slo.guruanimal.ru

Potápka - čo je to vták?

obsah článku

Potápka - vtáky z čeľade Anatidae husotvaré tímu.

Ďalší názov Potápka - malý Potápač. Táto kačica vyzerá veľmi originálne, zameniteľné s inými druhmi je ťažké. Potápka muži o niečo väčšie ako samice. Samice Hmotnosť 500 - 700 g, samec a 500-950, dĺžka Tell dospelú osobu je 38 - 44 cm.

V čase párenia mužské telo je biela. Perie je čierne na zadnej strane. Na hlave, krídla a krku má tiež čierny vzor. Tiež u mužov medzi zobákom a oka má čiernu škvrnu. Po stranách hlavy čierne škvrny zbiehajú vzadu. Tam sú čierne pruhy po stranách pŕs.

Žena v porovnaní s mužmi je jasnejšie. Na zadnej strane krku a hornej časti hlavy v jej hnedočervená. Krku a struma v ženskej biele, biele brucho, zadné sivý. V letných mesiacoch, samica objavia čierne miesto medzi okom a zobák. Iris Potápka žena je tmavo hnedá a biela pes-šedej farby.

Potápka (Mergellus Albellus).
Potápka (Mergellus Albellus).

Počas leta, samec Potápka sfarbenie ako žena, ale je kratšia chumáč, boky a vole tmavo šedá a čierna škvrna medzi okom a zobák chýba.

Habitat malý Potápač

Chov sortiment zahŕňa vody v severnej a strednej tajgy, lesné tundra od Škandinávie až po Kamčatku, brehu Okhotsk mora, v západnej časti ostrova Anadyr umývadlo Shantar Sachalin. Tiež hniezdia na ostrovoch Hokkaido. Severná časť radu siaha až k hraniciam drevenej vegetácie.

V tundry Potápka nie hniezda, ale niekedy omylom tam letí. V Nórsku, do slotu, kým Varagner polostrove, vo Švédsku severne od ostrovov Norrbotten.

Vták je veľmi dobré ponory a pláva so zníženým chvosta.
Vták je veľmi dobré ponory a pláva so zníženým chvosta.

Južnej hranice hniezdenia prechádza Fínsku na 65. Súbežne Novgorod, Leningrad, Rybinskoe nádrž, v blízkosti mesta Tyumen, Tomsk, Tara, Miass, Eniseisk, horný tok Sakmara, Lena po prúde rieky Angar, Mui údolí horného toku rieky Zea.

Vo viac južných šírkach sú rozptýlené hniezda nachádzajú v dolnom toku rieky Volgy, v údolí Čierneho Irtysh, v Rumunsku, v Chukotka.

migráciu Potápka

Na všetkých miestach prirodzeného Potápka je sťahovavý vták. Zimné vták letí preč na západ a na juh od hniezdenie. Zvyčajne sa jedná o južné pobrežie Kaspického mora, Baltského mora, Wadden mora a Čierneho mora. Zimoviská sa nachádza v Pakistane, vo východnej Číne a južným Japonsku.

Hoci volal biela kačica Potápka vzpery, väčšinou biológovia stále viac súvisí s vták merganser skupiny, volať to najmenší druh.
Hoci volal biela kačica Potápka vzpery, väčšinou biológovia stále viac súvisí s vták merganser skupiny, volať to najmenší druh.

O zmrazenie vnútrozemských vodách strednej Európy sú tiež zimovisko vtákov, hoci v malom množstve. V obzvlášť kruté zimy môže Potápka migrovať ďalej na juh, do oblasti Francúzska, Irak, a dokonca aj severnej Afrike.

Stanovíšť malé merganser

Lutkov hniezdo v sladkovodných rybníkov na tajgy. To rybníky, jazerá, slepé rameno rieky, sfangovye močiare a záplavových oblastí s nie rýchly priechod. Zvlášť tento vták má rád plytké hĺbky nádrže a drevo na brehu. Stromy potrebujú Lutkov pre stavbu hniezd. To prezimovanie kačica oblek na veľkých jazier, nádrží, riek a morských oblastiach.

Mláďatá, muži a ženy pred prvým preperovanie majú takmer rovnakú farbu.
Mláďatá, muži a ženy pred prvým preperovanie majú takmer rovnakú farbu.

power Lutkov

Väčšina stravy sa skladá z rôznych bezstavovcov, ako sú chrobáky, larvy potočníky a vážky. To kŕmi vtáky a rastlinnej potravy a stredných obojživelníkov. Zavčas na jar a v zime v jedálničku tiež ryby.

Priemerná hmotnosť vták dosahuje 600-900 gramov.
Priemerná hmotnosť vták dosahuje 600-900 gramov.

rozmnožovanie Potápka

Pary sa tvoria hlavne pri jarnej migrácii. Avšak, tam sú prípady, kedy k nemu dôjde skôr, vo februári. V čase párenia samca tokuet pláva samice sa narovnal chumáčikov perie a páperie na lopatky a krku. V tomto prípade sa muž niekedy robí rituálne pohyby hlavy a krku.

Na hniezdnu Lutkov lietať v pároch. V rôznych zemepisných šírkach môže byť doba príchodu inak. Jedná sa predovšetkým od apríla do mája. Niektoré pohostinstvá oblasti chovateľskej rozsahu, to kačica dorazí na konci februára.

Ako hniezda Lutkov vyberie dutinách stromov v blízkosti vody.
Ako hniezda Lutkov vyberie dutinách stromov v blízkosti vody.

Lutkov stavia hniezda v dutinách stromov v pomerne vysokej nadmorskej výške, v koreňoch stromov a v dutinách starých suchých pňoch. Tieto konektory sú umiestnené v tesnej blízkosti nádrží.

V jednej spojky má od 5 do 7 vajec. Tieto vajcia sú biele, niekedy s mierne žltkastý nádych. Samice inkubátora mláďatá po dobu 4 týždňov. Samec sa nezúčastňujú akejkoľvek šrafovanie alebo v starostlivosti o potomstvo v budúcnosti. Osikový mláďatá priebehu niekoľkých hodín po ich narodení sú pripravení opustiť hniezdo a s jej matkou kačica cestách do najbližšieho vodného toku. Na rybníku Potápka mláďatá naučia lietať po dobu 10 týždňov, po ktorom oni sú už dobre cítiť vo vzduchu.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Putovanie pískanie kačica: opis, distribúcia a spôsob životaPutovanie pískanie kačica: opis, distribúcia a spôsob života
Kráľ papagájKráľ papagáj
Madagaskar vták vyhlásený zaniknutý muchotrávkaMadagaskar vták vyhlásený zaniknutý muchotrávka
Black - ohraničený jastrabBlack - ohraničený jastrab
Amaranth Estrilda a - to všetko život neobvyklými vtákyAmaranth Estrilda a - to všetko život neobvyklými vtáky
DlaskDlask
Semeystvoplavunchikovye / phalaropodidaeSemeystvoplavunchikovye / phalaropodidae
JežkoviaJežkovia
Pintail: neobvyklá kačicaPintail: neobvyklá kačica
Kačica - vyhľadávaný predmetom lovuKačica - vyhľadávaný predmetom lovu
» » Potápka - čo je to vták?