slo.GuruAnimal.ru

Holub hrivnák - druh holubov

obsah článku

Holub hrivnák - jediný druh v rodu holubov. Títo vtáci majú pomerne rozsiahlu lokalitu, ktorá sa vzťahuje na väčšinu Európy, západnej oblasti Sibíri, Himalájí a severozápadnú časť Afriky.

holuby drevené žijúci v severných a východných oblastiach, zimné preniesť a príslušníci druhu, ktorí žijú v západnej a južnej Európe, severnej Afrike a Himalájach, čo vedie sedavý spôsob života. Vtáky žijú v lesoch, a sú veľmi opatrné a pokúsiť sa dostať ľudí do očí.

holub drevo (Columba palumbus).
holub drevo (Columba palumbus).

vzhľad hrivnák

Drevo holuby - holuby sú pomerne veľké v porovnaní s ich kolegami. Ich dĺžka tela dosahuje 38-44 cm, váži v priemere 300-630 gramov.

Dĺžka chvosta je 13,8-15 cm. Rozpätie sa pohybuje od 68 do 80 centimetrov. Zobák má hodnotu 1,9-2,2 centimetra. labky dĺžka je 2,5-2,8 cm.

Drevo holuby žijú vo svorkách.
Drevo holuby žijú vo svorkách.

Farba šedá perie, ale má modrý nádych. Hrudníka dáva ružovkastý odtieň a krku má zelenú lesk. Hlavným rysom druhu sú 2 biele škvrny, ktoré sú umiestnené na oboch stranách krku. Keď sa holub hrivnák lietania, krídla jasne viditeľné biele pruhy. Na zadnej časti bieleho pásu sa nachádza pod ním. Zobák má svetlo žltú farbu.

U mladých zvierat nie sú k dispozícii žiadne biele škvrny. Drobné škvrny sa objavia iba v 6. mesiaci života, ktoré postupne rastú a na 8. mesiaci dosiahne štandardnej veľkosti. Perie mladistvý sivé, aj keď je podstatne ľahší ako u dospelých vtákov.

Holub hrivnák - veľký holubica.
Holub hrivnák - veľký holubica.

Správanie a výživa holuba hrivnáka



Pozrite sa členmi druhu rýchlo niesol ostré občasné pohyb krídla. Počas letu, oni pískajú hlasno. Drevo holuby sú spoločenský život. Mimo obdobia rozmnožovania, žijú vo veľkých kŕdľoch. Dvojica párenie konať tajne a opatrne. Keď sa človek alebo zviera blíži, skrývajú v stromoch a nevydávajú žiadny jediný zvuk. Počas cesty relaxačné vo výške neprístupné pre predátormi.

Drevo holuby sa živí rastlinnou a živočíšnou potravou. Strava sa skladá z mäsitých listov, Sadenice, semená, výhonky, bobule, ovocie a píniovými orieškami. Na jeseň vtáky živia figy a žalude, av zime - obličky. Okrem toho je strava sa skladá z červov, mravce a larvy.

Užívatelia zahŕňajú hrivnák škodcami a preto sa títo vtáky boli zastrelení v Európe. Preto sa títo vtáci sú na pozore pred ľuďmi. Ale v tých oblastiach, kde sú holuba hrivnáka nie sú prenasledovaní, oni rýchlo skrotený a nie ľuďom.

Drevo holuby žijú na stromoch.
Drevo holuby žijú na stromoch.

rozmnožovanie

Drevo holuby stavať hniezda v zalesnenej oblasti. Muži v tejto dobe agresívne naladení na seba. Skáču a hlasno zamával krídlami, ukazovať svoju nevôľu. Perie je tmavo počas tohto obdobia, najviac pozoruhodne tmavé hlavy.

Vtáky stavať hniezda v korunách stromov v malých pobočiek, zbierať je na hromadu. Hniezda nedbalý a krehké. Samica znáša dve biele vajcia. Inkubačná doba je 17-19 dní.

Ringdove regales bobule z kríka.
Ringdove regales bobule z kríka.

Novorodenca kurčatá telo je pokryté riedkym nažltlé nadol. Prvé-time rodičia opakovať jedlo do úst. Toto jedlo sa nazýva "vtáčie mlieko", obsahuje veľké množstvo bielkovín. S týmto kŕmenie deti rýchlo rastú. Na 33 až 34-teho dňa po narodení mláďat sú na krídle. Počas sezóny, každá žena pokládka robiť 1.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
Koľko holuby žijú?Koľko holuby žijú?
Volga kapela DovesVolga kapela Doves
Kamyshinskye holubyKamyshinskye holuby
Má charakter ružové holubičkyMá charakter ružové holubičky
Druhy holubovDruhy holubov
Varšava holubyVaršava holuby
Nikolaeva tucherezy videáNikolaeva tucherezy videá
Kenigsborskie tsvetogolovye holubyKenigsborskie tsvetogolovye holuby
Francúzsky holub začal dávať antikoncepciuFrancúzsky holub začal dávať antikoncepciu
Black dove - výzdoba tichomorských ostrovovBlack dove - výzdoba tichomorských ostrovov
» » Holub hrivnák - druh holubov