slo.GuruAnimal.ru

West boa

obsah článku

West boa - had, hovorca rodiny Boidae. Western veľkosti boa o niečo väčší ako piesok boa, dosahuje dĺžku až 80 centimetrov.

Oči tohto hada je zameraná na boku, zatiaľ čo piesočná boa idú hore.

Western boa (Eryx jaculus).
Western boa (Eryx jaculus).

Spodná časť tela západných boa kryt jemne šedý alebo červenkastého štíty. Štíty môžu byť úplne jednofarebný alebo potiahnuté niekoľkých miestach, a piesočné boa ventrálnej strana husto potiahnuté škvrny. Horná časť tela má žltohnedý farbu.

Na zadnej strane sú tmavé škvrny, z ktorých rad 1-2, a oni miešajú v niektorých miestach. U mladých zvierat brucho má ružovú farbu.

Western boa stanovište je hustá pôdy.
Western boa stanovište je hustá pôdy.

Obývané západnej boa?

Názov tohto hada dostal v súvislosti s tým, že jeho stanovište sa nachádza v najzápadnejšej časti stanovíšť všetkého druhu. Západné boa žije v Malej Ázii, na Kaukaze, Strednom východe a na Balkáne. V našej krajine, bol známy východného Kaukazu. Aj tieto hady žijú v severnej Afrike.

Tieto hady rušia iba nory ostatných zvierat, ale tiež kopať sa do mäkkého podkladu.
Tieto hady rušia iba nory ostatných zvierat, ale tiež kopať sa do mäkkého podkladu.

Western boa stanovište je hustá pôdy (kamenistý alebo íl). V horách žijú v nadmorskej výške 1700 metrov. Nájdené v ornej pôde: vinice, polia a sady. Okrem pevných piesky sú nájdené.



Útočisko Western boa nájsť pod veľkými kameňmi, pod ktorým je spustený systém vykopal hmyzom alebo hlodavcami. Tieto hady rušia iba nory ostatných zvierat, ale tiež kopať sa do mäkkého podkladu.

Západné boa napadajú tie zvieratá, ktoré používajú nory.
Západné boa napadajú tie zvieratá, ktoré používajú nory.

V lete sú aktívne v noci a za súmraku hodín. Lovili spiace zvieratá v norách a uchopiť ju prekvapila.

BOA jej Západ?

Západné boa napadajú tie zvieratá, ktorých nory sú - pri svojich najbližších susedov: jašterice, myši a slepozmeek. Korisť had tlmivky, baliace silný prstenec okolo neho, a potom prehltnúť. Napriek skutočnosti, že boa skrýva v blízkosti hraníc s žaby, ropuchy nikdy stať sa ich korisťou.

Mladiství sa živia hmyzom a malými jašterice.
Mladiství sa živia hmyzom a malými jašterice.

Na rozdiel od iných hadov Western boa nepotrebuje vodu, potrebujú vlhkosť, ktoré dostávajú potravu, ale niekedy olizujú kropaje rosy a dažďa.

Mladiství sa živia hmyzom a malými jašterice. Jedna žena privádza 10 až 20 detí, dĺžka tela dosahuje 14 centimetrov.

Western boa majú pokojnú povahu v porovnaní so svojimi bratmi - piesok boa. Ak je vziať do ruky, nebude sa snažiť hrýzť. Títo hady sú dokonale prispôsobené na život v klietke, dokonca sa živia mnohých rúk.

V našej krajine je lokalita v západnej boa je veľmi malý, takže populácie nie je zaradená v Červenej knihe.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Agkistrodon contortrix - "malý lump a darebák medzi jedovatými hadmi Severnej Ameriky"Agkistrodon contortrix - "malý lump a darebák medzi jedovatými hadmi Severnej Ameriky"
West shiloklyuvy medosos - vták miluje nektár?West shiloklyuvy medosos - vták miluje nektár?
"Štít" proti Sharks inhibuje 90% nebezpečných zvieracích útokov"Štít" proti Sharks inhibuje 90% nebezpečných zvieracích útokov
Copperhead obyčajný - had s červenými očamiCopperhead obyčajný - had s červenými očami
Dlinnozuby Vietnamese príliš - jedovatý hadDlinnozuby Vietnamese príliš - jedovatý had
Cat snakeCat snake
Goferova had: podmienky stanovišťa v prírode a v zajatíGoferova had: podmienky stanovišťa v prírode a v zajatí
Tritonmaloaziatsky / Triturus vittatusTritonmaloaziatsky / Triturus vittatus
Eastern ploskolebecEastern ploskolebec
Jedovaté hady RuskoJedovaté hady Rusko
» » West boa