slo.guruanimal.ru

Racek Tenkozobý - elegantný pán neba

obsah článku

Systematická pozície. Čajka Tenkozobý patrí do rádu Charadriiformes, rodinné čajok.

Vonkajšie príznaky morské holubica

Racek Tenkozobý - malý čajka elegantný doplnok, s tenkým zobákom a dlhým krkom. Rozmery vtáky dosiahnu 43 cm, rozpätie krídel asi 90 cm.

Horná polovica tela je svetlo šedá farba, biela nižšia, brucha a hrudníka s ružovými ottenkom- primárnych perie čierna farba kontrastuje s bielym perím časti tela a hlavy. Okraje očných viečok sú jasne červené. Nohy a zobák je tmavo červenej farby, mladí hrdličky sú ružové s červeným odtieňom.

V zime perie na krídlach roztrúsených čierne a biele škvrny, ako je Čajka smejivá, ale viac sklonené čelo. Sediaci dove sa líši od ostatných rackové vyššej pristátie, dlhý krk, prostý farebný zobák a štíhla silueta. Iris u dospelých vtákov ľahší. Muži a ženy sa nelíši od seba navzájom.

Morské holubica (Larus GENEI).
Morské holubica (Larus GENEI).

Distribúcia morských holubíc

Čajka Tenkozobý fragmenty bežné v južnej Európe, severozápadnej Afrike, západnej Ázii.

Eurázijský priestor druh stanovište sa nachádza v západnej časti Stredozemného mora, juhovýchodnej Ázii a východnej Kazachstanu. Samostatnou žije v západnej Afrike. V Rusku, hlavné hniezdisko sa nachádzajú v oblasti Kaspického mora, Kaukaz, Čierne more, východné Azovského mora. Čajka Tenkozobý hniezda v oblastiach slanej a brakické vody na juhu Kazachstanu.

U mladých vtákov horná strana šedá, spodné biele, sivé škvrny na hlave a krku.
U mladých vtákov horná strana šedá, spodné biele, sivé škvrny na hlave a krku.

Migrácia mora holubica

Pohľad sťahovavý, kočovný, sedavý miest. V oblasti migrácie a sťahovanie dôjsť k východu až Balchašské jazero, Irtyš Pavlodar Zairtyshya a údolia. Vtáky v zime v Kaspickom mori, v južnom Mangyshlak a na juhu Čierneho, Kaspického mora, Červené more, v Stredomorí, v Mexickom zálive.

Morských biotopov holuby

Čajka Tenkozobý obýva pobrežné oblasti soli a zmiešaných vôd. Obýva lagún, ústia riek, rybníkov, slaniská, niekedy do vnútrozemia jazera a jazera stepné a polopúštnej oblasti. Zimy na pobreží.

Čajka Tenkozobý zriedka vidieť na otvorenom mori ďaleko od pobrežia.
Čajka Tenkozobý zriedka vidieť na otvorenom mori ďaleko od pobrežia.

Rozmnožovanie morských holubíc

Hniezdenie Čajka Tenkozobý letí v apríli - začiatkom mája, asi desať malé kŕdle vtákov. Formuláre husté kolónie na piesočných ostrovoch pokrytá riedku vegetáciou, alebo slaniská. Vtáky osada má niekoľko sto párov. V rovnakých miestach morské hrdličky môžete vnoriť niekoľko rokov. Zásuvky sú umiestnené v malých jám a lemované suchej steblá trávy, perie, rias, ktorý sa nachádza vo vzdialenosti 20-30 cm od seba.

Koncom apríla - začiatkom mája, samica kladie 2-5 vajíčka. Niekedy po silnej búrke vlny zmyť z hniezda, potom by ste mali znova, ktorým sa. Inkubácia trvá 22 dní. Plemeno muža a ženu.

Morské zdroje dove prevažne malé rybky a rôzne hmyzu a kôrovcov.
Morské zdroje dove prevažne malé rybky a rôzne hmyzu a kôrovcov.

Mláďatá opúšťajú hniezdo po 3 dňoch po objavení vajec. Niekoľko vznáša sa spojili a tvoria veľké zhluky kurčiat, ktorí hľadajú pre niektoré dospelých čajok. Zaujímavé je, že rodičia sú nezameniteľné vo veľkej skupine to bolo ich mladý a len kŕmiť. Mladí vtáky na konci júna - sú na krídle začiatku júla. Sú schopné porodiť iba 2-3 rok. Jesenné ťah začína v auguste - septembri, niekedy vtáky sú oneskorené jeho odchod do konca októbra.

Načúvať hlasu na more Dove

Výkriky morského holubica znieť ako ostrá a nosovej "Kerr Kerr ... ...".

Samice znášajú 2-3 vajec v depresiách v piesku alebo ílu.
Samice znášajú 2-3 vajec v depresiách v piesku alebo ílu.

Marine dove jej malé ryby, vodné bezstavovce, kôrovce, červy, ktorý zbiera z povrchu vody. Pri hľadaní potravy robí diaľkových letov v stepi, v tomto prípade sú vtáky jesť kobylky a kobylky.

Rysy správanie morských holubíc

Lietanie v mori Dove svetla a hladké. Kolónie často koexistuje s Gull-účtoval a rybára sivého, Caspian Tern, Avocet, Čajka smejivá. Mimo obdobia hniezdenia kŕmi priateľských kŕdľa.

dove sme na more pokojné a plynulé charakter.
dove sme na more pokojné a plynulé charakter.

Dôvody pre zníženie počtu námorných holubíc

Dôvody pre zníženie počtu morské holubica spojené s rastom rekreačné zaťaženia v hniezdisko vzácnych druhov a rybolovu. V dôsledku toho sa zvyšuje rušenie. Okrem toho existuje aj niekoľko izolovaných miest vhodných pre stavbu hniezda. Je tiež možné záplavy vtáčích hniezd pri zmene hladiny vody. Obydlia v okolí nohami čajka má negatívny vplyv na morské chovného holuba.

Status a ochrana morských holubíc

Sea holub patrí k vzácnych druhov vtákov. Okrem toho je uvedený v Červenej knihe.
Sea holub patrí k vzácnych druhov vtákov. Okrem toho je uvedený v Červenej knihe.

Kategória 3, vzácny druh zaradený v prílohe 2 Červenej knihy Ruskej federácie. Kategória ohrozenie svetovej populácie v Červenom zozname IUCN, v súlade s kritériami IUCN Red List - vzhľad, najmenší obavy. Ak chcete zvýšiť počet vzácnych čajka je potrebné stanoviť osobitne chránených oblastí v hlavných hniezdisko morských holubica, obmedzenie hospodárskej činnosti v týchto oblastiach, čím sa znižuje rušenie, zníženie hniezdiacich čajok námestie - nohami ničí hniezda.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Vedci sa snažia dokázať existenciu morských pannáchVedci sa snažia dokázať existenciu morských pannách
Ženy morských hadov preukázali tendenciu k monogamiuŽeny morských hadov preukázali tendenciu k monogamiu
Morské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstovMorské vtáky ukazujú kukushechi rúre rukavice bez prstov
Vedci počítajú 228 450 druhov morských živočíchovVedci počítajú 228 450 druhov morských živočíchov
Jespáček ploskozobý - vták, ktorý miluje blato?Jespáček ploskozobý - vták, ktorý miluje blato?
Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)Aachen Lacquer Shield Owl Pigeon (holub)
Zádumčivý - nový druh čajkyZádumčivý - nový druh čajky
Čajka smejiváČajka smejivá
Bez čajky nad morom - more nebudeBez čajky nad morom - more nebude
Gulls - Arctic rezidentnýGulls - Arctic rezidentný
» » Racek Tenkozobý - elegantný pán neba