú čierny. Táto oblasť sa vzťahuje na vrchoviny chernosheynogozhuravlya otKashmira vnútornej Ázii ako ďaleký východ ako Čína ivnutrennie západných provinciách Tibet. Slávny ruský zoológovia Traveler NM Przewalského, ktorí pervymotkryl tento druh, zistil, že pri jazere Qinghai a privezseriyu kože a vajec. Obýva žeriav čiernokrký na náhornej plošine Ladakh v North West Indii.V zime zostupuje pozdĺž riečnych údolí, dostigayaAssama, Barma, Yunnan provincia Číny a tenký, a niekedy Vietname.

Zhuravlcharnosheyny

Gnezdovyemestoobitaniya čiernokrký žeriav - bezlesnyedoliny hory v nadmorskej výške 3800 m do 4500 m nad morom, ktoré s nízkou trávou utláčaných. Socket territoriipriurocheny do bažiny, mokrade alebo otvorené ozerams bahnitých brehov a ostrovov. Brehy jazera neredkosilno fyziologického roztoku a pokrytá slanú krustou. Pre gnezdaptitsy vybrať buď holé blatisté ostrovy kde otkladyvayutyaytsa priamo na povrchu pôdy v malej depresie, alebo húštiny trstiny, - ak je ich hniezdo je vyrobená z stebleyrasteny, rovnako ako ostatné žeriavov. Nemecký ornitologSh. Sffer nájdený v Tibete, a to aj hniezdo postavený zhuravlyamiiz íl a bahno v strede malej slaných jazier. Otkladkayaits začína v máji, kedy ďalšie silné nočné mrazy sú časté sneženie. Mimochodom, Schaeffer nájdených chernosheynogozhuravlya slot tesne po snehu na stope. Celková chislennostchernosheynogo žeriav nie je známy, ale je pravdepodobné, že zanedbateľné. Väčšina z miest, kde sa nachádzajú v proshlomveke teraz porušil pastviny a ďalšie antropogennymifaktorami a vtáky tam zmizli. Pytliactva tiež nesostavlyaet raritou a je hlavnou príčinou krčnej ischeznoveniyacherno-koláč v Tibete a ďalších častiach areala.On uvedené v Červenej knihe ohranyprirody International Union.

Zhuravlyaponsky/ Grus japonensis

Yaponskiyzhuravl snáď najkrajšie z žeriavov: snehobielych, zamatový čierna hlava a krk a čierna vtorostepennymii predĺžený tretia rýchlosť Makhov peryami.Ot oči k zadnej časti hlavy a potom do krku dole shirokayabelaya kapely, a na čele a korunových sú zdobené svetlé červenú "čiapku" tvoril neoperennoy kožu. On zheodin z najväčších žeriavov: rast niečo málo cez 150 cm, hmotnosť mužov 10-12 kg. K dispozícii sú 2 razobschennyepopulyatsii Japonská žeriav - Continental iostrovnaya. Hniezdisko kontinentálne dno populyatsiiohvatyvaet bazén a strednej Amurai východné pobrežie Chanka, a predelaminashey krajina - Northeast Čína.

Zhuravlyaponsky

Ostrovnayapopulyatsiya zaberá juhovýchodná časť Hokkaido, Japonsko. V Rusku, oblasť Žeriav Mandžuska nie je kontinuálne, ale vo forme jednotlivých miestach. Hokkaido žeriavy gnezdyatsyav pobrežný pás, v močiaroch Kushiro a okolo jazera Furen.Gnezdyaschiesya my Žeriavy robiť pravidelné sezonnyemigratsii, ostrovné populácia sa usadil. Japonské zhuravlis našom území prezimujú na Kórejskom polostrove, a so všetkou pravdepodobnosťou, v Číne, v údolí rieky Yangtze. V Japonsku, ako je navrhnuté vyššie, naši vtáky nelietajú. Tipichnyemesta hniezdenia Mandžuska žeriav v našej krajine - etoobshirnye ostrice, suchopýr bahenné a ostrice lúky veynikovyezabolochennye údoliach riek a jazier. Takýto uchastkiperemezhayutsya páska smrekovec, breza kolkami.Vesnoy a letné tieto močiarmi je relatívne ľahké dostupnycheloveku a preto žeriavy zorganizujeme hniezd iba vsamom močaristých oblastiach s vysokou trávou. V Japonsku, Žeriavy hniezdenia dodržiavať okolí: oni stroyatgnezda hlboko a husto zarastené tŕstia močiarov, takmer neprístupné pre človeka, ale vložený v selskohozyaystvennyylandshaft- takže vtáky živia v blízkosti poľa otgnezda. Chovnej oblasti sú veľmi veľké, až 7 km2. By gnezdovaniyuzhuravli na samom začiatku: na pevnine - v druhom polovineaprelya a Yapopii ešte skôr - v neskorom marci. Gnezdotipichnoe pre žeriavy, pomerne masívne, raspolagaetsyau brehu, v hustej rákosie a ostríc, postavený izgrubyh trstiny stonky, často s pridaním plného vetvey.V spojka 2 je veľmi veľký, a ľahší ako sivá žeriavu, vajcia. Úmrtnosti kurčatá veľmi velika- na 37%. Hlavným dôvodom pre to - agresívne otnosheniedrug ostatné péřové mláďatá v prvom týždni života. Poetomusemi 2 lariev sú relatívne vzácne. Pitaetsyayaponsky žeriav zmiešanej stravy, ale najviac mäsožravých medzi našimi zhuravleyon. Základom krmiva pre ryby up, žiab a vodných bezstavovcov - kôrovcov, mäkkýšov, chrobákov lichinkivodnyh, atď. Avšak, zeleniny potravy výžive igrayutv žeriav role osobennoosenyu ... Situácia s ochranou Žeriav Mandžuska je teraz kraynenapryazhennoe. Podľa najoptimistickejších odhadov až 40 do 50 párov hniezdo nasheyterritorii, možno trochu viac posledniegody. V Japonsku, tam je asi 250 vtákov ostalnayachast Cranes Nest v Číne. World chislennostsostavlyaet` nie viac ako 1500 jedincov. Hlavnými neblagopriyatnyefaktory pas v našej krajine - je to vyčerpávajúce a melioratsiyabolotistyh pozemky potrebné pre hniezdenie zhuravley.Vtoraya dôvod k nízkemu počtu - na jar a na osenniepaly, ak sú špeciálne spálil suchú trávu na výsledku bolotah.V často umierajú žeriavy hniezda, a ak nie, potom zmizne husté húštine tráva potreboval ustroystvagnezda. Nie je odstránená, a ešte pytliactva. V Japonsku, žeriavy osnovnayaprichina úmrtnosti - úmrtia od biť do provodaelektrosetey. Iskusstvennogovolernogo chov technológia vyvinutá pre budúce doplňovanie prirodnyhpopulyatsy.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Čierny žeriav, čo veda hovorí o vzácneho vtáka?Čierny žeriav, čo veda hovorí o vzácneho vtáka?
Vedci sa naučili, ako vtáky si vybrať miesto pre odpočinok počas migrácieVedci sa naučili, ako vtáky si vybrať miesto pre odpočinok počas migrácie
Black Swan: všetko o austrálskej "domorodcov"Black Swan: všetko o austrálskej "domorodcov"
Biely nosorožec naspäť do KeneBiely nosorožec naspäť do Kene
Medvedíky čistotné - nová hrozba pre ekologickej rovnováhy ...Medvedíky čistotné - nová hrozba pre ekologickej rovnováhy ...
V Kanade, americký turista zabitý vzácny vtákV Kanade, americký turista zabitý vzácny vták
Vo východných austrálskych vodách zaznamenal obrovské množstvo medúzVo východných austrálskych vodách zaznamenal obrovské množstvo medúz
Zádumčivý - nový druh čajkyZádumčivý - nový druh čajky
Žeriavy (Gruidae)Žeriavy (Gruidae)
ŽeriavŽeriav
» » Semeystvozhuravli / Gruidae