slo.guruanimal.ru

Semeystvolastochkovye / Hirundinidae

Beregovayalastochka na tvaru tela sa príliš nelíši od drugihlastochek. Chrbtovej strane a mužskej a ženskej je hnedá, brušné špinavo biela, so širokým sivasto buroypoperechnoy pásu na vole a prsníka. Podľa razmeramona menej ako ostatní prehltne jej dĺžka je zvyčajne nie dostigaet140 mm, hmotnosť menej ako '14 plemená lastochkav pobreží Severnej Ameriky, Európy a Ázie, aby sa zabránilo lishkraynego severne od kontinentov, rovnako ako Araviyskogopoluostrova, indický subkontinent a Indočíne. V Afrike ^ eegnezdovya iba v Maroku, severnej rayonahAlzhira a Tunisku, rovnako ako v údolí Nílu. Zimuyutberegovushki v Rovníkovej a Juhoafrickej republiky, naterritorii Pakistanu a Indii, rovnako ako v južnej Číne Indočíne, v trópoch Južnej Ameriky na territoriiBrazilii, Peru, Bolívia.

Lastochkaberegovaya

Vykonávané na strmých pobrežných brehu prehĺtať razlichnyhvodoemov výhodou riek. Tu v zvislých útesov, v miestach s pomerne mäkkom teréne, dva páry vtákov, sa striedať striedavo, pazúry vykopať jamu pre budúce gnezda.Natykayas na tvrdom povrchu, vtáky hodiť začala Nora prijatý na výstavbu nového. Pripravený vhodnoeotverstie otvor má priemer 5-9 cm, väčšie hĺbky asi 50 cm, ale v niektorých prípadoch až do 1,5 m umiestnená Nora gorizontalnoi končí malé rozšírenie -. Peshcherku na dnekotoroy a riadne umiestnený hniezdo, zložený z suhihtravinok, pričom miska lemované mäkké, často dovolnokrupnymi perie a dole rôzneho vodného vtáctva ptits.Kladka, stane sa tento druh lastovičiek každý rok, sostoitchasche 4 bielych vajec. Násadové, vykonaných poperemennoi mužov a ženy, trvá priemerne 13 - 15 dní, približne 3 týždne kurčatá sa vyliahli v hniezdach, kde sa privádzajú rodičia. Sand Martin hniezdia v kolóniách-osád sa často vyskytujú v stovkách tisíc párov. Ohotyatsyaberegovushki dohromady, drží banda rozptýlené, kotorayanositsya tam a späť cez rybníkov, močiarov alebo inak lugami.V biológie Sand Martin (ako sostavpotreblyaemyh krmiva) je veľmi podobný tomu, ako sa zhiznikasatki a lievika.

Lastochkagorodskaya / Delichon urbica

Lastochkagorodskaya dobre odlíšiť od veľrýb kratší slabovilchatym chvost, biely a rovnomerne nadhvostem beloybryushnoy strany tela. Navyše, nohy sú pokryté bielym veľkosti sušič gorodskoylastochki peryshkami.Po je o niečo menšia ako veľryby: dlinaee o 150 mm, váha v '18 gorodskayalastochka hniezd v Európe a priľahlých ostrovčekov, v Ázii (s výnimkou najsevernejších oblastí, Kamčatka, Araviyskogopoluostrova, indickom subkontinente a Indočíne ), Sachalin a Kurilské ostrovy, Japonsko,

Lastochkagorodskaya

rovnako ako v niektorých miernych oblastiach severnej Afriky, prezimovanie v strednej a južnej Afrike, indickom subkontinente a Indočíne, rovnako ako na ostrovoch Malajského súostrovia.

V prirodzených podmienkach, mestské lastovička usadí dolinahgornyh riekach, kde sa usadí v skalných jaskyniach a rasselinahskal podstatne menej dier v ílu bánk. Ale teperbolshaya lievika prispôsobený k životu v gorodahi veľkých dedinách, kde sa usadzuje na stenách, odkvapov, striech a podbalkonami veľké kamenné budovy púhych izredkaispolzuya drevostavieb. To je dôvod, prečo tieto lastochkigorazdo bežnejšie v mestách než v malých obciach.

Lastochkaderevenskaya / Hirundo rustica

Lastochkaderevenskaya - malý vták s predĺženým trupom, dlhý rozoklaný chvost a dlhé špicaté krídla, krátky a široký zobák a malá slabá nogami.Dlina jeho 175-230 mm, hmotnosť asi 20 g Operenielba a krku, ktoré prehĺta červenkasto červenkasto modrý chrbtovej stranu -oceľové fioletovymotlivom- farby s rovnakou farbou a širokopásmovým poperekgrudi. Zvyšok brušnej strane vtáka belaya.Derevenskaya prehltnúť alebo kosatka, ako to nazyvayutv ľudí - migrujúci.

Lastochkaderevenskaya

Gnezditsyav Európa, Severná Amerika (s výnimkou jeho severných oblastiach), Ázie (okrem najsevernejších oblastí, Arabský polostrov, na indickom subkontinente a Indočíny), rovnako ako v severnej a severo-vostochnyhoblastyah Afriky a zimovisko v Južnej Amerike, Strednej iYuzhnoy Afrike, indickom subkontinente, Indočíne na ostrovoch Malayskogoarhipelaga a na Novej Guinei.

V prirodzených podmienkach sa lastovička je spojená spescherami (pod oblúky svojich oblekov hniezd) a poetomupriderzhivaetsya horách (avšak s vysokým nemajú stúpať) a údoliami riek, ohraničený skalnými útesmi. Ale vposlednee storočia, to je takmer všeobecne presunutý do chovu ľudských stavieb, a to najmä ochotný naplniť nebolshiesela a lesné dedinu, tak sa stávať, sinantropnymvidom. Šľachtenie veľryby doraziť pri stanetdostatochno teplo a vzduch bude veľa hmyzu, kotorymioni krmív. To je dôvod, prečo sa termín ich príchodom a neskôr: vMoskovskoy priestor, ako sú lastovičky poyavlyayutsyatolko na začiatku mája. Z roka na rok vtáky vozvraschayutsyak na rovnakom mieste. Ale stará hniezda sa zvyčajne nezúčastňujú, aj keď to je dobre zachovalé a neďaleko proshlogodnimgnezdom tvorili páry stavajú nové. Orcas chaschevsego obsadené podkrovie drevených domov, pripojenie svoignezda na strop, steny alebo nosníka. Netreba gnezdoobychno postavené z vlhkej pôdy, že vtáky sobirayutsya bazény a ostatné dočasné vodných útvarov a priniesť do zobáka, hojne zvlhčenie cestné sliny. Hrudy zeminy perekladyvayutsyasolominkami alebo vlasy - sa ukazuje veľmi silnú chashechkovidnaya, otvorenou strechou budovy, upevnenú na boku vertikalnoypoverhnosti. Vnútri hniezda je lemovaný s mäkkými steblá trávy, peria a srsti. V severných častiach chovného obdobia arealav 1 muriva, zvyšok je zvyčajne 2. sostoitchasche prvý spojka 4-6 vajec, druhý z 3-5. biela vajcia s šedohnedú s červenými škvrnami a škvrny. Samice jeden nasizhivaetkladku dobu 14- 15 dní, ale chladné počasie nasizhivaniezatyagivaetsya po dobu 2-3 dní. Mláďatá roditelikormyat od rána do večera, robiť spoločne deň pred 600 priletovs potravy do hniezda. Mladý opúšťajú hniezdo vo veku 3nedel- rodičia prestanete kŕmiť niekoľko dní. Zatemstavshie nezávislí mladí vtáci zhromažďujú v bolshiestai a lietať pri hľadaní potravy na riečnych pastvinách a mokrade beregamozer. V septembri sa počet lastovičiek v otdelnyhstayah zvýšil na tisíce, niekedy aj viac. Nachinaetsyaotlet do zimovísk. Food lastovička obyčajná sostoitisklyuchitelno dobrých lietajúcim hmyzom: muchy, komáre, chrobáky, motýle, vážky. Občas výroba uchopil pryamos trávu alebo na stenách domov- v tomto prípade obete kasatkistanovyatsya ako pavúkov a húseníc. Pri love etalastochka často sprevádza chodcov, psa, koňa alebo stádo lov vypugnutyh trávy a vzletevshihnasekomyh.

Lastochkaskalistaya / Petrochrlion spilodera

Spínajú jej modro-ocel farba (Raven) golovybury top, nadhvoste zázvor, a takmer rovná srezannyyhvost hnedé. Spodná časť telesa zapaľovača: biela s temnymikrapinkami krku, hornej časti hrudníka hnedavo šedej stemnymi častice; brucho belavý buffy telo naletom.Dlina asi 150 mm. Okaňa skalné - odnaiz Najčastejšími chovných vtákov open prostranstvYuzhnoy Afriky pre zimné odletia na sever - v afrikanskietropiki. Rocky hniezdo lastovička-koloniyamipod veľké mosty, pod odkvap budov a kameňa tomupodobnyh kladie vedľa seba pitching okrugloyformy hniezde z hrudiek bahna.

Lastochkaskalistaya

Jedna strana hniezda lipnú na stene budovy, na druhej (vpredu) je na vstupe. Vnútro hniezda byvaetvylozhena drevených vlákien, perie, a tak ďalej. N. Kladke3-4 vajcia. Počet tohto druhu v poslednej dobe vozrastaet.Sami hniezdo a hmotnosť padajú nečistoty, chovný materiál, hnoj, atď .. P. škvŕn fasády domov a iných budov, znižuje od vzhľadu budov. Preto najcennejšie sooruzheniyazaschischayut špeciálne siete, aby sa zabránilo postroykegnezd tieto lastovičky.

Lastochkaryzhepoyasnichnaya / Hirundo daurica

Ryzhepoyasnichnayalastochka vyčnieval z extrémnom juhu Európy cherezMaluyu Ázii a na Strednom východe do Indie, Číny a Yaponii.Krome, ktorý hniezdi v regióne strednej a severnej ZapadnoyAfrike. Hniezdo je zvyčajne umiestnený pod rímsami alebo štrbiny C a pod mostami, balkonamiili v nebytových budovách. Skladá sa z ílu a imeetyavno vyjadrené podlhovastú vstupné-tunel.

Lastochkaryzhepoyasnichnaya

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Druhy lasice a vlastnosti svojho životaDruhy lasice a vlastnosti svojho života
Malé ryby orol: ako rozlišovať podľa vzhľaduMalé ryby orol: ako rozlišovať podľa vzhľadu
Semeystvoivolgovye / oriolidaeSemeystvoivolgovye / oriolidae
Mountain catMountain cat
Manželský pár z Kanady podarilo zostreliť BigfootManželský pár z Kanady podarilo zostreliť Bigfoot
Semeystvoplavunchikovye / phalaropodidaeSemeystvoplavunchikovye / phalaropodidae
Potápka - čo je to vták?Potápka - čo je to vták?
Preukázaná súvislosť medzi Severnou Amerikou a AntarktídouPreukázaná súvislosť medzi Severnou Amerikou a Antarktídou
Aj naďalej nesúrodú krvilačný dinosaurus nájdený vo VenezueleAj naďalej nesúrodú krvilačný dinosaurus nájdený vo Venezuele
Fauna rovníkového pralesaFauna rovníkového pralesa
» » Semeystvolastochkovye / Hirundinidae